problem s usb kkl kabelem pro vag 304cz

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bora2000
Nováček
Odpovědi: 0

problem s usb kkl kabelem pro vag 304cz

Příspěvek od bora2000 »

zdravim.chtel bych se zeptat jestli je mozne nainstalovat vag com ihr 304 cz pro kabel kkl-usb.v tomto vagu je na vyber pouze com 1 az com 4 coz neni usb.vytvari se nejaky vyrtualni port z usb?nebo jak jinak to resit?
diky za radu.
Honza130
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza130 »

mrkni do ovladacich panelu windows... system.. spravce zarizeni.. tam PORTY a nekde tam bude USB-->COM. tam dej vlastnosti a nastav si tam COM port mezi 1-4 (1,2 bejva obsazeny). bejva nutnej restart win.. Pak ve VAGu nastav to samy.. a je to
Škoda Octavia I. TDi 66kW automat rv00 MR01...(Elegance+climatronic+ESP+4xairbag)
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

Od verze 409 je na výběr i USB, stáhni si nějakou novější verzi.
Naposledy upravil(a) MAX dne 03 črc 2008, 23:55, celkem upraveno 1 x.
Honza130
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza130 »

pro "klonovany" kabely se musi pokud vim pouzivat COM verze... drivery ktery jsou ke kabelu virtualne "premosti" USB ne COM ...
Škoda Octavia I. TDi 66kW automat rv00 MR01...(Elegance+climatronic+ESP+4xairbag)
bora2000
Nováček

Příspěvek od bora2000 »

MAX píše:Od verze 406 je na výběr i USB, stáhni si nějakou novější verzi.
nasel jsem jenom 409.1 ale ta je jen v angl. da se nekde sehnat cestina?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Honza130 píše:pro "klonovany" kabely se musi pokud vim pouzivat COM verze... drivery ktery jsou ke kabelu virtualne "premosti" USB ne COM ...
Přesně tak, volba "USB" je pouze pro kabely s donglem, tzn. HEX-COM, HEX-USB, HEX-COM-CAN, HEX-USB-CAN, KEY-COM.

KKL-USB kabely "třetích" výrobců jsou pouze klasické verze pro seriový port s integrovaným převodníkem COM<-->USB, takže je třeba nastavit virtuální COM-port v ovladači na COM1...COM4 a použít příslušnou volbu v nastavení VAG-COMu.
bora2000
Nováček

Příspěvek od bora2000 »

diky za pomoc.byl opravdu potreba virt.port.ted uz vse jde jak ma.
Batistuta
Aktivista

Příspěvek od Batistuta »

Mám taky dotaz,chtěl jsem dneska načíst auto skrz KKL kabel,ale jelikož má můj notas mladá a je na nějakou dobu pryč,tak jsem vzal kámoše notas,normálně dal kabel,chtělo nějaký ty FTD a USB,tak jsem to normálně udělal všechno jako na mém,ale na tom jeho ten kabel nemaká a máme stejný notasy,navíc se mu při připojení kabelu do USB ten notas restartuje. Koukal jsem do správce a má tam v com portech nějakej bluetooth com port a pak ještě jeden s číslem,podle toho,do jakýho usb to dám,ale nemá tam ten klasickej nápis USB KKL COM 4 ,kde může bejt chyba ? Samozřejmě s vagem to nemaká,jo a vag je klasika 304.1ihr .
FABIA 1,6tdi - soft dieselpower
tomio
Sběrač informací

USB KKL vs.HP6500

Příspěvek od tomio »

HP 6530 a KKL od Svobody - katastrofa. Pokud se vůbec připojím, tak je to úspěch. Kolikrát se mi v půlce autoscanu vyhodí hláška COM port nenalezen...
Už něco o nových HP noteboocích píší na Motordiag, že nejedou s CAN a KKL kabely :-(

Nemáte, prosím, někdo nějakou radu, jak kabel spolehlivě rozchodit?

Tom
Tomio
Mireck
Přispěvovatel

Re: USB KKL vs.HP6500

Příspěvek od Mireck »

tomio píše:HP 6530 a KKL od Svobody - katastrofa. Pokud se vůbec připojím, tak je to úspěch. Kolikrát se mi v půlce autoscanu vyhodí hláška COM port nenalezen...
Už něco o nových HP noteboocích píší na Motordiag, že nejedou s CAN a KKL kabely :-(

Tom
Mam tiez HP notebook a HEX CAN i KKL mi slape jak hodinky. Problem mas v nastaveni com portu vytvoreneho prevodnikom v KKL kabli. Pohladaj niekde tu na fore sa nastavenie portu riesilo niekolko krat. Potom ti to bude slapat ako hodinky.

BTW: Aky operacny system pouzivas? Niekomu to blbne pod Vistou.
BMW E32 735i 155kW / 305Nm
tomio
Sběrač informací

Příspěvek od tomio »

Mireck píše:
tomio píše:HP 6530 a KKL od Svobody - katastrofa. Pokud se vůbec připojím, tak je to úspěch. Kolikrát se mi v půlce autoscanu vyhodí hláška COM port nenalezen...

Tom
Mam tiez HP notebook a HEX CAN i KKL mi slape jak hodinky. Problem mas v nastaveni com portu vytvoreneho prevodnikom v KKL kabli. Pohladaj niekde tu na fore sa nastavenie portu riesilo niekolko krat. Potom ti to bude slapat ako hodinky.

Mám (Jeho)Visty :-(
Pravda, na mém starém stroji Siemens Nixdorf s comem a Win 95 nebyl problém :-)

Com je nastaven na 3, VAG 3.04 jej sám na 3. Com najde - vše se tváří OK. Je divné, že to vyhazuje chybu v průběhu komunikace. Zkoušel jsem i snížit rychlost z 9600 na 4800 atd. atd.
Tomio
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

tomio píše:
Mireck píše:

Tom

Mám (Jeho)Visty :-(
Pravda, na mém starém stroji Siemens Nixdorf s comem a Win 95 nebyl problém :-)

Com je nastaven na 3, VAG 3.04 jej sám na 3. Com najde - vše se tváří OK. Je divné, že to vyhazuje chybu v průběhu komunikace. Zkoušel jsem i snížit rychlost z 9600 na 4800 atd. atd.
Nastav v PC COM 4 a to samé v Softu...připoj Kábel k Auti...zapni klíček ať se rozsvítí kontrolky...udělej test kabelu...hotovo, šichta, odjezd, (LOL)
Mireck
Přispěvovatel

Příspěvek od Mireck »

BMW E32 735i 155kW / 305Nm
lubo188
Přispěvovatel

Příspěvek od lubo188 »

P píše:
Nastav v PC COM 4 a to samé v Softu...připoj Kábel k Auti...zapni klíček ať se rozsvítí kontrolky...udělej test kabelu...hotovo, šichta, odjezd, (LOL)
ja som si to dal ku kompu a ten kabel je kratky tak som musel kupit predlzovak ale cez ten predlozvak mi ten kabel nejde :(
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

lubo188 píše:
P píše:
ja som si to dal ku kompu a ten kabel je kratky tak som musel kupit predlzovak ale cez ten predlozvak mi ten kabel nejde :(
Tak si pořiď Notebook....a žádný "predlozvak" nebudeš muset potřebovat. :-) (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“