Chladící systém Sup CFGB

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pavlin2
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Chladící systém Sup CFGB

Příspěvek od pavlin2 »

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu ohledně chladící kapaliny v Superbu CFGB.
Na autě jsem v průběhu asi dvou let dělal následující v tomto pořadí : Termostaty oba originál, domek olejového filtru, rozvody Conti s pumpou Graf, expanzka a její víčko a spolu s tím radiátor topení (klasika netopila práva strana, po výměně topí krásně).
Ten radiátor jsem dělal cca před 3 měsíci. Od té doby auto najelo asi 6 tkm a za tu dobu jsem 2x doléval kapalinu od MIN do MAX. Prošel jsem všechny spoje hadic, sundal rozvodový kryt a zkontroloval vše, co jsem měnil i neměnil včetně spoje u radiatoru. Únik jsem nenašel. Samozřejmě to vodu ani nevyhazuje z přepadu...
Otázka: Je možné, že zůstal v tom radiatoru vzduch a pomalu se to dostává ven? Přiznám se, že jsem nedělal postup odvzdusneni co je popsán v DP, prostě jsem to nalil, projel, zahřál, dolil a hotovo- chyba? Je vůbec možné, že by to takovou dobu bylo zavzdušněné topení? Když jsem viděl v tom starém radiatoru ty trubičky, tak bych se tomu nedivil.
Děkuji moc za názory.
S2 CFGB DSG
pavlin2
Přispěvovatel

Re: Chladící systém Sup CFGB

Příspěvek od pavlin2 »

Ještě dodám, že kapalina je naprosto čistá a není cítit po spalinách...
Je takový úbytek normální po výměně radiátoru i po takové době?
Děkuji moc...
S2 CFGB DSG
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Několikrát mě tu vyškolil termostat - jak se to cpe do bloku a zároveň to tlačíš na tu tenkou plastovou trubku co jde pak po hlavě dozadu nad převodovku, asi se poškodil o-kroužek na tělese protože to teklo,ne moc ale teklo, ale to nebude tvůj případ to bys viděl že je to natečený v deklu..
pavlin2
Přispěvovatel

Příspěvek od pavlin2 »

Děkuji. Právě s tímto jsem se už trápil a tento spoj neteče. A dekl je právě úplně suchej, je to divný. Jak se projevuje vadnej chladič spalin co je na egru? To by ale byla cítit voda po spalinách, ne? Pod přepadem je naprosté sucho, z ozvdusnovaci hadičky do expanzky voda na volnobeh pozvolna přitéká.
S2 CFGB DSG
pavlin2
Přispěvovatel

Příspěvek od pavlin2 »

Tak jsem udělal i ten EGR, byl tam ještě z fabriky. Nicméně pokles kapaliny 0,1 litru na 1000km stále pokračuje. Nějak mi dochází nápady (crazy)
Nové :
Rozvody s pumpou
Vyměník voda/olej
Termostaty oba originál
Radiátor topení
Expanzka s víčkem
Egr s chladičem spalin
S2 CFGB DSG
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“