Zdravím pánové,
mám prosbu, chtěl jsem změnit počet bliknutí blinkrů ve funkci komfortní blikání, ale nějak se mi nedaří. Novou hodnotu jednotka přijme, zapíše i si jí pamatuje, ale auto stále blikne jen třikrát.
Jedná se o vůz T-ROC r.v.2019 s digitálním kokpitem. Zkoušel jsem to víckrát, ale prostě né a né bliknout víckrát jak 3x.
Podařilo se mi kde co jako zapnout zadní světla při denním svícení, vypnutí deního svícení při zatažené ruční brzdě a spoustu dalších drobných pitomostí, ale u toho blikání jsem narazil.
Používám oficiální dignostiku VCDS Max, takže tady bych problém nehledal.
Netuší někdo zda nemusím přepsat ještě někde něco?
Díky moc, budu vděčný za jakýkoli typ.
Komfortní blikání- změna počtu bliknutí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Komfortní blikání- změna počtu bliknutí
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Nejsem si jistý jak T-ROC ale všeobecně u těhle novějších aut musíš po nakodování udělat ještě reset v infotaimentu, car, nastavení, světla a vidění a tam to najdeš, dělal jsem to na nějaký Atece a bylo to to samý, změna proběhla až po resetu.
Re: Komfortní blikání- změna počtu bliknutí
Díky moc, zkusím to.
Všimnul jsem si že ve VCDS mám políčko k zaškrtnutí kde je Reset jednotky.
Vím že mám v nabídce infotaimentu možnost tuto funkci zapnout či vypnout, tak jsem si říkal zda to není nějak zprovázaný právě ještě s infotaimentem a není třeba něco změnit i tam.
Zkoušel jsem i restart celého infotaimentu podržením hlavního vypínače na tuším 10 vteřin, ale ani to nepomohlo.
Všimnul jsem si že ve VCDS mám políčko k zaškrtnutí kde je Reset jednotky.
Vím že mám v nabídce infotaimentu možnost tuto funkci zapnout či vypnout, tak jsem si říkal zda to není nějak zprovázaný právě ještě s infotaimentem a není třeba něco změnit i tam.
Zkoušel jsem i restart celého infotaimentu podržením hlavního vypínače na tuším 10 vteřin, ale ani to nepomohlo.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tak jsem zkoušel i ten reset a nepomohlo to.
Zjistil jsem ale zajimavou věc a to že když v jednotce centrální elektriky deaktivuji funkci komfortního blikání, tak stejně tato funkce funguje. Vypnu a zapnu jí pouze přes infotaiment.
Je fuk co je zadáno v jednotce centrální elektriky, zda je aktiváno či deaktivováno stejně tak je fuk jaký zadám počet bliknutí.
Začínám mít pocit, že se blikání u mě řídí jen a pouze přes infotaiment, ale tam jsem možnost změny počtu bliknutí zatím nenašel, je tam toho celkem dost a v menu digiátlního kokpitu také není možnost něco změnit.
Zjistil jsem ale zajimavou věc a to že když v jednotce centrální elektriky deaktivuji funkci komfortního blikání, tak stejně tato funkce funguje. Vypnu a zapnu jí pouze přes infotaiment.
Je fuk co je zadáno v jednotce centrální elektriky, zda je aktiváno či deaktivováno stejně tak je fuk jaký zadám počet bliknutí.
Začínám mít pocit, že se blikání u mě řídí jen a pouze přes infotaiment, ale tam jsem možnost změny počtu bliknutí zatím nenašel, je tam toho celkem dost a v menu digiátlního kokpitu také není možnost něco změnit.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Ne reset jednotky, ale v infotaimentu, nastavení, světla a vidění a tam teprve dát reset, možná to tam je nazvané jako tovární nastavení nebo něco takového, nevím když to nemám před sebou, ale musí to být vyloženě v těch světlech. Předtím to samozřejmě musíš nejdřív zapnout přes vcds.
Re: Komfortní blikání- změna počtu bliknutí
Vyloženě v nabídce světel mám jen blbosti jako komfortní blikání, plná světla za deště, a pak pitomosti jako světla při zamčení a odemčení vozu.
Mám ale přímo v nastavení ifotaimentu možnost uvést do továrního nastavení a také si mohu vybrat zda chci celý infotaiment a nebo jen některé jeho části. Zkoušel jsem tovární nastavení jen pro system, ale nestačilo to. Asi to prubnu a dám ho celý do továrního nastavení.
Samořejmě jsem jednotku centrální elektriky uvedl do původního stavu, tedy komfortní blikání zapnuté, jen jsem ponechal místo 3 bliknutí 4, kdyby se mi nějakým nedopatřením povedlo to auto přinutit blikat 4x abych věděl, že zde byl zakopaný pes.
Mám ale přímo v nastavení ifotaimentu možnost uvést do továrního nastavení a také si mohu vybrat zda chci celý infotaiment a nebo jen některé jeho části. Zkoušel jsem tovární nastavení jen pro system, ale nestačilo to. Asi to prubnu a dám ho celý do továrního nastavení.
Samořejmě jsem jednotku centrální elektriky uvedl do původního stavu, tedy komfortní blikání zapnuté, jen jsem ponechal místo 3 bliknutí 4, kdyby se mi nějakým nedopatřením povedlo to auto přinutit blikat 4x abych věděl, že zde byl zakopaný pes.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tak opravdu, až uvedení do továrního nastavení infotaimentu přimělo auto začít blikat tolikrát kolikrát jsem zadal řídící jednotce.
Takže ti Jiří moc děkuji.
Původně jsem se tomu chtěl vyhnout, protože se mi smazalo kompletní nastavení, uložené telefony a vše kolem, ale už to dělá co má, tak si s tím holt budu muset zase pohrát.
Jen se ještě zeptám, zda někdo netuší jak aktualizovat software v radiu/infotaimentu, počítám že to od koupi nikdo nedělal a když to zkouším přímo v rádiu tak mi to háže že to chce nějaký kod a ten zjistím po registraci vozidla na nějaké webové stránce. Autoradio je Discover Media MIB 2,5.
Takže ti Jiří moc děkuji.
Původně jsem se tomu chtěl vyhnout, protože se mi smazalo kompletní nastavení, uložené telefony a vše kolem, ale už to dělá co má, tak si s tím holt budu muset zase pohrát.
Jen se ještě zeptám, zda někdo netuší jak aktualizovat software v radiu/infotaimentu, počítám že to od koupi nikdo nedělal a když to zkouším přímo v rádiu tak mi to háže že to chce nějaký kod a ten zjistím po registraci vozidla na nějaké webové stránce. Autoradio je Discover Media MIB 2,5.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