jezdim na hydraulickej olej míchanej s naftou
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
a co děláš ty, nemáš nic? na moravě říkáme líná huba hotové neštěstí, nebo na vojně nás učili voják se stará voják má, pokud se díváš do monitoru tak to přesně odpovídáPetr H. píše:božííí jeden dostává leštěku zadarmo, druhý kupuje olej za 15,- a třetí ho krade a prodává za 20,- ...

-
- Aktivista
ředit podle strachu, jede i napřímo pokud je řídký, některé sudové nové jsou husté, nalit ho třeba do ruky tak měním všechny hadice milošmmmajo píše:Ja som sa dnes dostal k pouzitemu hydraulickemu oleju tak by som sa chcel spytat ze ci to mozem pouzit normalne bez ohrevu s naftou v pomere 4:1 ako sa tu pise MIR.B.M.W
No já teda nevím, ale zkoušel jsem jezdit bez předehřevu na použitou hydrauliku 1:1 s naftou a za 20 tisíc jsem si zasral vstřiky. Auťák hulil hlavně na volnoběh, po vytažení z auta byly na špičkách pěkný karbonový "bambule" něktré dirky byly nefunkční, z části nebo úplně zalepené a vstřiky na volnoběh pravděpodobně odkapávaly. "Vyleštil" jsem je ultrazvukem a dávám teď poměr 3:2, nafta:olej. Víc oleje tam dávat nebudu protože se spaluje daleko hůř než nafta a při spořivé jízdě se to zase asi zasere. Jinak po tom ultrazvuku to při poměru 3:2 nehulí ani hned po startu, prostě jen teplo z výfuku. Doporučuju každýmu palivovýmu experimentátorovi aby vstřiky jednou za čas tímto způsobem vyčistil, stojí to za to!
Punto 1.9 JTD
Mám hloupou otázku - Jak a kde se čistí vtřiky ultrazvukem? Já myslel že tam choděj jenom těhotný... Nebo to je jinde? 

VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
-
- Aktivista
tak podběhy stím vyčistíš,KUK píše:a ty vstřiky to fakt vyčistí? A v čem, benzin, voda, saponát...?
pokud chceš něčeho docílit tak revize nádrže a sacího koše, výměna palivového filtru, kontrola čerpadla, a pokud budeš mít všude čisto tak jakýkoliv přípravek u benzínky má slušný výsledek, navíc to musíš cítit z výfuku miloš
-
- Aktivista