vibrace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

keny
Sběrač informací
Odpovědi: 0

vibrace

Příspěvek od keny »

cau vymenil jsem zimaky za letni (letni 195/65R15)(zimni 225/40R18)
a ted my auto pri visich rychlosti jakobi vybruje kola jsem nechal prevazit jsou vyvazene na nuly.Vybruje to spis kdyz pridam plin kdyz uberu tak to ustava poradte co s tim a jeste jsem nechal udelat geometrii a vule v cepech nikde neni myslite ze by to mohli delat tlumyce?
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

Keny ty asi nemáš moc velkej smysl pro pravopis co?
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

P.TAZZ píše:Keny ty asi nemáš moc velkej smysl pro pravopis co?
to bohuzel nemam ale na to jsem se neptal
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

Tak sory já tě nechtěl nas**t. :D
Keep smiling (noteeth)
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

225/40/18 zimné
195/65/15 letné
nemáš to náhodou naopak? Ja mám 225/40/18 leto, 195/65/15 zima. Mám presne problém ako ty- zimné úplná pohodička, letné trošku trasú nad 120 kmh, ku 200 už to celkom cítiť. U mňa je problém v krivých diskoch- hádžu kde-tu pár mm. Keď doderiem túto sadu pneu, dám ich narovnať. Nie je to tak aj u teba? Hoď ich na vyvažovačku a mrkni očkom, ako hádžu, (ovalita-"vajce") hlavne na vnútornej strane, tam kde nie sú lúče. Je to rozmer náchylný na každú poriadnu jamu. V spojení so športovým podvozkom ešte viac.
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

Alex píše:225/40/18 zimné
195/65/15 letné
nemáš to náhodou naopak? Ja mám 225/40/18 leto, 195/65/15 zima. Mám presne problém ako ty- zimné úplná pohodička, letné trošku trasú nad 120 kmh, ku 200 už to celkom cítiť. U mňa je problém v krivých diskoch- hádžu kde-tu pár mm. Keď doderiem túto sadu pneu, dám ich narovnať. Nie je to tak aj u teba? Hoď ich na vyvažovačku a mrkni očkom, ako hádžu, (ovalita-"vajce") hlavne na vnútornej strane, tam kde nie sú lúče. Je to rozmer náchylný na každú poriadnu jamu. V spojení so športovým podvozkom ešte viac.
Ano je to naopak kola i pneu jsou fungl nove.Kola jsou TOORA a pneu Bridgest.potenza tak to by snad melo byt v poradku.
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Myslím, že tlumiče ne. To bys poznal už na zimních.
Špatné tlumiče bys poznal na jetých gumách, zvláště, když dáš gumy co byly na zadní nápravě do předu-ikdyž ani to ještě nemusí být špatným tlumičem. Mám nové tlumiče na celém autě a zadní gumy mám doskákané jak pilku. Možná to bude tou pneu
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Hm, tak keď sú nové a nabetón dobre vyvážené, neviem. Možno nejaký problém s poloosou? Tlmiče asi naozaj nie.

To vyváženie si kontroloval? Kúpil som auto, triaso, dal som vyvážiť kolesá. Auto triaslo ďalej. Tak som myslel že čo s tým je? Išiel som pre istotu znova do pneuservisu, 3 kolesá 0gramov a jedno pýtalo 90gramov! Aj chlap v pneuserevise sa občas sekne.
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

Alex píše:Hm, tak keď sú nové a nabetón dobre vyvážené, neviem. Možno nejaký problém s poloosou? Tlmiče asi naozaj nie.

To vyváženie si kontroloval? Kúpil som auto, triaso, dal som vyvážiť kolesá. Auto triaslo ďalej. Tak som myslel že čo s tým je? Išiel som pre istotu znova do pneuservisu, 3 kolesá 0gramov a jedno pýtalo 90gramov! Aj chlap v pneuserevise sa občas sekne.
predni jsem nechal prevazit zadni ne myslis ze by to mohlo delat nejake zadni?
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Asi to bude niečo vpredu, keď píšeš že po pridaní je to horšie, keď uberieš lepšie... Teda ak nemáš BMW :) Možno fakt niečo s poloosou. Koľko to má nabehané km? Žeby vytlačené jamky v dráhach guličiek homokinetických kĺbov? Ale píšeš že v zime to nebolo. Tak už ozaj neviem. Ale vždy platí jedna nepríjemná vec: vysoká pneu (zimná, 195/65/15) skôr utlmí rôzne kmity, nízkoprofilové pneu zvýraznia akúkoľvek aj malú chybičku. A to čo máme obuté je už na to dosť nízke. :(
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

Alex píše:Asi to bude niečo vpredu, keď píšeš že po pridaní je to horšie, keď uberieš lepšie... Teda ak nemáš BMW :) Možno fakt niečo s poloosou. Koľko to má nabehané km? Žeby vytlačené jamky v dráhach guličiek homokinetických kĺbov? Ale píšeš že v zime to nebolo. Tak už ozaj neviem. Ale vždy platí jedna nepríjemná vec: vysoká pneu (zimná, 195/65/15) skôr utlmí rôzne kmity, nízkoprofilové pneu zvýraznia akúkoľvek aj malú chybičku. A to čo máme obuté je už na to dosť nízke. :(
To mas pravdu ale ja tu chybu musim najit a bmw nemam mam octavku
daniel.987
Přispěvovatel

Příspěvek od daniel.987 »

Jakou máš středovou díru v discích? Jestli je větší než originál je lepší použít kroužky pro dobrý vystředění. Samotný šrouby nestačí, hlavně ve vyšších rychlostech může kmitat volant.
Sharan ASZ
Octavia AGR
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Daniel môže mať pravdu, ale ak si kupoval disky cenovej kategórie ako Toora predpokladám že už je to aj s krúžkami. V každom prípade je to dobrý nápad! Trochu mi nesedí, že to trasie len pri pridanom plyne, pri ubratom nie- kolesá bez vystredenia by to robili asi stále. Určite to však stojí za pozornosť.
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

Alex píše:Daniel môže mať pravdu, ale ak si kupoval disky cenovej kategórie ako Toora predpokladám že už je to aj s krúžkami. V každom prípade je to dobrý nápad! Trochu mi nesedí, že to trasie len pri pridanom plyne, pri ubratom nie- kolesá bez vystredenia by to robili asi stále. Určite to však stojí za pozornosť.
Stredove krouzky tam jsou
keny
Sběrač informací

Příspěvek od keny »

me se zda ze se to tak od tech 120km h.na nerovnostech jako rozkmyta
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“