Audi 3.0 tdi BMK nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Re: Audi 3.0 tdi BMK nestartuje
400k, ale rozvody a turbo se dělali před 80k
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Chtělo by to lepší diagnostiku. Takhle se budeš motat v kruhu. Pořiď si VCDS, stojí to pár korun.
Ten tvůj naměřený graf mi nedává vůbec smysl. Asi jsem ještě nezažil, aby jednotka začala vstřikovat palivo dřív, než tam bude tlak v railu.
Podle tvého obrázku začneš startovat, on začne vstřikovat a po 25 sekundách naběhne tlak v railu. Podle mě je to nesmysl a delphi ukazuje kraviny. Možná to bude definovaná startovací dávka..? Ten tlak v railu, je to požadovaný nebo skutečný? Také důležité.
Vezmi do ruky VCDS a naloguj otáčky, tepltu, skutečnou dávku paliva, tlak v railu požadovaný i skutečný. Tím bych začal
Ten tvůj naměřený graf mi nedává vůbec smysl. Asi jsem ještě nezažil, aby jednotka začala vstřikovat palivo dřív, než tam bude tlak v railu.
Podle tvého obrázku začneš startovat, on začne vstřikovat a po 25 sekundách naběhne tlak v railu. Podle mě je to nesmysl a delphi ukazuje kraviny. Možná to bude definovaná startovací dávka..? Ten tlak v railu, je to požadovaný nebo skutečný? Také důležité.
Vezmi do ruky VCDS a naloguj otáčky, tepltu, skutečnou dávku paliva, tlak v railu požadovaný i skutečný. Tím bych začal
-
- Aktivista
po 25 sekundách by měl být start tak zrušen
Žádná jiná diagnostika mu nepomůže jedině skop a proudové kleště.Ale pokud je to tak jak jsem mu popsal a splodiny maj kam jít tak jsou vstřiky Ko a je potřeba to celé vyčistit včetně čerpadla
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsi graf z diagnostiky?
Já tam, narozdíl od tebe, žádných 300 bar, minimálně půl minuty nevidím. A není mi z toho vůbec jasné, jaký je požadavek a jaká je skutečnost. To samé platí pro dávku paliva.geo píše: ↑25 pro 2024, 16:46 Otestovat to jde ale chce to skop a proudové kleště.Těch 300bar by pro start mělo být dost tam si myslím že už by měl aktivovat vstřiky.A nebo to jde i podle sluchu vem si někoho na startování vytáhni si notas k motoru a pomož mu sprejem sleduj tlak když dosáhne tlak a začne ovládat vstřiky uslyšíš jak začne ovládat vstřikovače je to najednou takové crkání nejde to přeslechnout jak padne tlak tak to přestane.Pokud to takhle bude máš ucpané vstřikovače a je potřeba komplet revize a oprava jinak se to zacpe znova a vyhodíš jen kupu peněz
Takže za mě, diagnostika na prvním místě
Ressha a proč když už vstřikuje tak mu to nevrčí?Ty vstřiky vydávaj charekteristickej zvuk podle něj to lze poznat sluchem že jsou opravdu aktivní a že tam ten tlak dlouho není jsem viděl ale takhle se ty motory chovaj když k této katostrofě dojde.Dokonce když to tam všechno dám nakoduji vstřiky vše vyčistím tak dokud to neprojedu a jednotka se nezadaptuje tak to dlouho točí než udělá tlak a chytne.Nechci aby to vypadalo jako že se chci dohadovat to bych si vůbec nedovolil jen jsem napsal co jsem za tech pár let odsledoval a chtěl mu pomoc.Podávací tlak psal že má egr odpojil tak by měl vrčet.
VAga bych měl mít začátkem příštího týdne, takže pak hned dám vědět.reesha píše: ↑02 led 2025, 10:43Viděl jsi graf z diagnostiky?
