cvaka prevodovka?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

fedes
Sběrač informací
Odpovědi: 0

cvaka prevodovka?

Příspěvek od fedes »

Zdravim vsechny:
mam B6, 96kW, 2001
Nekdy v zime mi delali manzetu vnejsiho kloubu levyho kola, jen byla praskla, kloub pred vymenou necvakal proste nic. Po vymene mi to zacalo pri mirnym rejdu do leva pri akceleraci divne cvakat a hucet. Prej ze to budou plasty podbehu, nebyly, tak pak silembloky motoru, ze se pri zatahu motor neceho dotkne, tak je udelal a nic (no kazdopadne uz meli trochu dost), tak jsem rek, zkus vymenit celou poloosu, pujcil si ji na vrakaci ale porad to klape. Rikal, ze je vetsi vule v prevodovce a ze by to mohlo byt i v ní.
Se chci zeptat, nez mi bude nutit novou prevodovku, jestli je mozny, ze to v ni bude? nenapada vas nekoho neco jeste jinyho?
dela to vyhradne kdyz je auto v levy mirny zatacce pod plynem, a taky mam pocit ze to stejne zahuci kdyz jsou na dalnici nejaky hupy a v rychlosti se auto zhoupne, tak se neco ozve kdyz je auto v nejnizsim miste. to ale nevim jestli je to stejnej zvuk.
jinak na loziska se dival, resp. zkousel jestli nemaj vuli..prej ne a ze jsou cajk, řadit mi jde pomerne dobre, ikdyz je v řadicce trochu vetsi vule...
jasne, chapu, ze se takhle spatne radi, chce to videt, resp. slyset...ale....

diky Pb
B5.5 07/01 96kw 6ti-kvalt
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Takhle klepe vymačkanej homokinetickej kloub. Zkus je přehodít pravej za levej.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

To me napadlo taky jako prvni vec,ale je mozny, ze je kloub v haji ikdyz nema vubec vuli? ani ve smeru poloosy ani pricnou?
Jinak vcera jsme zvedli celej predek, ja si pod to lehl a kdyz jsme tocili obema koly, tak v ty prevodovce opravdu křupalo, ale myslim ze jen kdyz tam byl kvalt a kola se tocily proti sobe. Kazdopadne vule v prevodovce nejaka je...
dik
travel242fx
Přispěvovatel

Příspěvek od travel242fx »

fedes píše:To me napadlo taky jako prvni vec,ale je mozny, ze je kloub v haji ikdyz nema vubec vuli? ani ve smeru poloosy ani pricnou?
Jinak vcera jsme zvedli celej predek, ja si pod to lehl a kdyz jsme tocili obema koly, tak v ty prevodovce opravdu křupalo, ale myslim ze jen kdyz tam byl kvalt a kola se tocily proti sobe. Kazdopadne vule v prevodovce nejaka je...
dik
to cvakanie je v pohode co mas vlastne za problem? inak mal som podobny problem pri lavotocivej zakrute ked som otocil volant do polovice a viac a poriadne pridal tak sa mi ozyval strasny zvuk.problem bol v tom ze som sa hral s drziakmi motora a zle som to vycentroval.po kontrole a vycentrovani motora je klud
Naposledy upravil(a) travel242fx dne 10 kvě 2006, 12:41, celkem upraveno 1 x.
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

jak pisu nahore, cvaka to, kdyz dam mirnej levej a motor je v zatahu, pri 2 a 3 jsou slyset jednotlivy "cvaknuti" za 4,5 to uz jen huci, bez plynu to nedela, stejne tak na rovine nebo pri pravim rejdu,taky si myslim ze stejne to zahuci kdyz se auto zhoupne na nejakym hupu.
dik
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

S tim centrovanim motoru mi to taky uz nekdo rikal. Problem je v tom, ze nevim jak to vycentrovat a muj mechanik podle vseho asi taky ne. Ty si to nekam daval? delaj to na nejaky masine nebo to jde doma v garazi...
Vcera jsme koukali i na ulozeni motoru, konkretne u passata je vepredu takovej silentblok (rikaj tomu hribek) a ten je stelovatelnej, tak jsme pustili motor trochu niz, jestli se aspon ten zvuk trochu nezmeni, ale myslim ze je stejnej....
slavoman
Přispěvovatel

Příspěvek od slavoman »

fedes píše:S tim centrovanim motoru mi to taky uz nekdo rikal. Problem je v tom, ze nevim jak to vycentrovat a muj mechanik podle vseho asi taky ne. Ty si to nekam daval? delaj to na nejaky masine nebo to jde doma v garazi...
Vcera jsme koukali i na ulozeni motoru, konkretne u passata je vepredu takovej silentblok (rikaj tomu hribek) a ten je stelovatelnej, tak jsme pustili motor trochu niz, jestli se aspon ten zvuk trochu nezmeni, ale myslim ze je stejnej....

