Má se do TDI 77 kw dolívat olej????
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
souhlas.....sharik4x4 píše:Od tý doby co vymysleli soudruzi z NDR long-life,kterej je řídkej jak voda,tak se olej dolejvat musí,protože 30tkm tam opravdu nevydrží.Vod těchnika.Dřív byl olej husčí a měnil se po 10tkm.Tak se nemusel dolejvat.
muzes zkusit prejit na pevnej interval 15OOOkm a lejt 10W40....olej vyber dle specifikace aby plnil prislusnou normu VW.Pak to nebude treba tak zrat...zkus a uvidis
taky OII 77kW a mezi 15tis km se i rozsviti kontrolka, ze chybi olej. ma najeto 75tis. AHU po 300tis zatim nic nezere... mam tam stejne jako kdyz jsme to menil pred 5tis km... obe auta jezdej jak ve meste, tak dalky...
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
-
kubas
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
ý, že když olej ubyde, že se musí dolejtDiky moc za reakce a odpovedi, Je mi samozdřejmě jasný, že když olej ubyde, že se musí dolít, tímto se omlouvám za nevhodně formulovaný nadpis..chtěl jsem jen vědět, zda je to u toho motoru normální, teď vidím, že ano a tedy se nebudu vzrušovat, přechod na normální olej servis samozdřejmě navrhnu, dle mého názoru je long.life interval blbost, protože když si vezmu jak vypadá olej filtr po 15 tis., ja asi musí vypadat po těch 30 tis. navíc je pak plnej karbonu atd..osobně mám v GIII 1Z 10W/40 a v A6 2.5 TDI 5W/40..Ještě jednou děkuji
VW Golf III TDI 66 kW Europe, GT podvozek, 2x airbag, 4x el. fenster, schibedach