O 2 4x4 1.9 77kw nova spojkova sada +zotrvacnik sachs
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O 2 4x4 1.9 77kw nova spojkova sada +zotrvacnik sachs
Zdravím vospolok, namontovaná nová spojková zostava sachs do octavie 2 4x4 1.9 77kw nie je tam výsuvná vidlica je tam hydraulické ložisko na troch sroboch.
Kontroloval sa zotrvačník pred montážou Tiež som skontroloval prítlačný tanier či je zobáčik na dostavenie záber voľný. Po za montovaní a naštartovaní Niečo zasramotilo ako keby bol vadný zotrvačník. Po vytlačení spojkového pedálu všetko utíchlo a už žiadne zvuky spojka zaberá dobre. Ale problém spočíva v tom že keď stlačím spojkový pedál na 10 percent počujem jemné búchanie keď ho vytlačím na doraz búchanie sa stratí. Čo to môže spôsobovať?? Ďakujem
Kontroloval sa zotrvačník pred montážou Tiež som skontroloval prítlačný tanier či je zobáčik na dostavenie záber voľný. Po za montovaní a naštartovaní Niečo zasramotilo ako keby bol vadný zotrvačník. Po vytlačení spojkového pedálu všetko utíchlo a už žiadne zvuky spojka zaberá dobre. Ale problém spočíva v tom že keď stlačím spojkový pedál na 10 percent počujem jemné búchanie keď ho vytlačím na doraz búchanie sa stratí. Čo to môže spôsobovať?? Ďakujem
Naposledy upravil(a) šulda dne 20 úno 2023, 15:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Re: Nova spojkova sada +zotrvacnik sachs
Naposled jsem montoval tuto spojku na S-Maxe, je to jakejsi samostavitelnej systém ale jinej než dělá LUK, borec si pak stěžoval že mu to párkrát proklouzlo,tak jsem se na to ptal a info od výrobce bylo takové že si to "sedne" , pak už se neozval tak asi dobrý 

-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Re: O 2 4x4 1.9 77kw nova spojkova sada +zotrvacnik sachs
Bxe se 4x4 jsem měl. Jak moc to bouchá? Setrvak u 4x4 s haldexem dostává zabrat mnohem víc a navíc se chová pri odhalování nějakých problémů úplně jinak. Měl jsi ho vyměnit. U mě to byl jediný důvod rezonanci i kdyz bylo vyměneno úplně kolem.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Já na těchto autech měním setrvák pokaždý, má to naběháno a dneska už nestojí takovej nesmysl, nebudu pak poslouchat že jsem udělal spojku a dělá to tohle nebo tamto ale hlavně že ušetřil 6tis. za setrvák, navíc pak dvojí práce
To samo starší díly, několikrát jsme na nátlak majitele namontovali "zánovní" super spojku co měla mít najeto 3tis.km a vždycky po tom bylo hovno, nový díl se dá aspoň nějak reklamovat,starší prd a znova práce s tím,nemá to cenu...
Já to pochopím u auta kde spojka stojí raketu, zánovní CR-V v naftě, spojka jen origo a materiál snad 65tis. ale u sady za 10tis
To samo starší díly, několikrát jsme na nátlak majitele namontovali "zánovní" super spojku co měla mít najeto 3tis.km a vždycky po tom bylo hovno, nový díl se dá aspoň nějak reklamovat,starší prd a znova práce s tím,nemá to cenu...
Já to pochopím u auta kde spojka stojí raketu, zánovní CR-V v naftě, spojka jen origo a materiál snad 65tis. ale u sady za 10tis

V spojkovej zostave myslené aj zotrvačník.
U 4x4 je velká spojka i u 1.9, takže na prdel sice dostává, ale ve finále vydrží víc jak malá spojka na dvoukolce. Bavím se teda jen o 1.9, u 2.0tdi jsou spojky velký všude.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
velká spojka tam je, ale velká u předokolky vydrží víc než v 4x4. Ale jelikož tyhle setrváky jsou na PD špatný snad už u aut na salonu, tak to vydrží všechno stejný prd. Mě to tehdy vydrželo do výměny asi 350 tis km a ještě by to jezdilo dál kromě občasnýho zaklepání za studena na volnoběh a určitých rezonancí při brždění motorem, ale od 250 tis to komfortně nebylo ono. Když jsem nahodil nový set, tak jsem myslel že mám nový auto. A když jsem auto prodával někomu kdo měl uplně stejný auto se 180 tis km a manželce sháněl to samý, tak nevěřil že tohleto má najeto jednou tolik.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw