Octavia ll svítí ABS a volant

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Octavia ll svítí ABS a volant

Příspěvek od kaad »

Na Octavii 1,9TDi 77kW r,v, 2006 svítí ABS a volant. Na ABS mi diagnostika napsala ,,snímač ZP kola mechanická chyba." Na posilovači řízení mi napsala 00778-snímač úhlu řízení. Vyměnil jsem snímař na PZ kole, ale závada přetrvává. Vymažu a jakmile přesáhnu 30km/h znovu se rozsvítí ABS. Zkontroliji ještě kabeláž a pokud bude OK pak jedině ložisko. Chci se ale zeptat: nemůže ta kontrolka volantu souviset s tím ABS? Ikdyž sice rozvítila až včera a ABS svítí už týden.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
passion
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Octavia ll svítí ABS a volant

Příspěvek od passion »

Hlásená mechanická chýba na snímači ABS znamená ložisko (magnetický krúžok K.O.)
00778 je chybné základné nastavenie snímača uhlu riadenia. Zvykne sa vymazať pri odpojení batérie.. Daj plný rejd doľava, doprava a potom prejdi autom priamo nejakých 30-50 metrov. Teraz som si nie istý, či ho prevedieš pri chybe snímača ABS. Asi nie.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Snímači asi nic nebylo, bude vydrolený magnetický kroužek na náboji
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Odpojenou bateri jsem měl, protože jsem montoval tažné. Ale právě, že to základní nastavení snímače úhlu řízení nejde udělat. Tak to bude tím ABS. Mezitím jsem změřil i kabeláž a je OK. Vyměním tedy to ložisko. Díky.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ona je to klasika, vyhnije pásek, pak lidem svítí ABS a nic se neděje, teda kromě toho že nejde ABS, ale jak se odpojí baterie k tomu, tak díky chybě v ABS už zůstane svítit volant.
Vyměňte ložisko, pak to projet, pokud by volant i tak nechtěl zhasnout, tak po jízdě zatočit kolama úplně levo / pravo, někdy tam ještě skočí chyba stop-limit řízení, tak aby se anulovala.
quadko
Přispěvovatel

Příspěvek od quadko »

Akonáhle máš akúkoľvek chybu zapísanú v ABS nikdy ti nepôjde spraviť základné nastavenia G85, je ho podmienka je proste aby boli ABS čisté, čiže oprav mechanickú závadu, zbav sa tej chyby a proste potom jednoducho spravíš G85
TomasHav
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasHav »

Ano, jak pisi ostatni pokud se ti rozdrbal ABS/ESP krouzek musis udelat zakladni nastaveni.
Najdi si vetsi a prazdne parkoviste, rozhodne ne podzemni :-D
Za predpokladu, ze chyba snimace na kole je pryc a dalsi chyby. V merenych hodnotach by jsi mel i najit jestli snimac dava stejne hodnoty jako ostatni kola pri jizde.
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci :baby:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“