E46 316i ( 1.9 ) tlakuje a netopí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
E46 316i ( 1.9 ) tlakuje a netopí
Kluci auto tlakovalo jak blbý, sundal jsem hlavu,nechal udělat,otlakovat,zaškrábnul blok,nový termostat,pumpa, nějaké nátrubky,hadice co se mi nezdály, auto začalo topit, ale hadice tvrdnou pořád, dal jsem pak i novej chladič ale nic se nezměnilo...mají tyto motory nějaké známé slabiny ? Je to už celkem babička,má to takovej mladej klučina a nechci aby to stálo milion samozřejmě..
díky
díky
Re: E46 316i ( 1.9 ) tlakuje a netopí
No můžu ho zkusit ale tomu moc nedávám, kolik jsi zažil případů že víčko pomohlo ? Je to většinou zbožné přání.. 
Predok hodne do vrchu, buď na kopec, alebo vyjdi na najazd ... a veľmi pomaličky lej chladiacu do expanzky.
OK zkusím no,na expanzce to má jeden odvzdušňovák, jinde ne,pravda je že mi připadá že termostat nebyl vůbec zalitej...
Zjistil jsem že ten termostat je elektricky otevíranej - je na něm čidlo ale to není prý čidlo,je to připojení vyhřívání ?
https://mlparts.cz/termostat-chladivo-mahle-tm-15-105
Auto v chybách píše chybu teplotního čidla,takže si asi jednotka myslí že motor je pořád studený a nepustí šťávu do topného tělesa v termostatu a ten se neotevře,proto máme pořád studený chladič a systém se postupně natlakuje,tak to chápu já.. ? Nemůžu ale na motoru najít jiné teplotní čidlo jak tohle na termostatu, teploměr na budíkách normálně ukazuje
https://mlparts.cz/termostat-chladivo-mahle-tm-15-105
Auto v chybách píše chybu teplotního čidla,takže si asi jednotka myslí že motor je pořád studený a nepustí šťávu do topného tělesa v termostatu a ten se neotevře,proto máme pořád studený chladič a systém se postupně natlakuje,tak to chápu já.. ? Nemůžu ale na motoru najít jiné teplotní čidlo jak tohle na termostatu, teploměr na budíkách normálně ukazuje
Takže se to přehřejvá? To budík neukáže?
Oct asv 2000, DieselPower
Teploměr vyleze kousek za půlku ale pocitově to horký je dost
Chladič horkej? Ventilátor na chladiči se točí?
Oct asv 2000, DieselPower
právě že ne,ani jedno
už je to asi paséé ale tento motor mal asi najvačšie problemy s chladeni mam ten motor v E36 compact(M43TUB19) 77kw-87kw a už sa robila 2x hlava a 1x len tesnenie za cca 50-60tis km..vždy mi to ruplo od vodneho kanala po saci ventil..odvzdušnovat stare bmw čo ma nadobku na chladiči..predok mierne do kopčeka, vytahnut cely šrob na odvzdušnenini , kurenie na full do červeneho alebo an max ked to ma tronic a nalievat to...ked pojde 1liter vody von nevšimat si to ...tie auta sa sakra tažko odvzdušnuju vždy predok hore a nenahlit sa pri tom ...doslova to prelievat tu nadobku . 

BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo