Motor 2,2dci

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Zdeněk M
Aktivista
Odpovědi: 0

Motor 2,2dci

Příspěvek od Zdeněk M »

Ahoj chlapy,problem s motory. Už asi na trech 2,2 se stalo to že zacli žrat olej,nikoli turbem jak sou zvyklí ale spodkem. Pokaždý když se sundala hlava tak dva písty utavený,bud zevnitr nebo zvenku,šišatý a tak. Už je to tretí auto co to resim,neznam duvot proc se todle deje. Bylo to na jednom Espace 4 a dve laguny. Napada mě je no že tam ti lidi lejou moc oleje a pak jim pres odsavání vlítne do saní a pak chytne a pak se ty pisty utavý,jinak to nechapu jak je todle možný. Setkal se stim nekdo?
Harry
Přispěvovatel

2,2 dci

Příspěvek od Harry »

Dost často netěsnící vstřikovače,to už dělali starý "kloktáky",když kapali vstřiky,už se mi to stalo i u slavnejch motorů PD u ,já dělal 3motory,kamarád 5,všechny propálený písty na 2nebo 3tim válci,žádný jiný.Šel bych po tomhle.
Laco19
Sběrač informací

Re: 2,2 dci

Příspěvek od Laco19 »

Harry píše:Dost často netěsnící vstřikovače,to už dělali starý "kloktáky",když kapali vstřiky,už se mi to stalo i u slavnejch motorů PD u ,já dělal 3motory,kamarád 5,všechny propálený písty na 2nebo 3tim válci,žádný jiný.Šel bych po tomhle.
Tiez mam podozrenie, ze to bude vstrekovacmi. Jeden uz mam vymeneny (pri 160t km) a teraz tecie dalsi. Zmeral som prepady (len kratko, kolko dovolil vadny vstrekovac) a vyzera to tak, ze by som mal vymenit vsetky 3. Takze zivotnost vstrekovacov na 2.2dci moze byt cca 150t km.
Motor mi ide na 3,5 valca ale az na tie vibracie celkom dobre, startuje o 1-2s dlhsie - to si nemusi kazdy vsimnut.
Ked vstrekovac netesni a tecie do prepadu, je dost pravdepodobne ze sa poklesom tlaku otvori a palivo tecie stale do valca - vysledok je jasny.
Poruchy vstrekovacov 1.9dci sa na forach az tak casto nevyskytuju aj ked je tych motorov podstatne viac - konstrukcne by mali byt take iste ako u 2.2dci.
gargamelc
Přispěvovatel

Příspěvek od gargamelc »

tieto motory som robil asi tri a vzdy som mal problem so vstrekovacmi tak by som ich najprv skontroloval na stolici
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“