čítal som už pár fór, no stále sa mi sem tam vyskytne toto:
na vozidle VW Passat B6 2.0 TDi CR 125kW CBBB, 276500 km M6, combi
- za studena, aj keď bolo -9, štart nádherný, na "brnk"
- keď sa motor dlhšou jazdou zohreje, napr. diaľnica, okreska, ..., z 10 preštartov jeden skape a chytí až na 2. niekedy až 3. pokus, potom zase 10 preštartov cca ok, na ďalší nenabehne, motor vytočí len tak do cca 300-500 otáčok, na ďalší pokus tak ťažko naštartuje.
- káble k senzorom skontrolované, aj s konektormi, všetko vyzerá byť úplne okej (senzory teploty, senzory vačky / kľuky), vyzerajú že majú ako ísť aj cez VCDS
- nová batéria (2x menená pre pokus)
- štartér je v poriadku
- rozvody v poriadku (aj vonkajšie)
- žhaviče v poriadku
- alternátor je odmeraný, dokonca aj osciloskopom, ide tak, ako má ísť.
Mimo tejto príležitostnej diagnózy sa auto správa úplne normálne, zrýchluje krásne, bez trhnutia, spotrebu mám veľmi nízku - 5.2l/100, tankujem len slovnaft / OMV premium (keď je akcia

Pri meraní na VCDS, som vyčítal tieto hodnoty:
- pri studenom štarte (von bolo +12 stupňov celzia):
Start Injection Quantity: 19.8 mg/str
Start Synchronisation: 48 (Sequential Counter Activated)
Glow Status: 11111111
Glow Period: 1.08s
Supply Voltage: 13.85V
Injection start: -4.0 °BTDC
Rail pressure: 270 bar
- pri zahriatom motore (cca 30 km jazdy, chyba sa ale neprejavila, 4x som preśtartoval, avšak je počuť taký ťažký štart, akoby od zotrvačníka, ten je aj so spojkou vymenený, majú cca 20 tisic km), taký dutý zvuk
Start Injection Quantity: 13.1 mg/str
Start Synchronisation: 48 (Sequential Counter Activated)
Injection start: -4.0 °BTDC
Rail pressure: 280 bar
Supply Voltage: 13.85V
-Korekcie vstrekov (len pre zaujímavosť):
1: -0.05 mg/str
2: 0.09 mg/str
3: 0.25 mg/str
4: -0.26 mg/str
- filtre /olej menený nedávno, palivový filter a jeho obal bez jedinej špony / nečistoty.
- motor žiadnu chybovú správu nemá zapísanú v pamäti, ani nič sa nedá dohľadať, pri nepodarenom štarte taktiež žiadna chybová správa ani checkengine, nejaké tipy ?
- čo som na fórach našiel - ľudia menili batérku, to som aj ja - 2x - bez zmeny, štartér som skúsil aj nový - bez zmeny, káble odmerané - kontinuitu majú, senzory som pozrel, hlásia sa v poriadku, hodnoty vyzerajú ok, vstreky nepodfukujú, auto sa mimo príležitostného nepodareného teplého štartu správa úplne okej....

na jednom fóre som našiel toto: https://www.youtube.com/watch?v=xO7DdgCNQf4
defacto trpím na to isté, tam ale píšu že problém bol v senzore G40, ten ale VCDS nevypíše ako chybný, jemu to tak vypísalo...