Renault Master 1,9 zdechá při studeném startu.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Renault Master 1,9 zdechá při studeném startu.
Mám problém. Renault Master 1,9 dCi. Během zimy při studeném startu nastartoval hned,ale po pár otáčkách šly otáčky dolů a chcípl. Pak nešel nastartovat až po chvíli asi 5 min. Někdy se to podařilo udržet když jsem hned po natstartování pomalu přidal plyn.Párkrát to mělo tendenci chcípnout,ale rozjel se. Teď se mi stalo,že chytl zdechl a pak už nechytl. Jen točil. Odtah do servisu. Za 1700,- mi zdělili,že nic nenašli jen špatnou izolaci u přívodu k řídící jednotce a,že startuje. Přijel jsem k domu.Ráno nastartuji chytne zdechne a jen točí,ale nechytá. Přijel technik z renaultu,napojil počítač a nic. Počítač nenacházel žádnou jednotku. Otevřel víko motoru cosi tam zakutil počítač hned jednotku našel a auto chytlo na první ťuk a běželo. Zdělil mi,že zamačkl nárazovou pojistku a pomačkal balonek na přívodu nafty. Ale sám si moc jistý,že je to ta pravá závada nebyl. Počítač ovšem hlásil,že je vše bez chyby. Poradil mi,že to mám zkusit příští den a když to nechytne tak zkusit opět tu pojistku a balaonek. Tak jsem zvědavý co to bude.
Tak,jsem to zkusil. Jeden den chytl a při pomalém přidání plynu se udržel a běžel. Dnes ráno bylo mírně pod nulou. Chytl,pár otáček a zdechl. Zkusil jsem znova startovat,ale jen točil.Netrápil jsem ho,zvedl kapotu od motoru zmačkl pojistku, natlakoval balonek až byl tvrdý a zkusil nastratovat znova. Chytl okamžitě a běžel jako hodinky. Tak teď co stím?