lůžka stabilizátorů vyměněna za nové, tyčky stabilizátorů těsné, jako nové, puky v ramenech na pohled OK, neprotržené. Přesto se opakuje divné klepnutí a to když :
- jedu velice pomalu a přidám plyn - klep
- jedu pomalu a dám nohu z plynu - klep
prostě při uvedení do tahu či odstavení tahu motoru,poslechem odhaduju prostor přede mnou.
Při rozhoupání stojícího auta ručně (rozhoupám ho tlačením za hagusy-zkouším tlumiče?)-nic,
Nemám prý z toho mít strach a zesílit rádio, ale berou mě čerti.
Co ještě může klepnout ? Když ručně pootáčím levou poloosou, je tam znát vůle, ale kde? difer, něco prasklo po ťukanci na levé přední ?(při smyku na náledí náraz o obrubník levým kolem).
cvaka prevodovka?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Pavel další
- Přispěvovatel
DAN píše:Nedavno jsem řešil podobnou věc na Passatu stejnej motor, převodovka 6-kv., najeto 90tis.fedes píše:Zdar, opět dotaz ohledně stejnýho problemu. Minule, v roce 2006, jsem výše popsaný problém vyřešil skutečně "novou" skříní. Hučení i cvakání přestalo, najel jsem něco kolem 80 tis.
Bohužel momentálně je problém opět zde. Už je jasný že je to difero. Když zatočim roukou koly, v diferu stašně rachtla. Při jízdě opět pouze v levym rejdu a pod plynem, hučení ale výrezný.
Umíte někdo říct, co to je? klouby jsem prohazoval, měnil. Nedá se nějak ten diferák zničit při výměně os? kloubů? manžet?. Je to motor AVF, 6 ti kvalt, 96 kW.
Jsem před rozhodnutim, jestli nekoupit celej agregat, motor už taky dost háže olej, ale jak trefit na slušnej kus.... Co vy na TO?
díky za kažkou odpověď
Bylo vyštíplý to velký ložisko u diferáku. U VW stálo kolem 8.000,-
Výborná práce - převodovka vejpůl a vylisovat všechny kola z jedný hřídele.
Prej to byla nějaká špatná série.
takze to mam uz druhou skrin ze spatny serie? tomu moc neverim, nebo jsou vsechny AVF prevodovky spatny...jakej teda, v pripade celyho agregatu, brat ?
tys to daval do original VW servisu jo, a jen za 8tis? a to rozhodily prevodovku ...hm.. nebo to byly spis jen dily....
B5.5 07/01 96kw 6ti-kvalt