Dobry den,
jelikoz mi tady kazdy rad poradil, tak sem pridam muj problem.
Mam dodavku Toyotu Hiace normalni Diesel 2,5 a prehriva se mi pri jakymkoliv mensim kopecku anebo kdyz jedu vic jak 80 Km/h, ale pak docela rychle skoci teplota zpet do normalu, zadny bily kour , hadice take nejsou natlakovane, termostat je v poradku, chladic byl cisten a pry je take OK, jedine co by mohl byt problem je viskospojka na vetraku, ktera pry nespina, je mozny, ze se to neuchladi jen kvuli tehle spojce ?
Dik za kazdou radu, protoze jak jsem zjistoval tak ta spojka asi nebude zrovna levna.
Prehrivani
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
Re: Prehrivani
těžko hledat odpověd na tvůj přoblém, základ tvého chlazení je přetlakové oběžné chlazení, pokud ve tvém chlazení není přetlak odletí od hlavy pár bublin a je problém, prozkoumej zda je funkční přetlaková zátka, co se týče oběhu to se velmi těžko diagnostikuje když je čerpadlo jen částečně KO, zda je v pořádku chladič to ti neřekne asi nikdo, a ta viskozní spojka ta nespíná ta ti se stoupající teplotou zvyšuje odpor a více roztáčí vrtuli, začni u toho přetlaku zda tam náhodou není jen atmosferický tlak milošagentw4c píše:Dobry den,
jelikoz mi tady kazdy rad poradil, tak sem pridam muj problem.
Mam dodavku Toyotu Hiace normalni Diesel 2,5 a prehriva se mi pri jakymkoliv mensim kopecku anebo kdyz jedu vic jak 80 Km/h, ale pak docela rychle skoci teplota zpet do normalu, zadny bily kour , hadice take nejsou natlakovane, termostat je v poradku, chladic byl cisten a pry je take OK, jedine co by mohl byt problem je viskospojka na vetraku, ktera pry nespina, je mozny, ze se to neuchladi jen kvuli tehle spojce ?
Dik za kazdou radu, protoze jak jsem zjistoval tak ta spojka asi nebude zrovna levna.
mas dve moznosti, a to je zaseknut mechanicky visko spojku, ale to sa ti bude tocit stale a aj to berie dost vykonu. alebo ju vihod a daj tam saharu z nejakeho ineho auta. na patrolov napr vcelku pasuje z oktavie a problem z drahou visko mas vyrieseny a aj na motore je to poznat.
sahara - elektricke vrtule za chladicom
-
- Aktivista
vipetertn píše:mas dve moznosti, a to je zaseknut mechanicky visko spojku, ale to sa ti bude tocit stale a aj to berie dost vykonu. alebo ju vihod a daj tam saharu z nejakeho ineho auta. na patrolov napr vcelku pasuje z oktavie a problem z drahou visko mas vyrieseny a aj na motore je to poznat.