zdravím chlapy,
po načtení mýho báwa se vyskytla chyba 4B10 kontroler hladkýho provozu,korekce vstřiků v toleranci.prosím o radu odborníky.BMW e60 3,0 xd 170kw 2006 díky
BMW e 60
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zkontroluj fakt za tepla a zodpovědně.
Motor ovládání hladkost zařízení DDE6.0 / 6,2 / 6,3
Ovládání zařízení hladkost motoru vyrovnává kolísání otáček jednotlivých válců způsobené různými vstřikovacími množství a stupně účinnosti válců. Toho je dosaženo tím, rychlé použití řízených vstřikovacích opravených množství na každý válec pro každou injekci.
Maximální kompenzace je závislá na objemu injekce a je mezi 3 a ± ± 10 mm / zdvih.
Ovládání je aktivní v rámci určité otáčky motoru a objem injekce rozsah:
Otáčky motoru Rozsah: cíl volnoběžné otáčky až do 3300 otáček za minutu
Injekce rozsah objem: 2,5 - 45 mg / zdvih
Monitoring
V případě, že kompenzační částka pro konkrétní válec překročí určitou mez, jsou dvě chyby, které mohou být uloženy:
4B10, plynulá regulace chodu, kompenzace příliš velké
4B11, plynulá regulace chodu, kompenzace příliš malý
Mezní hodnota je závislá na objemu injekce a je mezi ± 4,9 a ± 5,9 mm / zdvih.
Motor ovládání hladkost zařízení DDE6.0 / 6,2 / 6,3
Ovládání zařízení hladkost motoru vyrovnává kolísání otáček jednotlivých válců způsobené různými vstřikovacími množství a stupně účinnosti válců. Toho je dosaženo tím, rychlé použití řízených vstřikovacích opravených množství na každý válec pro každou injekci.
Maximální kompenzace je závislá na objemu injekce a je mezi 3 a ± ± 10 mm / zdvih.
Ovládání je aktivní v rámci určité otáčky motoru a objem injekce rozsah:
Otáčky motoru Rozsah: cíl volnoběžné otáčky až do 3300 otáček za minutu
Injekce rozsah objem: 2,5 - 45 mg / zdvih
Monitoring
V případě, že kompenzační částka pro konkrétní válec překročí určitou mez, jsou dvě chyby, které mohou být uloženy:
4B10, plynulá regulace chodu, kompenzace příliš velké
4B11, plynulá regulace chodu, kompenzace příliš malý
Mezní hodnota je závislá na objemu injekce a je mezi ± 4,9 a ± 5,9 mm / zdvih.
Re: BMW e 60
Zdravim:D kdyz jsou toto uplne zaklady tak mi s tim muzete taky pomoct xd
Muj bawor (e46 330dx sedan 150kw) mi obcas jede jak kdyby to byla atmosfera (zkousel sem odpojit hadici jednou jake to je xd) na INTPA diagnostice to ukazuje (po vypnuti a utekani pro kompa a pak zase zappnuti)vsecko cajk aj behem jizdy.. jenom mi to vyhodilo par km z5 tuto chybu (4b10) akorat ze to bylo pred 9km a nevim jestli to zrovna v tu chvili udelalo taky tak bych byl rad za to co si myslite ze by to mohlo byt (auto je jinak uplne v pohode a neni zbastlene zadnym chipem nebo jinou upravou krom klapky z vyfuku).. premyslim co bych vam o tom jeste mohl rict xdd, treba ze to nedela pokazde, jenom jednou za cas (ted mi to udelalo pri podtoceni motoru (ale na tu chvili mi to neukazalo zadnou chybu.. tech 9km z5 je nejspis z minuleho dne)
Muj bawor (e46 330dx sedan 150kw) mi obcas jede jak kdyby to byla atmosfera (zkousel sem odpojit hadici jednou jake to je xd) na INTPA diagnostice to ukazuje (po vypnuti a utekani pro kompa a pak zase zappnuti)vsecko cajk aj behem jizdy.. jenom mi to vyhodilo par km z5 tuto chybu (4b10) akorat ze to bylo pred 9km a nevim jestli to zrovna v tu chvili udelalo taky tak bych byl rad za to co si myslite ze by to mohlo byt (auto je jinak uplne v pohode a neni zbastlene zadnym chipem nebo jinou upravou krom klapky z vyfuku).. premyslim co bych vam o tom jeste mohl rict xdd, treba ze to nedela pokazde, jenom jednou za cas (ted mi to udelalo pri podtoceni motoru (ale na tu chvili mi to neukazalo zadnou chybu.. tech 9km z5 je nejspis z minuleho dne)
Re: BMW e 60
Chtělo by to popsat tak, aby to ostatní pochopili, ne jako křovák...