vibrace
Moderátoři: šulda, Moderátoři
vibrace
cau vymenil jsem zimaky za letni (letni 195/65R15)(zimni 225/40R18)
a ted my auto pri visich rychlosti jakobi vybruje kola jsem nechal prevazit jsou vyvazene na nuly.Vybruje to spis kdyz pridam plin kdyz uberu tak to ustava poradte co s tim a jeste jsem nechal udelat geometrii a vule v cepech nikde neni myslite ze by to mohli delat tlumyce?
a ted my auto pri visich rychlosti jakobi vybruje kola jsem nechal prevazit jsou vyvazene na nuly.Vybruje to spis kdyz pridam plin kdyz uberu tak to ustava poradte co s tim a jeste jsem nechal udelat geometrii a vule v cepech nikde neni myslite ze by to mohli delat tlumyce?
225/40/18 zimné
195/65/15 letné
nemáš to náhodou naopak? Ja mám 225/40/18 leto, 195/65/15 zima. Mám presne problém ako ty- zimné úplná pohodička, letné trošku trasú nad 120 kmh, ku 200 už to celkom cítiť. U mňa je problém v krivých diskoch- hádžu kde-tu pár mm. Keď doderiem túto sadu pneu, dám ich narovnať. Nie je to tak aj u teba? Hoď ich na vyvažovačku a mrkni očkom, ako hádžu, (ovalita-"vajce") hlavne na vnútornej strane, tam kde nie sú lúče. Je to rozmer náchylný na každú poriadnu jamu. V spojení so športovým podvozkom ešte viac.
195/65/15 letné
nemáš to náhodou naopak? Ja mám 225/40/18 leto, 195/65/15 zima. Mám presne problém ako ty- zimné úplná pohodička, letné trošku trasú nad 120 kmh, ku 200 už to celkom cítiť. U mňa je problém v krivých diskoch- hádžu kde-tu pár mm. Keď doderiem túto sadu pneu, dám ich narovnať. Nie je to tak aj u teba? Hoď ich na vyvažovačku a mrkni očkom, ako hádžu, (ovalita-"vajce") hlavne na vnútornej strane, tam kde nie sú lúče. Je to rozmer náchylný na každú poriadnu jamu. V spojení so športovým podvozkom ešte viac.
Ano je to naopak kola i pneu jsou fungl nove.Kola jsou TOORA a pneu Bridgest.potenza tak to by snad melo byt v poradku.Alex píše:225/40/18 zimné
195/65/15 letné
Myslím, že tlumiče ne. To bys poznal už na zimních.
Špatné tlumiče bys poznal na jetých gumách, zvláště, když dáš gumy co byly na zadní nápravě do předu-ikdyž ani to ještě nemusí být špatným tlumičem. Mám nové tlumiče na celém autě a zadní gumy mám doskákané jak pilku. Možná to bude tou pneu
Špatné tlumiče bys poznal na jetých gumách, zvláště, když dáš gumy co byly na zadní nápravě do předu-ikdyž ani to ještě nemusí být špatným tlumičem. Mám nové tlumiče na celém autě a zadní gumy mám doskákané jak pilku. Možná to bude tou pneu
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
Hm, tak keď sú nové a nabetón dobre vyvážené, neviem. Možno nejaký problém s poloosou? Tlmiče asi naozaj nie.
To vyváženie si kontroloval? Kúpil som auto, triaso, dal som vyvážiť kolesá. Auto triaslo ďalej. Tak som myslel že čo s tým je? Išiel som pre istotu znova do pneuservisu, 3 kolesá 0gramov a jedno pýtalo 90gramov! Aj chlap v pneuserevise sa občas sekne.
To vyváženie si kontroloval? Kúpil som auto, triaso, dal som vyvážiť kolesá. Auto triaslo ďalej. Tak som myslel že čo s tým je? Išiel som pre istotu znova do pneuservisu, 3 kolesá 0gramov a jedno pýtalo 90gramov! Aj chlap v pneuserevise sa občas sekne.
predni jsem nechal prevazit zadni ne myslis ze by to mohlo delat nejake zadni?Alex píše:Hm, tak keď sú nové a nabetón dobre vyvážené, neviem. Možno nejaký problém s poloosou? Tlmiče asi naozaj nie.
Asi to bude niečo vpredu, keď píšeš že po pridaní je to horšie, keď uberieš lepšie... Teda ak nemáš BMW
Možno fakt niečo s poloosou. Koľko to má nabehané km? Žeby vytlačené jamky v dráhach guličiek homokinetických kĺbov? Ale píšeš že v zime to nebolo. Tak už ozaj neviem. Ale vždy platí jedna nepríjemná vec: vysoká pneu (zimná, 195/65/15) skôr utlmí rôzne kmity, nízkoprofilové pneu zvýraznia akúkoľvek aj malú chybičku. A to čo máme obuté je už na to dosť nízke. 

To mas pravdu ale ja tu chybu musim najit a bmw nemam mam octavkuAlex píše:Asi to bude niečo vpredu, keď píšeš že po pridaní je to horšie, keď uberieš lepšie... Teda ak nemáš BMWMožno fakt niečo s poloosou. Koľko to má nabehané km? Žeby vytlačené jamky v dráhach guličiek homokinetických kĺbov? Ale píšeš že v zime to nebolo. Tak už ozaj neviem. Ale vždy platí jedna nepríjemná vec: vysoká pneu (zimná, 195/65/15) skôr utlmí rôzne kmity, nízkoprofilové pneu zvýraznia akúkoľvek aj malú chybičku. A to čo máme obuté je už na to dosť nízke.
- daniel.987
- Přispěvovatel
Daniel môže mať pravdu, ale ak si kupoval disky cenovej kategórie ako Toora predpokladám že už je to aj s krúžkami. V každom prípade je to dobrý nápad! Trochu mi nesedí, že to trasie len pri pridanom plyne, pri ubratom nie- kolesá bez vystredenia by to robili asi stále. Určite to však stojí za pozornosť.
Stredove krouzky tam jsouAlex píše:Daniel môže mať pravdu, ale ak si kupoval disky cenovej kategórie ako Toora predpokladám že už je to aj s krúžkami. V každom prípade je to dobrý nápad! Trochu mi nesedí, že to trasie len pri pridanom plyne, pri ubratom nie- kolesá bez vystredenia by to robili asi stále. Určite to však stojí za pozornosť.