Cawes,tak vulu v prevodovke mám aj ja (passat 96kw 6 kvalt),ale myslím,ze s tým sa nedá nic robit.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Pokud by to dělala převodovka, tak by to nebylo závislé na rejdu.
To co popisuješ, bude kloub. Vůli mít nemusí, resp jí mít bude, ale malinkatou, ucejtíš to pokud s ním budeš hýbat v ruce do stran, je to znát ale nepatrně, popsat ti to neumím, ale většinou to poznám.
Zjistíš to na 100%, když ho rozebereš, bude to na něm vidět.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

no ok, ještě kouknem na klouby, každopadně, umite někdo řict, jak spravne posadit motor v silentblocich, jak ho "zcentrovat"?
Páč si to dost nedovedu predstavit, jak se to da sestelovat, sem si myslel, ze motor jednou na silentblocich sedne a kdyz nejsou vymackany, tak se moc hejbat nemuze...no necham si poradit..
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

skus povolit skrutky na silentblokoch p+l a nejakym pajsrom posun motor
na pravu stranu.co najdalej od nosnika.zadrz ho kym nepritiahnes spet skrutky a vyskusaj.ak nieje zly homokinetak tak toto by malo odstranit to
aby sa ti motor v lavotocivej zakrute neopieral o nosnik.robil som to na zopar autach a vzdy to pomohlo.je to vcelku zaujimavy "rachot" ked to sa to tam opiera..
travel242fx
Přispěvovatel

Příspěvek od travel242fx »

fedes píše:S tim centrovanim motoru mi to taky uz nekdo rikal. Problem je v tom, ze nevim jak to vycentrovat a muj mechanik podle vseho asi taky ne. Ty si to nekam daval? delaj to na nejaky masine nebo to jde doma v garazi...
nie robil som to doma,skus sa stym pohrat nastav to maximalne do jednej strany prejdi sa a uvidis ked to bude zle sus opacne alebo nieco medzi tym.A pozri aj ci mas dobre dotiahnute tie drziaky motora ja som mal jeden povoleny a pri rozjazde mi to cvakalo.
nieviem ako je to u pasika ale u GOLFA su dva postarnne drziaky a oni sa daju vycentrovat s motorom tak ze potlacis motor bud do jednej alebo druhej strany (myslim na tych silenblokoch maju nato vybratie),
neviem skusaj a mozno to prinesie aj nejaky uspech :)
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

ok, diky za rady, zkusim to a dam vedet, zatim
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Pašík má silentbloky 4, dva v předu na motoru, dva vzadu na převodovce. A hlavně je tam jinak uloženej, v pašíku na silentblokách sedí, obdobně jako GII, III, u G4 atd. je motor zavěšenej, proto má akcelerační vzpěru.
A s tima silentblokama, vždy by měl být motor usazenej na silentblokách volně, aby nebyly nakřížený. než utáhnu silentbloky, tak s tím motorem vždy zahoupu, aby se uvolnilo pnutí od centrování, takže nějaký zapříčení a pak utáhnutí, není to pravé ořechové.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
fedes
Sběrač informací

Příspěvek od fedes »

Zdar, opět dotaz ohledně stejnýho problemu. Minule, v roce 2006, jsem výše popsaný problém vyřešil skutečně "novou" skříní. Hučení i cvakání přestalo, najel jsem něco kolem 80 tis.

Bohužel momentálně je problém opět zde. Už je jasný že je to difero. Když zatočim roukou koly, v diferu stašně rachtla. Při jízdě opět pouze v levym rejdu a pod plynem, hučení ale výrezný.

Umíte někdo říct, co to je? klouby jsem prohazoval, měnil. Nedá se nějak ten diferák zničit při výměně os? kloubů? manžet?. Je to motor AVF, 6 ti kvalt, 96 kW.

Jsem před rozhodnutim, jestli nekoupit celej agregat, motor už taky dost háže olej, ale jak trefit na slušnej kus.... Co vy na TO?

díky za kažkou odpověď
DAN
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN »

fedes píše:Zdar, opět dotaz ohledně stejnýho problemu. Minule, v roce 2006, jsem výše popsaný problém vyřešil skutečně "novou" skříní. Hučení i cvakání přestalo, najel jsem něco kolem 80 tis.

Bohužel momentálně je problém opět zde. Už je jasný že je to difero. Když zatočim roukou koly, v diferu stašně rachtla. Při jízdě opět pouze v levym rejdu a pod plynem, hučení ale výrezný.

Umíte někdo říct, co to je? klouby jsem prohazoval, měnil. Nedá se nějak ten diferák zničit při výměně os? kloubů? manžet?. Je to motor AVF, 6 ti kvalt, 96 kW.

Jsem před rozhodnutim, jestli nekoupit celej agregat, motor už taky dost háže olej, ale jak trefit na slušnej kus.... Co vy na TO?

díky za kažkou odpověď
Nedavno jsem řešil podobnou věc na Passatu stejnej motor, převodovka 6-kv., najeto 90tis.
Bylo vyštíplý to velký ložisko u diferáku. U VW stálo kolem 8.000,-
Výborná práce - převodovka vejpůl a vylisovat všechny kola z jedný hřídele.(noteeth)
Prej to byla nějaká špatná série.
Golf II mTDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“