BMW 325i r.v.1993 neštartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- automacher
- Aktivista
Asi si nechal na relátkach zapojenú tú tvoju kostru a tú si meral. Kostru na tieto relé má dať RJ pri zapnutí zapaľovania. Ak to rozhadzuje merač hmotnosti, a necháš ho odpojený, motor by ti mal naskočiť aj bez tej tvojej umelej kostry na relátkach.automacher píše:No pin č.1apin č.27som meral a bola tam kostra ale pri odpojenej RD. Pri zapojenej RD som to nezmeral.
- automacher
- Aktivista
- automacher
- Aktivista
Tak to bude tým. Imobilizér zvykne blokovať tieto relé. Je možné, že má aj nejaké iné blokovanie a kým sa to nezistí ani nekupuj merač hmotnosti vzduchu, lebo jeho funkcia môže byť narušená ešte nejakým blokovaním od imob.automacher píše:No o tom mi ani nehovor. Je tam META SYSTEM potom LASERLINE a ešte to ma aj imobilizer v kluči.META nieje aktivna iba LASERLINE a ten immobilizer v kluči tak to netušim či je funkčny.
Ja by som to riešil tak, že by som meral / merákom, osciloskopom/ piny na RJ. Tam by sa malo prejaviť, či imob. nerobí alebo neodstavuje aj niečo iné. Medzitým samozrejme zháňať informácie o systéme imo.
Ak ti to auto s tými kostrami jazdí, máš aspoň výhodu, že nestojíš.
- automacher
- Aktivista
Zo spínačky musí ísť len plus to máš dobre. Imo sa dodatočne zapína medzi RJ a akčné členy/ relé, ventily alebo senzory/. Imo väčšinou potom pomocou dodatočného relé odpojuje niektoré časti.automacher píše:To ano je to vyhoda. Pomohlo by mi napr.to keby niekto vedel co ma ist po zapati klučika z kablov zo spinačky. Mne tam ide po zapati všade iba plus.
Ci nema ist z niektoreho kabliku aj kostra. Samozrejme na hlavny čiernožlty kabel mi ide kostra.
Na pine 81 RJ u teba je privedené blokovanie naštartovania. Skús si to premerať, pretože je možné, že ti imo blokuje cez tento pin. Neviem, či tam musí byť na odblokovanie plus alebo kostra /skôr kostra/
- automacher
- Aktivista