ABS-G4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Keď budeš zháňať to ESP, tak bacha na to, lebo do GIV sa montovalo viac verzií. Keď opomeniem starší MK20, (vzhľadom na ročník auta ho zrejme nemáš) tak MK60 malo minimálne štyri verzie- staršia verzia mala čidlo priečneho zrýchlenia a čidlo rotácie oddelene, novšia to má v jednom snímači a tomu je prispôsobená aj elektroinštalácia a zapojenie svorkovnice ESP. Možno po prepinovaní sú zameniteľné, neviem, ale asi skôr nie ako áno. To máme dve verzie. Prirátaj daľšie dve (to isté, ale pre 4motion) a sú to štyri. Keďže máš 2001, bude to mať asi oddelené snímače. Pod volantom na stĺpiku riadenia na plechovom držiaku budú dva snímače. (ak máš 4motion tak + tretí snímač pozdĺžneho zrýchlenia na A stĺpiku vpravo) Ak sú už novšie, v jednom bloku, je to len jedna hliníková "krabička" a na nej napísané DUOSENSOR. Ak je to snímač pre 4motion, a má v sebe aj snímač pozdĺžneho zrýchlenia, je na ňom napísané MEHRFACHSENSOR. Snímač natočenia volantu je cez CAN bus a je asi všade rovnaký. (aspoň dačo) Skontroluj si či máš správny hlavný brzdový valec so snímačom tlaku (staré mali dva, novšie len jeden). Aj brzdový posiľovač je na každom iný... Uff je toho veľa ale radšej všetko pokontroluj, aby si potom nezistil že ti chýba niečo ďalšie. Keď už z toho niekto vyberal RJ ESP, možno zobral aj niečo ďalšie. Cosby predáva komplet ESP kit za 6500 CZK, možno on by ti vedel dodať čo potrebuješ. (zase mu robím reklamu, ale videl som jeho zaujímavý inzerát v sekcii Bazar)
Nemáš za čo. To číslo 1CO 907 375 G - tak sa asi hlási na diagnostike, ale na nálepke bude napísané možno niečo iné. Skôr niečo ako 1J0 614 517 J. Aspoň to čo som videl ja vždy vyzeralo tak nejako. Alebo je to náhrada a zmenili číslovanie, neviem. Ja mám dva kusy z roku 2003, jedno je 1J0 614 517 J a druhé 1J0 614 517 K. (predný náhon a 4motion). Ale nepamätám sa, ako sa hlásia vo VAGu.
Teraz to pozerám v ETOSe a sú tam obidve číslovania.
Teraz to pozerám v ETOSe a sú tam obidve číslovania.