Ford Focus kombík-ale kterej? 1.6, 1.8TDDi či 1.8TDCi ?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ludra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ford Focus kombík-ale kterej? 1.6, 1.8TDDi či 1.8TDCi ?

Příspěvek od Ludra »

Focus kombinátor v ojetině je dnes jistě slušná volba-pošilhávám po tomhle autu již delší dobu, jak slepice po flusu, zdá se mi o něm už i v noci, vylepil jsem si plakát na WC, tapetu do mobilu, zkrátka, je to můj fetiš...narazil jsem včerta v jednom autobazaru v Brně na stroj z rodu 1.8TDDi (a to autobazary nesnáším, ale zavěsil jsem se za 1 kočku v BMW 6 cabrio, co tam jela...samozřejmě, bez šancí,kdž viděla parkovat tu mou chrchlu,co se bojím i otevřít dveře,aby samou prohnilostí neztropily ostudu) za rozumnou cenu do 100tis, jenže: Kde kdo kváká, že 1.8TDDi jsou poondené motory, žerou, kazej se a vůbec. Prý je nejlepší volbou, hlavně po městě, 1.6 16V benzín - ale ten zas nwení moc k mání, jako šafránu, babo raď, kde sehnat nezhuntovaný a nepředražený kousek. A ty 1.8 TDCi mi zas připadaj předražený, navíc zas někteří z mého okruhu melou, že to má taky nevychytný mouchy i na netu jsou proti tomu nějaký prsky. Tak babo raď! proč Ford neudělal tyhle Focusy třeba s motorem typu 1.4T? Či 1.8, klidně i 8V starou technologii bych bral, bylo by to levnější-a snesitelné povinné ručení? Protože je to prostě Ford? Kámoš vozí ze sev. Itálie a říkal, že o slušný kus tam nezavadí 2 roky, prostě strhaný, před smrtí, maj to většinou rapli, co jezdí 1-2-3,plyn,skřípění brzd atd.,dávaj tomu zabrat! Taky kdy ho koupit? po výměně rozvoďáků? Kdy se tam vlastně měněj? Fakt nevím...ty motorizace u těchle ojetin mě fakt serou...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

ideal je benzin 1,8...skoro nesmrtelny motor..trosku problemy s volnobehom ale da sa to riesit..diesel by som urcite nebral..pri nasej kvalite nafty a pri tych slabych suciastkach na diesloch je to onicom..ten 1,8 benz ma aj ako taky vykon a aj spotreba sa s nim da aka taka zajazdit...
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Ludra
Přispěvovatel

1.8

Příspěvek od Ludra »

Motorizaci 1.8 benzín na Fokus kombi jsem moc neviděl ani v inzerátech, ani v bazarech. Všude píšou: 1.6 16V super volba, jen ho SEHNAT. Navíc už jsou i pojišťovny, který rozlišují mezi 1.6 a 1.8, pravda, je tam rozdíl tak 300-400 K/ročně, ale každá koruna dobrá. Ten motor 1.6 16V prý moc nežere, nemá problémy s váhou vzduchu, je živý, člověk se nemusí bát předjíždět, skoro nezničitelný a když se lehtá, moc si ani nevezme, zvlášť, je-li kombík prázdný...a není tak drahý, v ojetině, jako diesely. Pro člověka, který ho chce hlavně na převážení materiálu (né kovu, ale hlavně dřeva-latí atd.) po městě a okolí, možná ideál.
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Package píše:ideal je benzin 1,8...skoro nesmrtelny motor..trosku problemy s volnobehom ale da sa to riesit..diesel by som urcite nebral..pri nasej kvalite nafty a pri tych slabych suciastkach na diesloch je to onicom..ten 1,8 benz ma aj ako taky vykon a aj spotreba sa s nim da aka taka zajazdit...
Má recht! Jsme sice na dieselpower foru, ale Focusa v naftě asi ne. TDDI (endura DI) je bída, zadírá se nahoře (špatně vymyšlelné mazání, nebo selhává olejové čerpadlo). V zimě nic moc starty. Byl jsem s fungl novým na off-site na horách a na potřetí se nechal přemluvit (při 2800 km) a nastartoval. Přitom TDDI v Mondeiích chytly všem napoprvé. TDCI je zase průšvih s čerpadlem a vstřiky.

Motor 1.6 je solibní volba 1.8 o moc lépe nejede, ale až budeš mít naloženo na dovolenou výkon se hodí. Klidně bych bral i tu 1.8 rozdíl ve spotřebě je minimální (víc uděláš sytlem jízdy).
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

Mam TDCi a spokojenost. zere 5 litru je to zivy. ale musis se o nej starat a jezdit s nim jako clovek. jinak 1.6 je asi to nejlepsi od forda 100koni je krasnych a jede to taky ok. jestli jezdis do 20000km rocne vem si benzin.
Ludra
Přispěvovatel

lenivý Fokus 1.6

Příspěvek od Ludra »

tak jsem zkoušel 1 Fokus 1.6 kombi najeto asi 112tkm, vzal jsem to auto i za Brno do kopců
a: přišlo mi to nějaké lenivé, nevím, třeba ve srovnání se starou Hondou CRX 1.6, ta jela jako z praku a koncepčně je tam motor zastaralejší...Ta 1.8 16V v benzínu snad by byla silnější-pružnější...1.6 16V mi přijde slabé na tento kombík
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Srovnávat Focuse a CRX, nemůžeš :-)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Bral bych 1.6ku benál tak je povedená.
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

kdybych tolik nejezdil tak bych taky sahnul po 1.6.. 1.8 neni takovy velky rozdil
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

ak chces focus do naftaku nechod ani nahodou,benzin v pohode sem tam problem volnobeh,sviecky,zapalovaci okruh inak nesmrtelna pohoda ak tuzis po nafte jedine koncern ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To zas ne ani koncern naftu nemá 100% dokonalou.
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

ale vp pumpa a cr delphi u forda je na tom fakt horsie ako strikacky u vw,aj po mechanickej stranke fordacke diesel motory niesu ziadny technicky zazrak,ford diesel jednoducho nevie,v benzine je to trosku ine na hodne vyssej urovni sa mi zda,a spotreba ford naftaka (crazy)
Ludra
Přispěvovatel

Focus 1.6?

Příspěvek od Ludra »

Četl jsem, že u benzinu u C-Max, který je větší a těžší, by spotřeba s lehkým nenaloženým vozem mimo město mohla být i 7, ale váhám 1.6 či 1.8 benzin, příp. LPG. U nových vozů je rozdíl cenový 30 tisíc, koníkově pak 74kW/92 kW(což 92kW je stejné jak měl v podstatně lehčí Pumě Zetec 1.7)...No kdyby byl zachovalý kousek v 1.8 s dobrým LPG, asi bych do toho šel. Ale obecně Focusů jsem v LPG moc neviděl...L
Odpovědět

Zpět na „Ford“