*TED JE 250 000 km ale to bude asi 2 * 250 000 km
zacal mi to v roce 3-2006 pri startovani chytne asi 2-3 valce ,motor rachta ,klepe modry kour ,musim pridat plyn a stejne ta rachta a klepe .... chvili to trva apak ok ale ten kour je sileni(MODRY )
dela to jak v lete tak zima stejny
*olej nezere , vubec nedolejvam ,5w-40 castrol vymena oleje pravidelne 10 000km
*5-2007 jsem nechal vymenit 4 TRYSKA ( v praze8 za to KOMERCNI BANKOU ul sokolovska ....uz nevim preje je oficialne BOSCH SERVIS)
* novy 4 zhavi svicky
tak to vymenili jen vnitrek ten obal zustava ----vysledek je to lepsi vse ok -
* ale za 4 mesice opet problem stejny porad dokola --- do ted porad ten tento problem
*auto jezdi dobre !spotreba 10 l a vice ale
jezdim pomnerne rychle dalnice 140--150km
PROSIM PORADTE CO S TIM AUTO JE CO MUSIM NECHAT OPRAVIT ...ATD ?
DEKUJU VAM VSEM !
KAZDY RADY NAD ZLATO !
JUMPER 1,9TD 67,5KW bez KAT rv 1996
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zeptam seStB píše:Proměř znovu svíčky, pokut máš stejnosměrný klešťák (ampérmetr) tak není problém- při žhavení má brát 70.A(všechny svíčky dohromady). Pak bych prozkoumal žhavící relé.
jak poznam zhaveni rele je dobry nebo spatny, vzdy po zapnutym klice zapalovani sviti kontrolka zhaveni asi 10sekun apak zhasnul
dekuju !
A je rozdíl v době žhavení teplého a studeného motoru? Relé žhavení obsahuje čidlo teploty vzduchu a dle toho určuje dobu žhavení (aspoň to moje). Každopádně bych nejdříve změřil napětí na svíčkách, pokut někde schází "kuchnul" bych relé a pořádně ho prolustroval. Bude-li napětí všade, měřil bych proud (je to jistější než měřit napětí digitál voltmetrem-je tupej na přechod.odpor- lepší je žárovka). Nebude-li proud na některé svíčce, ale napětí jo, pak je svíce KO. Je to dle mého prostého rozumu
a znalostí pro začátek základní postup. Má-li někdo jiný názor, pak se nechám rád poučit.

Z'havičky se daj odzkoušet i odpojením přívodního a propojovacího drátu. Pak vemeš drát z baterky plus a druhý konec drátu na konec závitu svíčky, škrteš= zajiskří ok. ne kao. Akurát nejlepší je vyndat trysky= přezkoušet, pak nažhavit a skouknout žhavičky. A máš vtom jasno. 

Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off