Audi 3.0 tdi BMK nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Audi 3.0 tdi BMK nestartuje
Zdravím,
mám audi a6 3.0 tdi BMK a má uplný problém nastartovat. na sprej chytne, jde do otáček a až dojde tak zdechne, na plyn nereaguje. o autě vím že přestalo jet na dálnici a od té doby nenastartuje.
v paměti závad pouze:
P1018 - průřez sacího potrubí dolní mez nedosažena.
Předpokládám že s touto chybou by to alespoň nastartovalo.
tlak paliva při startu stoupne na cca 300 bar, dle logu, ale docela mu to trvá.
Zkoušel jsem měnit regulátor v Railu, beze změny.
Je nějaký jednoduchý trik jak otestovat čerpadlo, popř. vstřiky?
Díky
mám audi a6 3.0 tdi BMK a má uplný problém nastartovat. na sprej chytne, jde do otáček a až dojde tak zdechne, na plyn nereaguje. o autě vím že přestalo jet na dálnici a od té doby nenastartuje.
v paměti závad pouze:
P1018 - průřez sacího potrubí dolní mez nedosažena.
Předpokládám že s touto chybou by to alespoň nastartovalo.
tlak paliva při startu stoupne na cca 300 bar, dle logu, ale docela mu to trvá.
Zkoušel jsem měnit regulátor v Railu, beze změny.
Je nějaký jednoduchý trik jak otestovat čerpadlo, popř. vstřiky?
Díky
- Přílohy
-
- 1.JPG (145.27 KiB) Zobrazeno 2075 x
-
- +.JPG (115.82 KiB) Zobrazeno 2075 x
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Re: Audi 3.0 tdi BMK nestartuje
Vyndej ventil z čerpadla, má sýtko a budeš tam mit šponky. Pak už asi budeš vědět.
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Tak ventil jsem vyndal, špony žádné.
Jediné co tak uvnitř díry ventilu je vidět jedna hrubší nečistota, ale ta tam možná mohla padnout při demontáži.
Jinak regulátor jsem si připojil na 12V baterii a elektromagnet cvaká.
Nějaké další nápady?
Jediné co tak uvnitř díry ventilu je vidět jedna hrubší nečistota, ale ta tam možná mohla padnout při demontáži.
Jinak regulátor jsem si připojil na 12V baterii a elektromagnet cvaká.
Nějaké další nápady?
- Přílohy
-
- IMG_0325.JPG (4.04 MiB) Zobrazeno 2020 x
-
- IMG_0321.JPG (2.35 MiB) Zobrazeno 2020 x
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
nemas zalepene klapky? ta chyba suvisi a je na to TPI 2016504, chcelo by to ale nacitat koncernovou diagnostikou, este ma napada čerpadlo v nadrži ak ho auto má
Mám sundané sání, klapky zalepené nejsou, chodí. s tou chybou to souvisí jak?
jinak čerpadlo v nádrži je, naftu podává do filtru při točení motorem, po zapnutí klíčku ne.
Zkoušel jsem i el. vedení ke vstřikovačům, proud na ně jde.
jinak čerpadlo v nádrži je, naftu podává do filtru při točení motorem, po zapnutí klíčku ne.
Zkoušel jsem i el. vedení ke vstřikovačům, proud na ně jde.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Otestovat to jde ale chce to skop a proudové kleště.Těch 300bar by pro start mělo být dost tam si myslím že už by měl aktivovat vstřiky.A nebo to jde i podle sluchu vem si někoho na startování vytáhni si notas k motoru a pomož mu sprejem sleduj tlak když dosáhne tlak a začne ovládat vstřiky uslyšíš jak začne ovládat vstřikovače je to najednou takové crkání nejde to přeslechnout jak padne tlak tak to přestane.Pokud to takhle bude máš ucpané vstřikovače a je potřeba komplet revize a oprava jinak se to zacpe znova a vyhodíš jen kupu peněz
Ahoj, nezůstal otevřený EGR a nezadusí to motor?
To samé teď řeším na 1.6tdi nejde nastartovat.
Po zacpání trubky z EGR do sání motor běží.
EGR KO
mám komplet sundané sání, tím pádem i odpojené vedení EGR, takže to je vyloučené, ale díky za tip.
Ale je divné že by se zacpali všechny naráz, když v čerpadle a vedení nejsou špony ani nečistoty.
Tak je to jak říkáš, jakmile stoupne tlak začne hlasité cvakání vstřikovačů, dnes je teda vyndám.geo píše: ↑25 pro 2024, 16:46 Otestovat to jde ale chce to skop a proudové kleště.Těch 300bar by pro start mělo být dost tam si myslím že už by měl aktivovat vstřiky.A nebo to jde i podle sluchu vem si někoho na startování vytáhni si notas k motoru a pomož mu sprejem sleduj tlak když dosáhne tlak a začne ovládat vstřiky uslyšíš jak začne ovládat vstřikovače je to najednou takové crkání nejde to přeslechnout jak padne tlak tak to přestane.Pokud to takhle bude máš ucpané vstřikovače a je potřeba komplet revize a oprava jinak se to zacpe znova a vyhodíš jen kupu peněz
Ale je divné že by se zacpali všechny naráz, když v čerpadle a vedení nejsou špony ani nečistoty.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Čo upchaté DPF? Presne to som zažil. Na diaľnici zdochlo a už nešlo naštartovať. Na sprej to tiež chytilo a chvíľu bežalo. Síce to bola 2.0 BRE s PD ale aj tak.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
slovacek.milos píše: ↑28 pro 2024, 12:59než tasíš vstřiky sdělej přepady a postartuj, pokud budeš mít vstřiky poblité od nafty jsou KO a nenastartuješ
zkusil jsem, ale z přepadů téměř nic nejde, až po delším točením začíná z jednoho.
přikládám video
https://www.youtube.com/shorts/dmA8JKKjV2w
Naposledy upravil(a) šulda dne 29 pro 2024, 09:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava svázané citace.
Důvod: Úprava svázané citace.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Zkusil jsem zdělat výfuk hned za turbem a beze změny.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Keď to dosiahne tlak v raily, na vstreky idú pulzy? Pri štartovaní koľko ukáže kód synchronizácie vačka-kľuka? VCDS skupina 5 pozícia 3. Musí tam vo výsledku naskočiť 48.
Kolik to má km?neskočil řetěz?