1.9 tdi 77kw BLS klukovy hriadel/kluka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9 tdi 77kw BLS klukovy hriadel/kluka
Zdravim, chcel by som sa spytat o radu. Mam VW CADDY 1.9 tdi 77kw BLS r.v.2006 s DPFkom. Motor zacina klepat a je stale postupne hlucnejsi. Mechanik ma podozrenie na prasknutu/zlomenu kluku (mal dolu olejovu vanu a kontroloval to), zohnal som druhu kluku ale je z bloku motora ktory ma kod BMP, myslim ze asi 2.0 tdi 103kw, chcem sa spytat ci neviete poradit ci mi bude pasovat kluka na moj BLS? Dakujem.
Re: 1.9 tdi 77kw BLS klukovy hriadel/kluka
Jak ma podezřeni na prasklou kliku....to snad videl kdyz mel vanu dole
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
uz to riesime cca asi mesiac mozno aj dlhsie, zvuk ide od spodu motora, vyzeralo to na spojku lebo pri vymacknuti spojky je ten zvuk intenzivnejsi, spojku sme dali novu sachs. Dali sme dolu olejovu vanu a 2 šálky z kluky z hlavnych lozisk, nebolo tam nic vidiet ale uz sme skusali vsetko mozne a na nic sme neprisli, pri jemnom klopkani na kluku v niektorych miestach mala iny taky chraplavy zvuk. Neni problem vymenit kluku ale problem je ju zohnat preto zistujem ci bude pasovat
A proč jenom dvě hlavní ložiska kontroloval? Měl strach že na něj klika vypadne nebo co?
Je potřeba vždycky 1-2 podkovy sundat a motorem si zatočit, i tak je to zatlačené do sebe a může to jít blbě vidět..
Na ojniční se nedíval ??
Je potřeba vždycky 1-2 podkovy sundat a motorem si zatočit, i tak je to zatlačené do sebe a může to jít blbě vidět..
Na ojniční se nedíval ??
Pozeral aj ojnicne ale nebolo vidiet nic, stretli sme sa aj s tym ze mechanik vymontoval kluku a zistil ze je prasknuta az ked sa dala na stáčanie, ja potrebujem zistit ci mi bude pasovat z toho 2.0 tdi, to ze je zla kluka to viem
U toho BMP si nejsem jistej, na 95% bych řekl že stejná bude, ale nevím
Uvádí že je stejná u : BJB,BKC,AZV,BKD,BMM,BXE,BLS,BMN
Uvádí že je stejná u : BJB,BKC,AZV,BKD,BMM,BXE,BLS,BMN
Uz mi jeden majster poradil ze by mohla pasovat tak uvidim, skusime nieco poriesit, dakujem za ochotu
BMP ma vyvazovaky a BLS nie no tie kolecka myslim ze idu prehodit ale pozri v katalogu napr. podla rozmeru ake su panvy BLS vs BMP asi to nebude pasovat
Vyriešené, závada odstránená.
Tak to jsme rádi, že jsi se pochlubil, jaks to bravůrně rozštíp. 

Oct asv 2000, DieselPower