prosím o radu už začínám být trochu bezradný!
Kamarád koupil Transportéra T6 2.0TDI-110 kW, jezdil cca 2měsíce a začal se ztrácet fridex auto má najeto cca 70t km (a to už je v záruce měněný polomotor v cca 30t km).Vyzkoušel jsem natlakovat IC stlačeného vzduchu (2bary na 24 hod.), netěsnost se neprojevila. Majitel koupil nové víčko expanzky, doplnil fridex a jezdil dál. Po týdnu přijede po cca 100km cestě zastaví se doma na oběd a už nenastartoval, voda v motoru startér s motorem nehnul! Vodu jsme vytlačili zpět do sání přes 6 rychlost couváním a vyzkoušeli nastarovat. Auto nastartovalo(postupně na všechny válce, cca 10 min to byla parní lokomotiva)dojeli jsme do dílny rozebral jsem sání a EGR. EGR chladič a sání plné fridexu, kupil jsem originál nový EGR chladič, vyčistil sání.
Auto jezdilo cca týden opět voda v motoru i v oleji (šlem na měrce, víčku od oleje i v sání až od turba),
Sundal jsem hlavu, nechal přebrousit, natlakovat, ventily zkontrolovat vše v pořádku (hlava byla celkem rovná bralo se z ní cca 0.05mm). Poskládal jsem to zpět(všechna těsnění nová (vstřiky, hlava, turbo, sání, vstup EGR atd.), včetně originál šroubů), nechal jsem vyčistit i vstřiky.
Nyní najeto cca 100km a EGR znovu plný fridexu!
Vodní pumpu jsem zatím nedělal, myslím, že kvůli pumpě by se nedostal fridex do sání!
Auto jezdí bez problému, motor poslechově lepší než u mého Multivanu, jde jak hodinky

Nechal jsem vyřadit EGR a močovinu, naměřený výkon 159koní.
Napadá prosím někoho čím by to mohlo ještě být, prohlídnul jsem i blok, jestli není prasklý mezi 2 a 3 válcem, nic jsem nenašel!
Prosím o každý nápad.
Děkuji Michal