Octavia 1 1.9TDI 96kw rozvody

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Octavia 1 1.9TDI 96kw rozvody

Příspěvek od roman1648 »

Já jen nechápu co vlastně řešíš, myslíš že když je ta signalizační ručička na napínací kladce o milimetr mimo má to na něco vliv ? Uvidíš jak budeš točit motorem, ta střelka skáče nahoru dolů podle tahu řemene, jako klidně si to vyšteluj jak to má být podle příruček ale na nic to nebude mít vliv jestli čekáš tohle, v tom lepším případě jakmile povolíš kladku, skočí ti doleva,povolí se řemen a skočí ti vačka o pár zubů, pak můžeš založit nové vlákno "nastavení rozvodů 1.9tdi 96kw" :roll:
tak hodně zdaru
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

Majklovec: vychytávka! díky

roman1648: Jestli dobře chápu tak ta ručička by měla být ideálně v tom výřezu, tudíž ji nemám o milimetr ale řekl bych tak cenťák možná i víc baj očko podle fotky.
Já tomu nijak moc nerozumím proto se řídím podle toho co mi lidi píšou a to že to mám tak nechat mi napsal jeden nebo dva, zbytek mi tady psal že si to mám zkontrolovat v HÚ tak jsem z toho nabyl dojmu že si to mám zkontrolovat správně, ne že na to mám dlabat. Pokud se shodneme na tom že to na tu moji pojízdnou rakev nemá absolutní vliv tak budu jen rád a nebudu nic dál řešit.
Octavia 1 1.9TDI 96kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo když není řemen v tahu tzn 1. píst v HÚ tak ta střelka zhruba na tom výřezu, to je vše
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Taky nechápu proč když je to auto 14 nebo kolik dní po rozvodech tak proč to majitel skoumá
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

trhac: Až ti přijde borec opravit kotel tak to pak taky neřeš jestli to vůbec opravil a jestli to udělal tak jak se to má udělat, vždyť to teprv opravil tak se o to vůbec nezajímej, je to přece člověk přes kotle tak snad bys to po něm nekontroloval ne?
Super logika :thumbsup: , pardon všem tyvole že jsem se tady zase na něco zeptal.
Octavia 1 1.9TDI 96kw
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Tak jako opravit auto dám někomu koho znám a věřím mu že to udělal tak jak se má. A s kotlem bych to viděl asi stejně. Nic víc v tom nehledej.
Kdyby to auto po těch rozvodech třeba hůř jelo nebo špatně startovalo nebo mělo větší spotřebu ok ale nic takovýho v prvním příspěvku nepíšeš takže za mě prostě řešíš pí....
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Rozvody řeším s tím,kdo je dělal. Dotyčný by za tento dotaz už asi dostal přes....s tím,tak si to příště udělej sám,internetovej chytráku.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

U nás byly taky takový nápinky, lidi si nechali něco udělat a pak to odborníci u piva rozebírali na FB, do očí ti nikdo nic neřekl,všechno super a pak jsi byl strašnej flink a drahej neumělec, některý lidi jsem odfiltroval a nedělám jim už nic, dneska si můžou vybrat, vždyť ty auta "dělá" kde kdo ;)
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

codek99 píše: 06 lis 2024, 18:01 trhac: Až ti přijde borec opravit kotel tak to pak taky neřeš jestli to vůbec opravil a jestli to udělal tak jak se to má udělat, vždyť to teprv opravil tak se o to vůbec nezajímej, je to přece člověk přes kotle tak snad bys to po něm nekontroloval ne?
Super logika :thumbsup: , pardon všem tyvole že jsem se tady zase na něco zeptal.
Tak sis je měl udělat sam ty internetovej teoretiku.
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
mountune
Přispěvovatel

Příspěvek od mountune »

Typickej kolenovrt a stoural.. chápu že u stary mrdky se ti nechce pořádně vyndat ale pak se nediv že musíš řešit sračky:)
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

trhac: To jsem rád že máš někoho před auta koho znáš a věříš mu a nemusíš se obávat. Já takové možnosti nemám. Mám u nás v prdelákově na výběr jeden servis kde když dojedu tak si řeknu přesně co chci udělat a on mi to udělá a teď mi rozvody dělal rodinný známý tak jsem si to chtěl prověřit jestli k němu dát auto i příště nebo už radši ne. Po rozvodech to mělo nějaké zvláštní zvuky, mělo to zvláštní zvuky i před rozvody ale zase trochu jiné. To já ale nechci tady řešit, já chci řešit napnutí rozvodů a na to jediné jsem se já ptal.

