Oprav převodovky Renault Scenic

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tony
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Oprav převodovky Renault Scenic

Příspěvek od Tony »

Potřebujeme poradit s opravou převodovky na Renault Scenic 1,6 16V r.2000.Teče z ní olej přes gufero tyče řazení a taky přes mažetu levé poloosy převodovky. Prý dost častá závada. Tu manžetu by jsme možná v poho zvádli ,ale prý se musí rozddělat převodovka skrz to malý gufero.Kdysi se prý dalo sehnat v Renaultu půlený ,ale teď už ne.Jestli to někdo už dělal tak poraďte ,jak se to dá vyřešit případně odstranit.
Harry
Přispěvovatel

Příspěvek od Harry »

Ještě jsem neviděl nic půlenýho,co by udrželo cca3 litry oleje-samozřejmě rozpůlit-ale ne doma,je tam spoustu fíglů na rozložení a složení. (hm)
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Já to spodní gufero měnim podle Renault servisu takto rozbruskou odbrousím svár asi do pulky páskoviny pak udělám kolmej zářez abych věděl jak to bylo natočený a vezmu stahovák a stahnu tím se utrhne zbytek sváru ;) vyměnim gufero zařadim rychlost aby to bylo co nejvíce ven a přiložim paskovinu na značku omotam mokrym hadrem a boduju mezi tím několikrát namočím hadr a počkam .Nesmíš vařit dlouho (LOL) jinak to spálíš gufero je pouze Renault a stoji kolem 500kč
Tony
Sběrač informací

Příspěvek od Tony »

Kdyby tak byly třeba fotky nebo nákres ,to s tím svařováním asi vypadá jednodušejí .Čím to boduješ .Taky mi říkaly ,že se to dá provést takhle ,jak to potom vydrží.Vydělávat převodovku se mi moc nechce,ale přijde mě to rozumější než to svařovat.Zase ji vydělat je docela práce.Tak nevím ,co by bylo vhodnější.
kiko
Sběrač informací

oprava prevodovky

Příspěvek od kiko »

Je na to opravárenská sada,no momentálne ju nemôžem zohnať,pátram po nej,dám vedieť.
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Normálně to svařím CO ne dlouho pouze body a chladit.Je to trochu prasarna ,ale převodovku vyndat kvuli tomu svěsit rám ,celou rozebrat tak na to zapomen
Tony
Sběrač informací

Příspěvek od Tony »

Kdybys to zase dělal bepo zkus to vyfotit aby bylo zřejmé jak se to dá udělat.Určitě by to nezajímalo jenom mě,ale taky ostatní,protože to je častá závada Renaultů,která trápí víc lidí ne jenom mě.(oprava stojí asi zruba kolem 6 500Kč zkrz jedno gufero za 500Kč)Takže dík za rady.
kiko
Sběrač informací

Re: oprava prevodovky

Příspěvek od kiko »

kiko píše:Je na to opravárenská sada,no momentálne ju nemôžem zohnať,pátram po nej,dám vedieť.
konecne som to nasiel www.tnd-france.com

ak to budete objednavat tak prosim zo dve sady zoberiem aj ja.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“