LTO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

tomik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od tomik »

topeni chci jen "rozsirit " o ETO, jinak ted jedem na primotopy a chystam se na predelani na tepelny cerpadlo(stavebnice vzduch/voda zeravik cca 100kkc), ale rocne najezdim do prace cca 40 - 50kkm a sance neco najet na ETO se nabizi. preci jen ETO se da "projezdit" jednoduseji nez rostlinak, to vime vsichni. uz jsem to poptaval jestli jde kombinovat topeni, ale asi by to chtelo kombinovat se zdrojem "bez dukazu", coz elektrika neni. budovat kotelnu se mi zatim nechce.
tomik.
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

Pokud se jedna o novej barak tak kolaudace musi bejt,ale mampocit ze prestavuje takze ani nikdo nemusi vedet ze nejake topeni predelal.Nebo pak dodatecne nekam osadit nadrz kubikovou do kotle horak na olej nebo kotel na olej da se sehnad i za 15 000 s plynulou regulaci.Ale jenom sem chtel rict ze nemusi nikam chodit žebrat aby mu vratily dph a zabívat se stohy papíru a bude na tom stejne jako by topil lto.
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

tucnak007 píše:Pokud se jedna o novej barak tak kolaudace musi bejt,ale mampocit ze prestavuje takze ani nikdo nemusi vedet ze nejake topeni predelal.Nebo pak dodatecne nekam osadit nadrz kubikovou do kotle horak na olej nebo kotel na olej da se sehnad i za 15 000 s plynulou regulaci.Ale jenom sem chtel rict ze nemusi nikam chodit žebrat aby mu vratily dph a zabívat se stohy papíru a bude na tom stejne jako by topil lto.
jenze me jde prave o to ETO, proc asi ;) . s rostlinou jsou problemy a soucasna cena nic moc.
tomik.
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

co je vlastne LTO? :S
pietromasoni
Přispěvovatel

Příspěvek od pietromasoni »

JanCI píše:co je vlastne LTO? :S
neaditivovana nafta bez dane nebo se snizenou dani,?
punto 1.7TD 46kw
Kubator87
Přispěvovatel

Příspěvek od Kubator87 »

Já jezdím na LTO od září a celkem vpohodě, ale určitě to má menší výkon než klasická nafta trochu mi pomohlo aditivum od ekolube za 150Kč /1litr doporučený poměr 1:500 já tam leju tak 1:200 bez tohoto aditiva to parafinuje odzkoušeno v mrazáku v -18ti. Ale dnes ráno jsem jen -5 to šlo docela špatně startovat po chvilce to chcíplo potom to bylo trošku nepravidelný, ale nakonec se to ustálilo. Máte někdo zkušenost se zimním provozem na LTO??
Peugeot 309 1.9d 47Kw , BOSH

Dvounádrž (2x9 litrů v podbězích), Výměník 4,5 kW,

Najeto v létě bez úprav 10000km - odešli vstřiky

Zatím 8000km s úpravou na kupovaný SL nebo RO

MB VITO 110TD řadový čerpadlo stejná úprava jako pežout
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(noteeth)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 10:44, celkem upraveno 1 x.
george
Přispěvovatel

Příspěvek od george »

Kubator87 píše:Já jezdím na LTO od září a celkem vpohodě, ale určitě to má menší výkon než klasická nafta trochu mi pomohlo aditivum od ekolube za 150Kč /1litr doporučený poměr 1:500 já tam leju tak 1:200 bez tohoto aditiva to parafinuje odzkoušeno v mrazáku v -18ti. Ale dnes ráno jsem jen -5 to šlo docela špatně startovat po chvilce to chcíplo potom to bylo trošku nepravidelný, ale nakonec se to ustálilo. Máte někdo zkušenost se zimním provozem na LTO??
me LTO nikdy nezatuhlo....
Sllawek
Přispěvovatel

Příspěvek od Sllawek »

Mám takový menší problém, bydlím bízko našich západních sousedů a tudíž se celkem snadno dostanu k LTO. Lil jsem ho úspěšně do Citroenu AX, Kamarád to lil do Toleda TDi s rotačním čerpadlem a já bych to docela rád lil teď taky do svého Berlinga. Je to lae HDi. Jak se ale snese CR a LTO? Nechci, aby mi po dvou tisících odešly vstřiky, nebo něco podobného. Máte s tímhle někdo zkušenost?
BMW 324 TD Touring
...
Dlouhý vlasy krátkej rozum:-)))
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

na to LTO se dá vážně jezdit? nemám zkušenosti... Lešek
Skoda Octavia I combi 1,9TDI, 96kW, ASZ
Skoda Octavia II 4x4 combi 1,9TDI, 77kW, BKC
VW Caddy 2,0SDI, 51kW, BDJ
karel.tdi
Sběrač informací

Příspěvek od karel.tdi »

lesek píše:na to LTO se dá vážně jezdit? nemám zkušenosti... Lešek
Lesku, vis kolik ludi najezdilo moc km po revoluci kdy michali tunaftu s LTO a pak hazeli lidi v sudech s louhem do prehrad, na ten samotny LTO a ani o tom nevedeli
KAREL
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

karel.tdi píše:
lesek píše:na to LTO se dá vážně jezdit? nemám zkušenosti... Lešek
Lesku, vis kolik ludi najezdilo moc km po revoluci kdy michali tunaftu s LTO a pak hazeli lidi v sudech s louhem do prehrad, na ten samotny LTO a ani o tom nevedeli
KAREL

(LOL) jaj tak to jsem neveděl, že se stim tak dřeli a míchali to..., já myslel, že šidili papírově na spotřební dani...
Naposledy upravil(a) Petr H. dne 25 lis 2014, 06:54, celkem upraveno 2 x.
nemám žádnou kárku na naftu...
monty
Přispěvovatel

Příspěvek od monty »

Sllawek píše:Mám takový menší problém, bydlím bízko našich západních sousedů a tudíž se celkem snadno dostanu k LTO. Lil jsem ho úspěšně do Citroenu AX, Kamarád to lil do Toleda TDi s rotačním čerpadlem a já bych to docela rád lil teď taky do svého Berlinga. Je to lae HDi. Jak se ale snese CR a LTO? Nechci, aby mi po dvou tisících odešly vstřiky, nebo něco podobného. Máte s tímhle někdo zkušenost?
Brácha najezdil s Piccassem dobrejch 20tkm na čistý LTO bez sebemenších problémů,já nalil jednu plnou do mýho stařičkýho 1,6TD od VW a nepozoroval jsem žádnou změnu....
B3 mTDI , A3 TDI
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a kdo tu psal že je to neaditivovaná nafta tak asi těžko LTO je aditivovaná v létě se netopí, takže se jedná o zimní motorovou miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

slovacek.milos píše:a kdo tu psal že je to neaditivovaná nafta tak asi těžko LTO je aditivovaná v létě se netopí, takže se jedná o zimní motorovou miloš
(LOL)
Naposledy upravil(a) Petr H. dne 25 lis 2014, 06:55, celkem upraveno 1 x.
nemám žádnou kárku na naftu...
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“