Výpadky motoru za jízdy.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výpadky motoru za jízdy.
Ahoj všem,mám problém s mojí Alteou XL 1,9tdi BLS 170000km,,za jizdy v jakémkoli režimu,rychlá nebo pomalá jízda mi na chvilku cca2-4 vteřiny motor úplně přestane tahnout pak zase jede normálně.Sítko v nádrži jsem čistil,palivový filtr vyměněný asi před 6 měsíci.Nevěděl by někdo proč se to děje,je to strašně nepřijemné a nebezpečné.Předem díky všem za jakékoli rady.
Re: Výpadky motoru za jízdy.
Nový poznatek,když se náhle sníží výkon motoru musím pustit plyn a znovu sešlápnout a auto jede normálně,když plyn nepustím, otáčky klesnou asi na 1000.Neví někdo co by to mohlo dělat?
-
- Aktivista
jednou se taková závada řešila rok, několik servisů nikdo na nic nepřišel
měřila se i vnitřní kabeláž dvakrát ke vstřiků a nic OK, asi po roce už motor sem tam i chcípl,
asi vác jak po roce jsem auto projížděl a motor chcípen 3 km před domovem, uprostřed křižovatkx, na nohou papuče a mobil při zvonění chcípen jak motor, tak jsem šlapal jak cyp pěšky , při při příchodu k dílně tam stáli benga že prej auto co spravuju stojí v křižovatce, auto jsme odtáhli a konešně bla zapsána závada obvod na vstřiky přerušen, vměnila se vnitřní kabeláž a OK, vadnou kabeláž jsme proměřili a zas OK, motor šlape do dnes OK
měřila se i vnitřní kabeláž dvakrát ke vstřiků a nic OK, asi po roce už motor sem tam i chcípl,
asi vác jak po roce jsem auto projížděl a motor chcípen 3 km před domovem, uprostřed křižovatkx, na nohou papuče a mobil při zvonění chcípen jak motor, tak jsem šlapal jak cyp pěšky , při při příchodu k dílně tam stáli benga že prej auto co spravuju stojí v křižovatce, auto jsme odtáhli a konešně bla zapsána závada obvod na vstřiky přerušen, vměnila se vnitřní kabeláž a OK, vadnou kabeláž jsme proměřili a zas OK, motor šlape do dnes OK

Díky za odpověď,dnes se objevila chyba P0471 mohlo by to souviset?Nevíte co přesně tato chyba znamená?Mám pouze OBD eleven.
P0471 SNÍMAČ TLAKU VÝFUKOVÝCH PLYNŮ JE MIMO ROZSAH / VÝKON
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
To by mohlo súvisieť ale aj nemusí. Hodnoty okolo DPF ako vyzerajú?
Hodnota popela je myslím 47g,regenerace asi proběhla dnes,hulení z výfuku,na palubce nic nesvítí.Měl bych ten snímač vyměnit?
Mám se podívat na nějaké konkrétní hodnoty?
Moze byt KO snimac alebo nieco s hadickami pozrel by som este ake su hodnoty protitlaku pri vypnutom motore, volnobeh a 3000 ot. ale 47g by malo byt v poriadku ak niekto s tym uz nerobil nejake pokusy. Tazko povedat ci to ma priamo suvis s vypadkami vykonu. Tie km su iste? Riesil uz niekto vstreky? (Myslim o-kruzky a sedla v sachtach) Soft je original?
Mužeš mi prosím napsat kde najdu ty hodnoty.Jinak s motorem nikdo nic nedělal,Kilometry určitě sedi a vše je original.Jen jsem asi ve 100000km měnil právě tenhle snímač,ale to se mi rosvítila kontrolka na palubce a vypsalo to chybu v diagnostice,ale žádné výpadky.Díky.
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že máš VCDS.
Určitě bych udělal log, nějaký souvislejší - alespoň ve chvíli, kdy víš že to udělá problém, aby bylo něco vidět.
Nalogoval bych hodnoty:
1/3/11
1/8/9
1/67/75
Zapni ve ve VCDS režim turbo.
Způsob jízdy:
- plný plyn, souvislá jízda tak, aby byla doba logování alespoň několik sekund a bylo možné něco vidět (vzorkovací frekvence není nijak extrémně rychlá)
- popř. režim, kde nastane problém
Logview je tady, kdyby někdo nevěděl:
viewtopic.php?t=1053
Určitě bych udělal log, nějaký souvislejší - alespoň ve chvíli, kdy víš že to udělá problém, aby bylo něco vidět.
Nalogoval bych hodnoty:
1/3/11
1/8/9
1/67/75
Zapni ve ve VCDS režim turbo.
Způsob jízdy:
- plný plyn, souvislá jízda tak, aby byla doba logování alespoň několik sekund a bylo možné něco vidět (vzorkovací frekvence není nijak extrémně rychlá)
- popř. režim, kde nastane problém
Logview je tady, kdyby někdo nevěděl:
viewtopic.php?t=1053
Bohužel je to nevyzpytatelné,nikdy nevím kdy to nastane,někdy třeba 50km nic a pak během 5km 3x.Mám k dispozici pouze kabel z číny a OBD eleven.S logováním nemám vůbec žádné zkušenosti ale kouknu se na to.Moc děkuju.
Tak dnes se natrvalo rozsvítila kontrolka motoru,chyba P0471 a P2453 může to souviset nebo je to náhoda?
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ono se to takto strašně špatně diagnostikuje na dálku.
To, že je v paměti nějaká chyba, může, ale také vůbec nemusí, znamenat problém s daným čidlem.
Z toho důvodu jsou vždy při vyčtení závad přítomné okolní podmínky, které alespoň trochu pomohou nasměrovat, kde hledat. Takto je to bohužel věštění z koule
Moje doporučení: najít někoho s VCDS diagnostikou, a načíst závady včetně informací, kdy a jak závada nastala.
Jinak jsem si všiml že podobné závady se probíraly v tomto tématu: viewtopic.php?t=178232
Ale nepročítal jsem to, tak nevím jestli k něčemu došli.
To, že je v paměti nějaká chyba, může, ale také vůbec nemusí, znamenat problém s daným čidlem.
Z toho důvodu jsou vždy při vyčtení závad přítomné okolní podmínky, které alespoň trochu pomohou nasměrovat, kde hledat. Takto je to bohužel věštění z koule

Moje doporučení: najít někoho s VCDS diagnostikou, a načíst závady včetně informací, kdy a jak závada nastala.
Jinak jsem si všiml že podobné závady se probíraly v tomto tématu: viewtopic.php?t=178232
Ale nepročítal jsem to, tak nevím jestli k něčemu došli.