Třetí den pročítám tohle forum, abych si dokázal odpovědět na své otázky a vyhnul se tak údělu ukamenování od přispěvovatelů za nekonečné opakování stejných dotazů - marně.
Koupil jsem si jetou octu 66kw, ALH 2001. Prodejce mi tvrdíl, že je načipovaná.Může mi někdo říct, kam mohu zajet, či se sněkým spojit, kdo mi zjistí o jaký čip jde, jaké jsou tam trysky, zda je měněné turbo nebo dokonce ŘJ a jaký má vlastně výkon?
Jestli máš měněné trysky, tak to ti nikdo asi jen tak nezjistí. To je na demontáž a rozebrání vstřikovačů. Výkon změříš na brzdě. Jestli je jiné turbo pozná kdeko když ví, jak které vypadá. Jestli je změněný soft poznáš VAGem. Doporučuju navštívit buď autorizovaný servis, nebo spíše někoho kdo upravuje softy aby ti to zjistil. Není totiž čip jako čip, tak ať to není horší než origo.
Zajeď na brzdu a uvidíš kolik tam máš.Pokud cca 90Ps máš serii.Jestli více je tam možnost čipu a tam uvidíš průběh a jestli je to dobrý či špatný čip.Myslím že je zbytečnost studovat části motoru pokud není problém.
Svez se v jiné oktě, co je origo nečipovaná a skoč zpět do své, pokud by to mělo čip, tak to bezpečně poznáš hned, ten rozdíl je tam dost podstatně znát. Typ turba zjistíš podle štítku na turbu, bude to chtít asi na hever, zrcátko, světlo, popř kus hadru na otření. I když těm HW úpravám moc nevěřím, zase tolik lidí to nedělá, aby se ty auta běžně prodávalli, bez toho, aby se ti původní majitel nepochlubil.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
myslim si, ze staci kontaktovat Reeshu a po dohode s nim poslat log na skouknuti ... pak Ti rekne bez rozebirani, jake trysky tam mas a zda mas chip ... toto je vsak podmineno tim, ze mas VAG a moznost delat logy
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Mno osobne bych si dovolil zastavat nazor, ze pokud zna moznosti trysek (schopnost vytvorit spaliny a tim i tlak) a ma urcite mapy k dispozici, pak by to nemel byt problem.
Ve smyslu rceni: "Kazda akce ma svou reakci". A na zaklade urcitych symptomu (reakci) bych ocekaval, ze bude schopen diagnostikovat "akci", resp. akcni cleny -> trysky.
..ale jsem jen clovek, takze bych se mohl i mylit
Jinak postup bych navrhl takovyto: kontaktovat Reeshu a zeptat se ho na to ... pokud potvrdi tuto schopnost, pak se ho zeptat, jake logy (jakych kanalu) a pri jakem rezimu vytvorit, pak hledat cloveka s VAGem a pak znovu otravovat Reeshu.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)