martinsidlo: Já se v autě hrabu ale zas tak se nevyznám, když do mně něco mechanik zahučí tak nemám znalosti na to mu oporovat, když to budu řešit s tím kdo je dělal co si asi tak představuješ že mi řekne? Myslíš si jako že z něho vyjde něco jiného než "To tak má byt, co řešíš?" Jako že by si hanil svoji vlastní práci? Automechanik by nepřiznal ani kdyby tam dal řemen obráceně.

roman1648: A co mu mám jít jako říct? Hej prosímtě napnul si mi to správně? Si děláš prd*l ne? Já nikde nezmiňuju kde v servisu to bylo a nikdy bych to neudělal ani kdyby to chtěl někdo vědět. Řeším to z toho důvodu abych se za 1. něco nového o autách dozvěděl a za 2. abych si ověřil práci servisáka jestli k němu příště dát auto znova nebo radši zkusit k jinému

mountune: A ty mi dáváš radu jakou? Že jsem kolenovrt a mám to dát někomu kdo si za to bere víc? To je jako záruka kvality nebo co? Kdo se ptal?? Divím se snad že řeším sračky? Ptal jsem se na jednoduchou otázku napnutí rozvodů.

Super že má každý energii poučovat jak řešit problémy a jak žít život a komu to jít říct do očí ale sami nevíte jestli je tam kolečko kulaté nebo šišaté :D (Já to třeba nevím ale normálně to napíšu a nedělám zbytečně chytrého) Pak kdo je tady teoretik a mudrlant.

Když se někdo na fóru ptá, a nejste si jisti s tím co mu radíte tak mu prostě nic nepište, nechte si svoje chytré rádoby rady od cesty a přejděte na jiné téma fóra kterému už třeba rozumět budete. Nechci ukazovat na všechny, jsou tu super kluci kteří mi odpoví krátce, výstižně, k věci a z vlastní zkušenosti. Ale pak jsou tady ti co píšou na 96ASZ na kterém dělali zatím jen zadní stahovačku a chtějí radit o rozvodech a nakonec to překlopí na debatu že si mám najít jiného mechanika a vrážet víc do auta a nebýt kolenovrt a vlastně se v tom vůbec nešťourat a sednout a jezdit.

Prosím vás, když uvidíte příště že se tady na fóru na něco ptám a nejste vlastníkem stejného auta se stejnou motorizací, ani mi tam neodepisujte, ušetříme si psaní. Hezký den všem :)
Octavia 1 1.9TDI 96kw
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Nic proti, ale už jsi odpověď dostal (tuším několikrát) a já ti to zopakuju. Napnutí musíš kontrolovat, když je 1 píst v HÚ. Toť vsjo.
Pokud nezvládneš takto nastavit kliku, vůbec nic dalšího kolem rozvodů pro své dobro raději neřeš. Ber to jako dobrou radu, nikoli jako popichování.
codek99
Přispěvovatel

Příspěvek od codek99 »

Ano, odpoved jsem dostal, dokonce jste mi vysvetlili jak to mám nastavit do HÚ a za to vám dekuju, zase jsem se naucil neco nového.

Jen jsem se chtel predtim jeste zeptat jestli mám teda vubec resit nejakou HU když mi nekteri psali že resim milimetry. Proto jsem si nebyl jisty jestli to mám vubec kontrolovat nebo nechat tak.
Nevím jaký rozdíl udela když motorem zatocim (o kolik se pohne rucicka jestli se hybe o 2mm nebo o 2cm). No a místo dovysvetleni už jsem dostaval prispevky že jsem kolenovrt a že chci u piva kydat hnuj na mechanika a nevím co jeste, uplne zbytecne prispevky.
Octavia 1 1.9TDI 96kw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co mám nějakou elementární zkušenost, tak bych řekl cca 5mm, že bude jezdit levo - pravo v průběhu protáčení motoru.
Jinak pokud se motor zahřeje, střelka se opět pohne doprava směrem víc do napnuta, klidně o dalších 5mm.
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Codek99 nech to jak to je a jezdi.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“