čistenie sania od sazí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
čistenie sania od sazí
Co používate za chemiu na čistenie plastoveho sania od oleja sazí atd?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Re: čistenie sania od sazí
No, to by mě taky zajímalo,nějaká alespoň trochu funkční a nedestruktivní metoda, jednou jsem na radu zalil přes noc plastové sání technickým acetonem a pak jsem je musel vyhodit protože celé změklo a zkroutilo se navíc ten aceton narušil sváry v plastu takže by to stejně nefungovalo
Druhá metoda byla brzdovka,prý to rozpustí,leda hovno,udělal se z toho akorát takový patlazol že to ničím nešlo ven páč brzdovka nereaguje ani s benzínem
Dělám to tak že to v rámci možností proškrábnu bowdenem co je na odpady,profouknu to aby to bylo průchozí a víc to neřeším

Druhá metoda byla brzdovka,prý to rozpustí,leda hovno,udělal se z toho akorát takový patlazol že to ničím nešlo ven páč brzdovka nereaguje ani s benzínem
Dělám to tak že to v rámci možností proškrábnu bowdenem co je na odpady,profouknu to aby to bylo průchozí a víc to neřeším
Vraj funguje chemia na dpf, odskúšané to nemám. Ale horúca wapka funguje 

1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Čistič na EGR by nefungoval?
Pěnový čistič na trouby, hadička na sprej na dutiny a štětka na čištění lahví. Naplnit sání pěnou a nechat působit, vzít štětkou a vypláchnout třeba i odmašťovákem na brzdy. Pokud je silná vrstva, tak opakovat, dokud to není dle představ. Funguje na cokoliv, kde je napečený olej. Bacha na hliník. Na něm to nenechat dlouho. Obshuje louh.
Možno NaOH (leptá hliník a pozor na bezpečnosť)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS