pískot při záběru turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Huml
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Huml »

někdy je to turbem, ale nedávno jsem řešil taky pískání, takovej jakoby vysavač hned po přidání plynu a byl děravej vlnovec, po výměně už si ani nepisklo :D
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

tak jsem nahral to piskani..je to nahrany na mobil, takze nic moc..musi se dat hlasitost na 100% jinak neni nic slyset..je to nahrany normalne v interieru vozu..je to vytaceni motoru na +- 2000 otacek

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/246 ... .49KB.html

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/315 ... .58KB.html

je pravda, ze kdyz jedu lehce tak to turbo je slyset, kdyz pridam vic, tak ten zvuk zmizi..popr neni tak hlasity, no ale kdyz dam plny plyn tak je to sem tam fakt jak vrtacka u zubare :(

no nic hold budu muset setrit na nove turbo a jezdit opatrne (crazy)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

jayd píše:tak jsem nahral to piskani..je to nahrany na mobil, takze nic moc..musi se dat hlasitost na 100% jinak neni nic slyset..je to nahrany normalne v interieru vozu..je to vytaceni motoru na +- 2000 otacek

je pravda, ze kdyz jedu lehce tak to turbo je slyset, kdyz pridam vic, tak ten zvuk zmizi..popr neni tak hlasity, no ale kdyz dam plny plyn tak je to sem tam fakt jak vrtacka u zubare :(

No nejak mi to nejde spustit.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

ten zvuk je pomerne normálny,ako ked cipnes motor a turbo viac plní
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jayd píše:tak jsem nahral to piskani..je to nahrany na mobil, takze nic moc..musi se dat hlasitost na 100% jinak neni nic slyset..je to nahrany normalne v interieru vozu..je to vytaceni motoru na +- 2000 otacek

schválně zkontroluj ten vlnovec, jestli není očuděnej, jestli je černej je v prčicích a to pískání je tím
Dr.Diesel
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Diesel »

Dela mi to to samy. Fatik se mnou jednou jel a prej "Nekde jedou policajti..." ja "Ne, klid, to je turbo" (LOL) - :D

Myslim ze si muzem namlouvat vsechno mozny, ale asi nas ceka nejakej ten turbo upgrade, schvalne koho driv (noteeth) (noteeth) (noteeth) ...tuk tuk
Huml píše:schválně zkontroluj ten vlnovec, jestli není očuděnej, jestli je černej je v prčicích a to pískání je tím
Taky ho checknu, ale zacalo to po tom, co sem ho hnal delsi dobu v tockach na 6ku, takze myslim, ze to vlnovcem nebude (noteeth)
Golf IV ARL TDI 110kW 4motion (R.I.P.)
Olda 28
Přispěvovatel

Příspěvek od Olda 28 »

Huml píše:někdy je to turbem, ale nedávno jsem řešil taky pískání, takovej jakoby vysavač hned po přidání plynu a byl děravej vlnovec, po výměně už si ani nepisklo :D
přesně tak měl jsem to samí na G IV a na Oct taky (rofl)
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

Huml: dobre, kouknu na to:-) snad to bude tim:-)

Dr.Diesel: no ja doufam, ze budu mi jen diru ve vlnovci:-) tuk tuk tuk ...no ale co si budem namlouvat...uz setrim na turbo (LOL)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
dodis6
Sběrač informací

re

Příspěvek od dodis6 »

ja som si dal čipnut GV 66kw a tiež mi je teraz počut take piskanie,že zo začiatku som si par kret myslel že ide sanitka...o) ale vraj je to ok.kedže mam čip. tak snad je to fakt ok.. :?
jayd
Přispěvovatel

Re: re

Příspěvek od jayd »

dodis6 píše:ja som si dal čipnut GV 66kw a tiež mi je teraz počut take piskanie,že zo začiatku som si par kret myslel že ide sanitka...o) ale vraj je to ok.kedže mam čip. tak snad je to fakt ok.. :?
no to me delalo taky, jenze ted to piska i kdyz dam plny plyn a tak cca do 3t otacek to turbo slyset moc neni, ale mezi 3500 a 4000 otacek je ted to turbo slyset..driv tolik slyset driv nebylo :(

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
dodis6
Sběrač informací

Re: re

Příspěvek od dodis6 »

jayd píše:
dodis6 píše:ja som si dal čipnut GV 66kw a tiež mi je teraz počut take piskanie,že zo začiatku som si par kret myslel že ide sanitka...o) ale vraj je to ok.kedže mam čip. tak snad je to fakt ok.. :?
no to me delalo taky, jenze ted to piska i kdyz dam plny plyn a tak cca do 3t otacek to turbo slyset moc neni, ale mezi 3500 a 4000 otacek je ted to turbo slyset..driv tolik slyset driv nebylo :(
tak dufam že mne tiež noddyde turbo..inak nevie niekto kolko stoji turbo na GV?66kw
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

neříkám, že je to vždycky vlnovcem, ale poslední dobou co jsem se setkal s hlasitým pískáním už od nížkých otáček, bylo to tím
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Dr.Diesel píše:

Dela mi to to samy. Fatik se mnou jednou jel a prej "Nekde jedou policajti..." ja "Ne, klid, to je turbo" (LOL) - :D

Myslim ze si muzem namlouvat vsechno mozny, ale asi nas ceka nejakej ten turbo upgrade, schvalne koho driv (noteeth) (noteeth) (noteeth) ...tuk tuk
Huml píše:schválně zkontroluj ten vlnovec, jestli není očuděnej, jestli je černej je v prčicích a to pískání je tím
Taky ho checknu, ale zacalo to po tom, co sem ho hnal delsi dobu v tockach na 6ku, takze myslim, ze to vlnovcem nebude (noteeth)
Dr. jsi to uhnal (noteeth) kdy dorazíš furt jen slibuješ a nic z toho...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
dodis6
Sběrač informací

Příspěvek od dodis6 »

Huml píše:neříkám, že je to vždycky vlnovcem, ale poslední dobou co jsem se setkal s hlasitým pískáním už od nížkých otáček, bylo to tím
čo je to ten vlnovec?a nevieš kolko asi stoji turbo na GV?
borelli
Přispěvovatel

Včas vyměnit turbo

Příspěvek od borelli »

Moje malé storry s destrukcí turba. Čas od času mě vypadla váha vzduchu, alespoň to tak vypadalo. Tak jsem dal auto do servisu a spojil to s výměnou oleje + diagnostika váhy vzduchu.
Příští den telefonát ze servisu:

"Máme špatné zprávy. Při 140 km/h a 3 600 ot/min se zhroutil obal turba, za autem černo. Olejová náplň z turba se dostala do intercooleru a auto akcelerovalo až do 4 500 ot/min, pak jsme to prostě museli natvrdo vypnout. Máme to odtažené, nevíme jestli není něco s klikou, ventily...

Naštěstí se s motorem dalo pohnout. Bylo to jen turbo ale po této zkušenosti doporučuji včas vyměnit turbo. Nový motor bych kupoval nerad.
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“