Ahoj všem,
nějakou dobu řeším ve své ekovraždě

problém s nouzákem. Jakmile jedu po dálnici 130 do kopce, tak někdy spadne do nouze, někdy ne. Je to víceméně loterie. Jak auto chcípnu a nastartuju, auto začne táhnout.
Nedávno jsem tomu nechával od jednoho maníka přidávat pár koníků. Radil mi, ať vyměním díl 6Q0906625 Blok magnetického ventilu, při chcípnutí mi to sténalo

a že se možná tím vyřeší i ten nouzák. Říkal že tam v jednotce bylo prapodivně vypnutý EGR (zaslepený už byl) a celkově ten chip co tam už byl, co jsem to auto koupil, byl divnej. Udělal to tedy podle sebe a auto dostalo druhý život. I přes to občas padlo do nouze, ale ne tak často. Pak jsem vyměnil i ten zmiňovaný díl a auto dostalo třetí život, odezva turba byla o něco lepší a hlavně už to nesténalo. Ale stále mi to sem tam padne do nouze. Taky jsem si teď všiml, že mi odněkud při vyšších otáčkách, nejlíp to slyším když jedu třeba kolem aut nebo u zdi, jde takový podivný syčení, pískání a turbo to není.
Omlouvám se pokud se tenhle problém řešil, snažil jsem se hledat a nenašel jsem nikoho, kdo by měl podobný příznaky.