Při maximálním zrychlování motor houpe 1,9 TDi AHU (1Z) 66kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Při maximálním zrychlování motor houpe 1,9 TDi AHU (1Z) 66kW
Mám takový problém, no vlastně dva.Tak ten první, při plné akceleraci motor začne od 2000 tis. ot. houpat, čím vyšší převodový stupeň, tím je to víc znát, nejhorší je to na 5ku.Mám nainstalován měřič tlaku turba, ten tlak vyletí na 1.1 baru a pak spadne na 0,7 baru, od tud zase vyletí na 0,9baru a pak zase klesne na 0,7 atd..., zkončí to až se ubere plyn.Motor AHU 1,9 TDi 66kW chip BitPower, trysky PowerPlus 520.No a ten další problém, na 4tý a 5tý přev. stupeň to do 1600 ot. cuká, jako by vynechával jeden válec, pokud přidám plyn přestane to i když jsem pod 1600 otáčkami.Ale pokud plyn držím jen trochu a má tendenci to jen vlažně zrychlovat, cukání je asi tak nejsilnější.Asi jste se s tím nikdo nesetkal, že?Na diagnostice čisté jako padlý sníh.Kolega říkal, že oba tyto problémy by mohlo dělat čerpadlo, motor má za sebou 200 000 km.
Nafta patří do TDi!
"Mám takový problém, no vlastně dva.Tak ten první, při plné akceleraci motor začne od 2000 tis. ot. houpat, čím vyšší převodový stupeň, tím je to víc znát, nejhorší je to na 5ku."
Presne toto iste som mal aj ja (TDI 66kW). Objavilo sa to parkrat, ale potom to prestalo, tak som s tym nic nerobil. Ale rad by som sa aj ja dozvedel, co to je. Najviac to hupalo na 5.-ke nad 100 km/h pri zrychlovani, po ubrani plynu bez problemov.
Presne toto iste som mal aj ja (TDI 66kW). Objavilo sa to parkrat, ale potom to prestalo, tak som s tym nic nerobil. Ale rad by som sa aj ja dozvedel, co to je. Najviac to hupalo na 5.-ke nad 100 km/h pri zrychlovani, po ubrani plynu bez problemov.