Klepání motoru při dojezdu ( 15 - 0 km/h)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RadekP
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Klepání motoru při dojezdu ( 15 - 0 km/h)

Příspěvek od RadekP »

Tak se zase oteplilo a ta vibrace je opravdu mnohem víc znát. :(
:arrow: Mluvim o vibrování motoru při dojíždění ke přižovatce těsně před zastavení. Vím, že sme to řešily na starým foru, ale nějak sem to přehléd tady na novém ( pokud se pletu opravte mě a dejte sem odkaz ).
:arrow: Vim, že šlo o probém r.v. 98 a že tam bylo nadhozeno, že je to setrvákem, čerpadle, ŘJ, různýma čidlama. Ale mě zajímá jestli už to někdo úplně odstranil a jak..Díky
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

Pokud máš dobrej 3 vstřik, respektive snímač zdvihu v něm, tak je to setrvák.. ještě mrkni na pamět závad a základní předvstřik, ale jinak je to setrvák..
RadekP
Přispěvovatel

Příspěvek od RadekP »

Pořád nechápu, jakej vliv má teplota na setrvák, vždyt zase takový teplotní rozdíl behem zimy a léta u toho setrváku neni a navíc proč se ten setrvák teda neklepe i při stání na volnoběh nebo při jízdě.
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

to ti presně neřeknu, ale je to tak. už se to párkrát řešilo a když poprvé tak jsem vyměnil snad všechno a nakonec to byl ten setrvák..vyndej na převodovce to víčko jak se kontroluje horní úvrat a zkus s tím setrvákem pomlet.. musí jít ztuha jakoby oproti pružině pootočit na obě strany asi o 15stupnu. když je v háji tak jde zlehka otáčet o hodně víc, anebo je seklý na nějaké krajové poloze..
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

mam uplne ten samej problem, r.v. 5/99 66kw octa a setrvak budu do tydne menit, tak pak dam vedet, jestli to opravdu bylo tim, ale sazim na to ze ano .. ale urcite se ozvu
dodiak
Přispěvovatel

Příspěvek od dodiak »

ano je to zotrvacnik
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

tak jsem po vymene setrvaku a je po problemu, virace pryc, takze nereste odpojovani spojkovejch cidel apod. a zacnete schanet setrvak
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“