Octavia ll svítí ABS a volant
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia ll svítí ABS a volant
Na Octavii 1,9TDi 77kW r,v, 2006 svítí ABS a volant. Na ABS mi diagnostika napsala ,,snímač ZP kola mechanická chyba." Na posilovači řízení mi napsala 00778-snímač úhlu řízení. Vyměnil jsem snímař na PZ kole, ale závada přetrvává. Vymažu a jakmile přesáhnu 30km/h znovu se rozsvítí ABS. Zkontroliji ještě kabeláž a pokud bude OK pak jedině ložisko. Chci se ale zeptat: nemůže ta kontrolka volantu souviset s tím ABS? Ikdyž sice rozvítila až včera a ABS svítí už týden.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Re: Octavia ll svítí ABS a volant
Hlásená mechanická chýba na snímači ABS znamená ložisko (magnetický krúžok K.O.)
00778 je chybné základné nastavenie snímača uhlu riadenia. Zvykne sa vymazať pri odpojení batérie.. Daj plný rejd doľava, doprava a potom prejdi autom priamo nejakých 30-50 metrov. Teraz som si nie istý, či ho prevedieš pri chybe snímača ABS. Asi nie.
00778 je chybné základné nastavenie snímača uhlu riadenia. Zvykne sa vymazať pri odpojení batérie.. Daj plný rejd doľava, doprava a potom prejdi autom priamo nejakých 30-50 metrov. Teraz som si nie istý, či ho prevedieš pri chybe snímača ABS. Asi nie.
Snímači asi nic nebylo, bude vydrolený magnetický kroužek na náboji
Odpojenou bateri jsem měl, protože jsem montoval tažné. Ale právě, že to základní nastavení snímače úhlu řízení nejde udělat. Tak to bude tím ABS. Mezitím jsem změřil i kabeláž a je OK. Vyměním tedy to ložisko. Díky.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Ona je to klasika, vyhnije pásek, pak lidem svítí ABS a nic se neděje, teda kromě toho že nejde ABS, ale jak se odpojí baterie k tomu, tak díky chybě v ABS už zůstane svítit volant.
Vyměňte ložisko, pak to projet, pokud by volant i tak nechtěl zhasnout, tak po jízdě zatočit kolama úplně levo / pravo, někdy tam ještě skočí chyba stop-limit řízení, tak aby se anulovala.
Vyměňte ložisko, pak to projet, pokud by volant i tak nechtěl zhasnout, tak po jízdě zatočit kolama úplně levo / pravo, někdy tam ještě skočí chyba stop-limit řízení, tak aby se anulovala.
Akonáhle máš akúkoľvek chybu zapísanú v ABS nikdy ti nepôjde spraviť základné nastavenia G85, je ho podmienka je proste aby boli ABS čisté, čiže oprav mechanickú závadu, zbav sa tej chyby a proste potom jednoducho spravíš G85
Ano, jak pisi ostatni pokud se ti rozdrbal ABS/ESP krouzek musis udelat zakladni nastaveni.
Najdi si vetsi a prazdne parkoviste, rozhodne ne podzemni
Za predpokladu, ze chyba snimace na kole je pryc a dalsi chyby. V merenych hodnotach by jsi mel i najit jestli snimac dava stejne hodnoty jako ostatni kola pri jizde.
Najdi si vetsi a prazdne parkoviste, rozhodne ne podzemni
Za predpokladu, ze chyba snimace na kole je pryc a dalsi chyby. V merenych hodnotach by jsi mel i najit jestli snimac dava stejne hodnoty jako ostatni kola pri jizde.
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci