Nejlevnější oleje v hypermarketech - akce

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
tucnak007
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od tucnak007 »

Tedka bylo v televizi že plastové flašky použité vozi do číny a tam znich vyrabějí boty,hračky,mikyny ,trička....atd.Takže ne že jenom šetrime prírodu že do ovzduší nevypouštíme jedovate plyny,ale zaroven prispivame pet lahvema cinanum aby meli z ceho vyrabet a vietnamci co prodavat takze si to zase koupime. (wallbash) (wallbash) (hm) .Takže kdyby jsme nejezdily na olej nemeli by jsme co na sebe.To je moje teorie ve 3 rano.Jinak me taky otravuje to vecne prelejvaní oleje zvlašt kdyz krmím IFU. :lol:
delawega
Přispěvovatel

Příspěvek od delawega »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
heeeeeeeeeeeeeeeee
(LOL)
tak schuti som sa este nezasmial...
vidis to 50% cinskej ekonomiky ak ne viac, stoji na pet flasiach.hehe
Kuba
Přispěvovatel

Příspěvek od Kuba »

8) Někdo tu psal že mu to na řepku černě hulí při plný zátěží a na slunečnici ne .. a nebo naopak.....mám podobnou zkušenost. Holt mají rozdílný sorty oleje rúzný specifický hmotnosti a čerpadlo to většinou dávkuje objemově, takže když chytněš "hustší" sortu tak je motor více přeplňován zvlášť když je čerpadlo nastavený na vyšší dávkování (noteeth) jako to moje, aby to trochu jelo. Samozřejmě se to testuje při zahřátym rostlináči na min. 65 - 75 st.C a při dobrejch vstřikovačích. ;) Já mám tudíž základní nastavení "na naftu" akorát na hranici kouřivosti, tedy viditelný kouřivosti při středních otáčkách a plný zátěži, takže občas to na rostlináč zahulí silnějc (noteeth) (noteeth) (noteeth) ... ale zase se mi líp předjíždí......

:roll: PRO EKOLOGY: Ty vlastní saze, viditelný, nejsou zdaleka tak škodlivý, jako ty jemný, neviditelný (uhlík), který jsou schopný proniknout až do plicních váčků (teda sklípků) a ničim je už nedostaneš ven......a pokud jde o rakovinu, tak jsou sice saze kancerogení, ale jen ten v nich obsaženej...3,4-benzpyren a to ještě při exposici 1000x větší po dobu 2 let než které jsi v běžnym, hustym provozu při největšim smogu vystaven Ty ..... testováno na krysách.
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
pumix
Přispěvovatel

Příspěvek od pumix »

tucnak007 píše:Tedka bylo v televizi že plastové flašky použité vozi do číny a tam znich vyrabějí boty,hračky,mikyny ,trička....atd.Takže ne že jenom šetrime prírodu že do ovzduší nevypouštíme jedovate plyny,ale zaroven prispivame pet lahvema cinanum aby meli z ceho vyrabet a vietnamci co prodavat takze si to zase koupime. (wallbash) (wallbash) (hm) .Takže kdyby jsme nejezdily na olej nemeli by jsme co na sebe.To je moje teorie ve 3 rano.Jinak me taky otravuje to vecne prelejvaní oleje zvlašt kdyz krmím IFU. :lol:
Tak to máš pravdu...Možná jsem si koupil tvůj odpad ve formě čínského skůtru.Ale jinak po čtení příspěvků na tomto fóru jsem se rozhodl,že skusím olej.50-50...ale v makru byl ten levný v prdeli,takže jsem dopustil akorát naftu :( Jo co takhle vyrábět levný olej v 10,20l kanystrech???
transit 2.5td.sharan 1.9 pd
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

Jo kdyby prodavali za dobre 10-20l kanistry oleje tak by jsme to meli moc jednoduhe.A cinani by nemeli z ceho vyrabet.
paty
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paty »

tesco akce na olej slunečnicový za 17,20
akce platí od 10.5 - 6.6
FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD
FIAT TIPO 1.7 D čerpadlo LUCAS (LOL)
FIAT 850
AVIA 21N
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

jo ale max 4 ks. na 1 nakup (to aby se clovek pres ty pokladny uchodil :)
E91 N52B30 :)
frenky
Přispěvovatel

Příspěvek od frenky »

tak jsem byl v tescu na zličíně, ten slun. olej za 17,20 už neměli, ale byl tam za stejnou cenu normální olej :D (max. 15 kusů) :x
Jindřich
Nováček

Příspěvek od Jindřich »

Pokud máte zájem mám doma další 4.000 l surového řepkového oleje za 15 Kč/L.Tel.603446205
Naposledy upravil(a) Jindřich dne 01 čer 2006, 21:49, celkem upraveno 1 x.
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

podotazka,,
aky je rozdiel medzi surovym olejom a tym co kupim v obchode?
alda164
Přispěvovatel

Příspěvek od alda164 »

Tak včera v Brně, Hypernova 16.90Kč za litr, upozornění na omezený odběr jsem tam neviděl.Už jsem ale nic nekupoval, jsem už fest předzásobenej. :)
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta
Jindřich
Nováček

Příspěvek od Jindřich »

Surový řepkový olej je surovina pro výrobu fritovacího oleje a dalších výrobků jako je Rama,Flora atd.Je to za studena lisovaný olej z řepky.
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

to je to MERO? ci ako?
a da sa na to jazdit alebo treba to este nejako upravit?
Jindřich
Nováček

Příspěvek od Jindřich »

JanCI píše:to je to MERO? ci ako?
a da sa na to jazdit alebo treba to este nejako upravit?
Ne,MEŘO je metylester řepkového oleje,nebo-li bionafta první generace.Vyrábí se metylesterifikací surového řepkového oleje.Ale postup výroby za použítí hydroxidu sodného nebo draselného a etylalkoholu nebo metylalkoholu tady byl už popisován.Surový olej je prostě výchozí surovina pro další výroby.Je to olej vylisovaný z řepky a přefiltrovaný na kovových nano sítech,ale přesto se tam určité zbytky řepkového šrotu objevují.Samozřejmě je těch nečistot víc než ve fritovacím oleji pro lidskou spotřebu.Ty jsou už chemicky vyběleny a naparfémovány(zbaveny charakteristického zápachu po rybině) a mají zvýšenou odolnost proti přepalování při smážení.Pro se jmenuje surový olej.Ty nečistoty se dají dobře odfiltrovat nebo alespoň nechat odstát.Klesají ke dnu.Pak není problém.Chce to prostě dodržet určitý postup a né hned hrrr,ale o tom se tu,ale také již psalo.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(rofl) )
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 09:16, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“