Já tam, narozdíl od tebe, žádných 300 bar, minimálně půl minuty nevidím. A není mi z toho vůbec jasné, jaký je požadavek a jaká je skutečnost. To samé platí pro dávku paliva.geo píše: ↑25 pro 2024, 16:46 Otestovat to jde ale chce to skop a proudové kleště.Těch 300bar by pro start mělo být dost tam si myslím že už by měl aktivovat vstřiky.A nebo to jde i podle sluchu vem si někoho na startování vytáhni si notas k motoru a pomož mu sprejem sleduj tlak když dosáhne tlak a začne ovládat vstřiky uslyšíš jak začne ovládat vstřikovače je to najednou takové crkání nejde to přeslechnout jak padne tlak tak to přestane.Pokud to takhle bude máš ucpané vstřikovače a je potřeba komplet revize a oprava jinak se to zacpe znova a vyhodíš jen kupu peněz
Takže za mě, diagnostika na prvním místě
Ale, zatím jsem vytáhl jeden vstřik a po zapojení venku nevstříkne nic, nafta z přepadu jen ukapává . zkusil jsem z něj odpojit konektor, a připojit na něj led žárovku, ta po 2s startu bliká, takže impuls na něj určitě jde. Takže by to teoreticky ucpané vstřikovače mohli být, ale všechny najednou? a na můj vkus z vratky jde hrozně málo nafty.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
A nenatankoval tam někdo benzin?
přikládám log, dokázal by jsi z toho něco vyčíst?reesha píše: ↑01 led 2025, 11:12 Chtělo by to lepší diagnostiku. Takhle se budeš motat v kruhu. Pořiď si VCDS, stojí to pár korun.
- Přílohy
-
- LOG-01-004-001-022.CSV
- (2.78 KiB) Staženo 13 x
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
Nikdo nic?
Vstřiky mám všechny venku, zapojené. při točení motorem tlak stoupne na těch 300 bar, což je požadováno od jednotky.
Na vstřiky jde proud, začnou cvakat, ale neotevřou. Z přepadu nejde skoro nic, což je divné...
Na jednom vstřikovači jsem měl sundanou trysku, čistil jsem ji v ultrazvuku, a beze změny. Zkusil jsem i jiný vstřik z jiného motoru, taky neotevřel.
Je možné že těch 300 bar co ukazuje snímač na Railu tam není?
Testoval jsem vstřikovače na stolici pro traktory, ta udělala tlak 20 Bar, připojil jsem 12V na konektor a neotevřel, předpokládám že k otevření potřebuje větší tlak.
Budu rád když mi někdo znalejší poradí při jakých hodnotách tyhle vsřikovače fungují.
Vstřiky mám všechny venku, zapojené. při točení motorem tlak stoupne na těch 300 bar, což je požadováno od jednotky.
Na vstřiky jde proud, začnou cvakat, ale neotevřou. Z přepadu nejde skoro nic, což je divné...
Na jednom vstřikovači jsem měl sundanou trysku, čistil jsem ji v ultrazvuku, a beze změny. Zkusil jsem i jiný vstřik z jiného motoru, taky neotevřel.
Testoval jsem vstřikovače na stolici pro traktory, ta udělala tlak 20 Bar, připojil jsem 12V na konektor a neotevřel, předpokládám že k otevření potřebuje větší tlak.
Budu rád když mi někdo znalejší poradí při jakých hodnotách tyhle vsřikovače fungují.
audi a4 b6 96kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
audi a4 B7 103kw
audi a6 c6 4F 165kw
12V?To asi fungovat nebude.
-
- Přispěvovatel
Tos testoval při 20bar??? To ses spletl ne.....200bar minimálněmikys píše: ↑08 led 2025, 21:50 Nikdo nic?
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Sú to piezo vstrekovače. Tie na 12V neotvoríš.
Riadiačka nemá povypínané poruchy? Odmeraj odpor odpojených všetkých 6, koľko majú.
p.s.:zabudol som - odmeraj odpor vývodov medzi sebou a aj oboch vývodov voči kostre.
Riadiačka nemá povypínané poruchy? Odmeraj odpor odpojených všetkých 6, koľko majú.
p.s.:zabudol som - odmeraj odpor vývodov medzi sebou a aj oboch vývodov voči kostre.