PEUGOT 307 někdy nestartuje

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

PEUGOT 307 někdy nestartuje

Příspěvek od kaad »

Jedná se o Peugot 307 1,6 80kW r.v. 2001. Nedávno jsem na něm řešil svítící kontrolku ABS. Tentokrát přijel s tím, že auto nejde občas nastartovat. Startér točí, ale motor ani neblafne. Po roztáhnutí motor naskočí a zase cca týden normálně startuje a jezdí OK. Potom opět pár dní normálně startuje a jezdí a zase se to opakuje. Diagnostika mi nahlásí žádnou chybu. Musím ještě podotknou, že byly repasovány přepínací páčky asi tak před měsícem. V těch je právě IMO, ale pokud by to bylo imem měla by to jednak napsat diagnosrtika a jednak by ani při roztáhnutí auto nechytilo, ne?! Problém je ten, že teď momentálně když je auto u mně tak jede. Takže můžu měřit tlak paliva napětí na cívkách a já nevím co stejně se ničeho nedoměřím, protože auto jednoduše jede. Možná už nekdy někdo něco podobného u fanoše řešil, tak bych byl rád kdyby se mohl podělit o zkušenosti. Díky.
Naposledy upravil(a) šulda dne 07 čer 2024, 03:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu. Nekřič tu na nás.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: PEUGOT 307 někdy nestartuje!!!

Příspěvek od Tomas.cz »

Preventivně bych vyměnil snímač otáček motoru - na klice.
kaad
Aktivista

Re: PEUGOT 307 někdy nestartuje

Příspěvek od kaad »

Jo to zkusím. Vím, že jsem to kdysi řešil u Punta, ale tam to bylo tak, že auto s teplým motorem nechtělo nastartovat. Muselo se počkat až vychladne.
kaad
Aktivista

Re: PEUGOT 307 někdy nestartuje

Příspěvek od kaad »

Dnes ráno mi dovezli ten snímač otáček, takže jsem ho vyměnil spíš teda preventivně, protože při měření měl i ten původní 450 Ohmů, tak jak má mít. Auto startuje, ale to startovalo i před výměnou. Na nic jinýho jsem tam nepřišel. Udělám s tím ještě pár jízd a pak to předám. Pokud to startuje, tak se stejně ničeho nedoměřím.
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“