Nejlevnější oleje v hypermarketech - akce
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Tedka bylo v televizi že plastové flašky použité vozi do číny a tam znich vyrabějí boty,hračky,mikyny ,trička....atd.Takže ne že jenom šetrime prírodu že do ovzduší nevypouštíme jedovate plyny,ale zaroven prispivame pet lahvema cinanum aby meli z ceho vyrabet a vietnamci co prodavat takze si to zase koupime.
.Takže kdyby jsme nejezdily na olej nemeli by jsme co na sebe.To je moje teorie ve 3 rano.Jinak me taky otravuje to vecne prelejvaní oleje zvlašt kdyz krmím IFU. 
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
Tak to máš pravdu...Možná jsem si koupil tvůj odpad ve formě čínského skůtru.Ale jinak po čtení příspěvků na tomto fóru jsem se rozhodl,že skusím olej.50-50...ale v makru byl ten levný v prdeli,takže jsem dopustil akorát naftutucnak007 píše:Tedka bylo v televizi že plastové flašky použité vozi do číny a tam znich vyrabějí boty,hračky,mikyny ,trička....atd.Takže ne že jenom šetrime prírodu že do ovzduší nevypouštíme jedovate plyny,ale zaroven prispivame pet lahvema cinanum aby meli z ceho vyrabet a vietnamci co prodavat takze si to zase koupime.![]()
![]()
.Takže kdyby jsme nejezdily na olej nemeli by jsme co na sebe.To je moje teorie ve 3 rano.Jinak me taky otravuje to vecne prelejvaní oleje zvlašt kdyz krmím IFU.
transit 2.5td.sharan 1.9 pd
Ne,MEŘO je metylester řepkového oleje,nebo-li bionafta první generace.Vyrábí se metylesterifikací surového řepkového oleje.Ale postup výroby za použítí hydroxidu sodného nebo draselného a etylalkoholu nebo metylalkoholu tady byl už popisován.Surový olej je prostě výchozí surovina pro další výroby.Je to olej vylisovaný z řepky a přefiltrovaný na kovových nano sítech,ale přesto se tam určité zbytky řepkového šrotu objevují.Samozřejmě je těch nečistot víc než ve fritovacím oleji pro lidskou spotřebu.Ty jsou už chemicky vyběleny a naparfémovány(zbaveny charakteristického zápachu po rybině) a mají zvýšenou odolnost proti přepalování při smážení.Pro se jmenuje surový olej.Ty nečistoty se dají dobře odfiltrovat nebo alespoň nechat odstát.Klesají ke dnu.Pak není problém.Chce to prostě dodržet určitý postup a né hned hrrr,ale o tom se tu,ale také již psalo.JanCI píše:to je to MERO? ci ako?
a da sa na to jazdit alebo treba to este nejako upravit?