Skutečný počet km

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Venousz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Skutečný počet km

Příspěvek od Venousz »

Chci koupit octavii I. Ale dneska se vás furt snaží někdo vochcat. Servisky se tisknou na počkání, mění se gumy na pedálech atd. Tak mě napadlo, jak by se dal zjistit skutečný počet najetých km. Podle tloušťky brzd. kotouče. Teda aspoň rozdíl jestli má auto 50tis nebo 100tis, což se podle opotřebování interiéru těžko pozná. Jaká je tloušťka nového před. brzd. kotouče na octavii I?
Octaviáni mohli byste sem psát kolik máte najeto a k tomu příslušnou tloušťku předních kotoučů. Pokud bude dost údajů pak se dá udělat docela dobrý odhad skutečného počtu km.
mira
Přispěvovatel

Příspěvek od mira »

poznas to podle tlaku v zadnich tlumicich pri zatezi kufru 30 liber. ale tu hmotnost musis dodrzet presne.
elit
Přispěvovatel

Příspěvek od elit »

mira píše:poznas to podle tlaku v zadnich tlumicich pri zatezi kufru 30 liber. ale tu hmotnost musis dodrzet presne.

co? I kdyby to slo, tak zase nic nezjisti. Tlumice muzou byt ruzne opotrebovane v zavislosti na prostredi ve kterem se jezdilo.
VW Passat 3C 2008 BMP
cable
Přispěvovatel

Příspěvek od cable »

ale nejlepsi je to poznat na antene....
cim vic vomlacena vod much...tim vic kilaku.... (noteeth) (LOL)
Venousz
Přispěvovatel

Příspěvek od Venousz »

fakt banda debilů
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

na hloupou otázku hloupá odpověd....
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

Tak tohle pozná jen pánbůh. Jestli to bylo servisovaný v autorizovaným servisu, tak si tam zajdi a zeptej se kolik to tam u nich mělo naposledy KM. Jinak platí jednoduchý výpočet 30000x počet let a +- si tam. :D Já sem asi vyjímka po roce 73000 (LOL)
Luke288
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke288 »

nevim teda proc by tahle otazka mela bejt blba, podle me je naopak docela vecna, ale podle me jedina moznost je brat auta servisovany v aut.servisech a tam se pak zajet preptat, na kolika prohlidkach to auto vubec bylo
Luke
OII 1.9 TDI
Huml
Aktivista

Re: Skutečný počet km

Příspěvek od Huml »

Venousz píše:Chci koupit octavii I. Ale dneska se vás furt snaží někdo vochcat. Servisky se tisknou na počkání, mění se gumy na pedálech atd. Tak mě napadlo, jak by se dal zjistit skutečný počet najetých km. Podle tloušťky brzd. kotouče. Teda aspoň rozdíl jestli má auto 50tis nebo 100tis, což se podle opotřebování interiéru těžko pozná. Jaká je tloušťka nového před. brzd. kotouče na octavii I?
Octaviáni mohli byste sem psát kolik máte najeto a k tomu příslušnou tloušťku předních kotoučů. Pokud bude dost údajů pak se dá udělat docela dobrý odhad skutečného počtu km.
A co, když ty kotouče někdo užene nebo tam dá sportovní? Nehledě na to, že někdo zhulí desky za 40000km, jinej za 100000km. Opravdu nejblíž se dostaneš, když zkusíš zjistit kiláky a autorizovaným servisu, jelikož vedou historii nebo na STK jakej stav byl při poslední kontrole, pokud to ovšem není mladší 4 let, tam STK ještě neproběhla.
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

a co když to auto prodava autorizovany servis....

byl jsem se koukat na audi a4 2,5 tdi...

bylo mi receno ze to bylo u nich servisovany....

serviska falešná...

když jsem prodavajicimu rekl, at mi vyjede faktury, at vydim co bylo opraveno, dvacet minut behal a pak prisel suse oznamit ze to nelze...

tak jsem rekl naschle... jsou to všechno lháři.

prodejna audi v liberci.

není vůbec podstatné jestli má auto servisní knížku, je to jenom cár papíru kde máš napsané výměny oleje a filtru...

daleko podstatnejsi je pro me videt kompletni vypis zaplacenych faktur za servis k danemu vozu.... tam uvidim co tomu je.
travel242fx
Přispěvovatel

Příspěvek od travel242fx »

chucky píše:a co když to auto prodava autorizovany servis....

serviska falešná...

když jsem prodavajicimu rekl, at mi vyjede faktury, at vydim co bylo opraveno, dvacet minut behal a pak prisel suse oznamit ze to nelze...

prodejna audi v liberci.

není vůbec podstatné jestli má auto servisní knížku, je to jenom cár papíru kde máš napsané výměny oleje a filtru...

daleko podstatnejsi je pro me videt kompletni vypis zaplacenych faktur za servis k danemu vozu.... tam uvidim co tomu je.
mudro vravis
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
kasec
Přispěvovatel

Příspěvek od kasec »

serviska falešná...

prodejna audi v liberci.

Souhlasím, určitě bych nehádal podle stavu brzdových kotoučů či destiček, když se mění dle opotřebení a to záleží, kdo s tím lítá (crazy)
Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Jak píše Huml, já jsem měl auto se ser. knížkou najeto 90000tis. km a v servisu zjistili, že poslední servis auta v německu byl při 190000 km.
Aktivista

Příspěvek od avatar »

serviska falešná...

prodejna audi v liberci.

co to bylo za audi nebyla modra??? Jiank audi liberec to je shit nejveci pac ja si tam tu 2.5 koupil (sem holt vul......
Venousz
Přispěvovatel

Příspěvek od Venousz »

A nešlo by prostě vzít do ruky mikrometr změřit ty kotouče a hodit to sem, aby si každý mohl udělat obrázek jestli to k něčemu skutečně je nebo ne? Prosím samozřejmě jenom ty, kteří znají skutečný stav km. Podotýkám jenom oktávie I jinak to nemá smysl.
Pokud se mnou chce někdo znova polemizovat, založte si prosím jiný téma, já bych tady teď rád viděl čísla. Díky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“