Turbo zapíná později

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gigi
Nováček
Odpovědi: 0

Turbo zapíná později

Příspěvek od gigi »

Normálně by mělo zapínat kolem 1800 ot (1,9tdi 96 r.v., chip z 66 na 80?kw), teď zapíná výše - do 2300 jede s velmi slabou akcelerací. Od 2300 se to rozjede jak raketa, táhne rovnoměrně nahoru bez problémů. Před rokem jsem měl podobný problém, v servise zkrátili hadičky (kolem turba) a jezdilo se zase normálně. Tentokrát v servise to zase zkontroloval, nějakou také zkrátil, äle jezdí to pořád stejně blbě. Váhu vzduchu jsem zkoušel z jiného auta - tím to asi nebude.

Má smysl měnit všechny hadičky? - zkracovat se to už moc nedá - cena v Seatu je 65Kč/1 dm !!!, tzn. 1 metr za 650,-Kč !!!. Originál jsou potažené úpletem, nestačily by holé (1m=20Kč)?

Něco říkali, že se seká turbo - není to blbost?

Nebo hledat závadu jinde?
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

U 66kw rv. 96 jsou turba s obtokovým ventilem a ten se většinou neseká, v tom asi problém nebude, jedině že by tam byl bordel a pořádně nedosedala ta klapka.
Ty hadičky můžeš klidně dát gumový, alespoň na vyzkoušení určitě, abys vyloučil závadu.
VAG nepíše nic?
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
gigi
Nováček

Příspěvek od gigi »

vag něco hlásil, ale zaboha si nemůžu vzpomenout, ale něco se vzduchem - něco jako "jiná hodnota" něčeho? Fakt nevím...
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

ten samej problém mam já na 81kw jede až od 2000,do tý doby nic a pak vystřelí ale zaboha nemůžu najít čim to je
macof
Přispěvovatel

Příspěvek od macof »

mal som podobny problem ,skus vymenit ventil N75/regulacia tlaku turba/
Ibiza GT TDI Evo1
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

Pokud ti to v malejch nejde s obtokovým turbem a pak to jede v poho, tak bych to moc v turbu nehledal.. napíchni to znova na vaga a pořádně to projed. akční členy a skutečný hodnoty.. zkus mrknout na základní předvstřik. a nedělá to náhodou od toho čipu???
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Právě že u obtokového turba, pokud má opožděný náběh, to jinde než v turbu samotném být nemůže, protože je omezované tlakem, který samo vytvoří.
Máš asi 3 možnosti: obtoková klapka, prasklá pružina v regulační plechovce, nebo opálené lopatky na turbíně

Tak dej pak vědět...
Pepe Karita
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepe Karita »

Andre píše:Právě že u obtokového turba, pokud má opožděný náběh, to jinde než v turbu samotném být nemůže, protože je omezované tlakem, který samo vytvoří.
Máš asi 3 možnosti: obtoková klapka, prasklá pružina v regulační plechovce, nebo opálené lopatky na turbíně

Tak dej pak vědět...
Andre to samé ma asi i já jako by šlo turbo od dvou a púl zejtra ti brknu.
octule 2.0 BKD
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

go.vojta píše:Pokud ti to v malejch nejde s obtokovým turbem a pak to jede v poho, tak bych to moc v turbu nehledal.. napíchni to znova na vaga a pořádně to projed. akční členy a skutečný hodnoty.. zkus mrknout na základní předvstřik. a nedělá to náhodou od toho čipu???
Akční členy ve Vagu se zkoušej při vyplém nebo zaplém motoru?
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

oboje. zaleží co zkoušíš.. Andre.. pokud bude obtokovej ventil otenřenej tak mu to nepojede vůbec, jedině, že by byl částečně otenřenej to by mohlo bejt. to jo.
gigi
Nováček

Příspěvek od gigi »

Dnes jsem zkontroloval a vyměnil některé hadičky - bez výsledku.

Ještě jsem si vzpomněl, že v zimě to jezidlo normálně, ale na jaře začaly problémy a to vždy přes den, kdy bylo více nad nulou, večer a v noci zase normálně. Možná tudy vede cesta?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“