Zdravim chlapi prosim vas o radu kupil som sharana 2 tyzdne dozadu akonahle pustim kurenie na climatronicu tak sa mi jemne rosia okna a je citit nemrznucu v interieri mam podozrenie na radiator kurenia. vdaka za kazdy postreh.
Sharany poměrně dost trpí na prolínání chladicí kapaliny topením. Je to častá věc. Taky jsem to řešil - mírný únik kapaliny (asi tak deci za měsíc) a rosení skla.
Výměna topení je porod ježka konečníkem, takže jsem to před šesti lety vyřešil nasypáním takových těch kovových "pilinek" do expanzní nádobky. Od té doby se mi voda v chlazení neztrácí a okno nerosí. Stálo to asi 80 kaček.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Som zmierený s osudom, Alhambra 1, radiátor kúrenia tečie-palubka ven. Otázka znie keď už to všetko odstrojím, čo je dobré popri tom urobiť? Mám na mysli napríklad zalepiť ten "zmiešavač vzduchu" či ako sa to volá, keď sa odtiaľ vytratí ten molitan tak to nefúka ako má. No a keďže už to budem mať rozobraté či nieje dobrý nápad to rovno prelepiť hliníkovou páskou aby som tam nemusel v budúcnu liezť práve kvôli tomuto
Ďalej ma napadá- kondenzátor klimatizácie? Neviem ako to je pri SAG ale pri oct je tuším umiestnený tiež pod palubovkou a nakoľko mi nejde klíma tak by bolo dobré to vymeniť keď už som tam
Ďakujem za rady
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km