Renault thalia EGR + žhavení

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Renault thalia EGR + žhavení

Příspěvek od Martin.R »

Ahoj normálně se těmahle autama nezabejvám, ale přijel kamarád s thalii 1,5 a že mu svítí kontrolka motoru, tak jsem to zkusil napíchnout vagem a povedlo se. Jenže k autu nemam žádnou DP, prostě nic tak se chci zeptat co by tohle mohlo bejt? Závady jdou normálně smazat, ale po ujetí několika km se znovu objeví. Zatim jsem se v tom nevrtal nic neměřil ani nerozebíral.
Obrázek
Za případné rady předem děkuji.
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

podivej se na zhavice a na egr, jestli neni zasvinenej
Nissan Primera SW 1,9 DCi
pett
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce
Odpovědi: 0

Příspěvek od pett »

Přesně tak ,žhaviče máš spálené ,ale kontrolku rozsvěcuje zadělaný nebo jinak poškozený EGR
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

To Peete: EGR mam v úmyslu rozebrat a vyčistit, převážně s tim jezdí ženská takže to asi bude na místě, ale zatim to ještě nemam na dílně takže se uvidí. Co jsem se ještě dozvěděl tak se z toho při prvním rozsvícení kontrolky ozvalo něco jako chcíp klapka příp. zaseklej EGR. No rozeberu to a uvidíme.

To pett: To jsem si i myslel, že má kontrolka souvislost spíš s tim EGRem, ale u tohohle stroje si umí jednotka zkontrolovat žhaviče na přerušení???? :?
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

pokud jsou v zavadach, tak urcite umi, k egr, zkus taky jestli funguje v celym rozsahu, muze byt prerusena nejaka cesta u snimani polohy a zavada je na svete
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Jj v pátek to přiveze tak to kuchnu. Kua kdyby to tak šlo vykopnout celý ven, ale obávám se že tenhle stroj bude držkovat když mu ho seberu.
pett
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce
Odpovědi: 0

Příspěvek od pett »

Defmanik píše:To Peete: EGR mam v úmyslu rozebrat a vyčistit, převážně s tim jezdí ženská takže to asi bude na místě, ale zatim to ještě nemam na dílně takže se uvidí. Co jsem se ještě dozvěděl tak se z toho při prvním rozsvícení kontrolky ozvalo něco jako chcíp klapka příp. zaseklej EGR. No rozeberu to a uvidíme.

To pett: To jsem si i myslel, že má kontrolka souvislost spíš s tim EGRem, ale u tohohle stroje si umí jednotka zkontrolovat žhaviče na přerušení???? :?
Jednotka si umí žhaviče skontrolovat ,ale jako závažnou závadu ovlivńující emise ji nepovažuje a kontrolku nenasvěcuje.
Spousta lidí má na DCi ,HDi špatné žhaviče a ani o tom neví.
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Tak předem bych chtěl poděkovat za rady a závěr je takovej, že jsem EGR vykuchal, rozhejbal a otočil tudíž zaslepil a jednotka dala pokoj. Co se týče žhavičů tak jednotka si je opravdu dokáže zkontrolovat a v tomto autě byli všechny totálně po smrti. Majitel se hrozně divil že v -17cti vůbec nastartoval, tak jsem mu řek ať je rád, že má motor ještě v celkem dobré kondici.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“