Nějaké zkušenosti s Toyotou HIACE?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nějaké zkušenosti s Toyotou HIACE?
Zdravím. Nedávno jsem koupil starší dodávku Toyota HIACE. Pokud by se náhodou našel někdo, kdo by byl ochotný podělit se o zkušenosti z provozu, budu rád.
Každá TOYOTA je vyrobená nato aby se do ní lela nafta nebo benzín a nic jiného kromě předepsaných prohlídek se neřeší. To nikdo kdo jí neměl nemůže pochopit, protože je z ostatních značek zvyklý na pravidelné poruchy čehokoli a už je znich tak doblblý, že si myslí, že se kazí každé auto a klidně si koupí třeba francouze, aby ho v jeho přesvěčení pravidelně utvrzoval.
Hodně štěstí při volbě ježdění, místo ležení pod autem.
Hodně štěstí při volbě ježdění, místo ležení pod autem.
Tak to můžu ze své šestileté zkušennosti s Toyotou jenom potvrdit.
Ale důležité je nezanedbávat správné zacházení a údržbu !!! Jinak se sere i Toyota. Je třeba správně zacházet s turbem u TD aut. Jinak ty motory vydrží hodně. U mojí Corolly nemám žádné větší problémy ani po 300tisících km. Kromě běžné údržby se měnily jenom kotouče, tlumiče a tyčky stabilizátorů. Dokonce všechny čepy řízení jsou původní a bez vůle.
Ale důležité je nezanedbávat správné zacházení a údržbu !!! Jinak se sere i Toyota. Je třeba správně zacházet s turbem u TD aut. Jinak ty motory vydrží hodně. U mojí Corolly nemám žádné větší problémy ani po 300tisících km. Kromě běžné údržby se měnily jenom kotouče, tlumiče a tyčky stabilizátorů. Dokonce všechny čepy řízení jsou původní a bez vůle.
Skype Me: lerunka
Rád slyším, že máte s toyotou dobré zkušenosti. Když jsem byl okolnostmi přinucen koupit ojetou dodávku, tak jsem se dlouho rozhodoval. Jelikož slušný ojetý VW Transporter vycházel hodně draho, tak to nakonec poměrem vybavení/cena vyhrála ta Toyota HIACE. Auto vypadá slušně, ale jak s ním bylo zacházeno, to opravdu nevím. Jelikož je již asi osm let staré, musím počítat s tím, že se něco brzo vysype. Rád bych se proto dozvěděl, jaké slabé stránky má právě tenhle model. Také by se hodil kontakt na nějaký dobrý servis. Na jaře chci preventivně nechat udělat rozvody a teď tedy dopředu zjišťuju, co do auta vlastně dát a kde to nechat udělat. Každá předaná osobní zkušenost se proto hodí...
Jestli uvažuješ o jiném, než značkovém servise tak si nech nejdřív udělat nabídku a pak se zeptej v TOYOTĚ a uvidíš, že se to moc lišit nebude, protože ti to tam budou účtovat podle normy na danou věc co chceš udělat a ne podle proflákaných hodin zlatokopa co ti bude tvrdit at si rád, že jsi ho našel, že v TOYOTĚ by ses nedoplatil. Podle mě hledat úsporu na servise se vyplatí u ostatních značek, které se kazí vkuse. Toyota dokud nezhnije kára, tak většinou všechno funguje jak nové. A org. běžné spotřební díly jsou většinou jen o 1/3 drašší než napodobenina, okteré její prodejce vždy tvrdí že je to originál v jiné krabičce,ale podle mých zkušeností jsem asi několikkrát neměl štěstí na stejnou kvalitu. Např.
- stěrače - horší,než ty co jsem po 5letech vyhodil
- brzdové desky - nad 140kmh nebrzdily a zkroutily dobré org. kotouče
- klínový řemen - nepříjemný pískavý zvuk jako by se zadírala nějaká kladka - dal jsem nový org. a bylo ticho
- olejový filtr - při další výměně oleje byl vevnitř protržený - asi nepropouštěl studený olej - cena jen o 50kč nižší!!!
Tak nevím, asi mám na aušus smůlu a na org. štěstí.
- stěrače - horší,než ty co jsem po 5letech vyhodil
- brzdové desky - nad 140kmh nebrzdily a zkroutily dobré org. kotouče
- klínový řemen - nepříjemný pískavý zvuk jako by se zadírala nějaká kladka - dal jsem nový org. a bylo ticho
- olejový filtr - při další výměně oleje byl vevnitř protržený - asi nepropouštěl studený olej - cena jen o 50kč nižší!!!
Tak nevím, asi mám na aušus smůlu a na org. štěstí.
ČUS. Hajska je v pohodě,pokud je to ta starší 2.4D,tak 500 000km a v pohodě,jediný co odcházelo,byly v zádu na tlumičích vymlácené gumové sillentbloky,ale to asi proto,že to jezdilo po Praze a málo naložený. Na těch novějších 2.5 D4D už se sem tam něco objeví,ale oproti těm starším zase jedou. Máme jich na firmě 6. Páček
Ropák: Jasně, dík. Už jsem to trochu sondoval, ale moudrej z toho nejsem. Rád bych do auta dal to, co tam patří, ale co je to vlastně originální díl? Jako laik jsem žil v domnění, že je to díl, který se do auta ve fabrice skutečně montuje. Byl jsem však poučen, že originál může být třeba i ten díl, který výrobce pouze označí jako "originál", i když ho ve skutečnosti do auta nikdy nemotoval, nemontuje a ani montovat nebude... Ceny jsou taky zajímavé. Například taková "originální" kladka (cena v autorizovaném servisu) do rozvodů na tohle auto, stojí skoro třikrát víc než, údajně certifikovaná, replika z prodejny s autodíly... No, kdyby šlo o výfuk, tak to risknu, ale tady se replik bojím...
Batistuta: Dík za odpověď. Mám štěstí, že se našel někdo, kdo má s tímto strojem zkušenosti. Ta moje hajska je z roku 98, obchodní označení 2,5 D, motor 2-LT, výkon 66kW, obsah 2446, zadní náhon. Ač to podle obchodního označení není jasné, je tam turbo. Stroj vypadá zachovale, najeto má asi něco kol 170 tkm, ale to je pouze odhad... Na jaře chci, (tada nechci, ale musím), udělat rozvody a vyměnit kapaliny a oleje. Můžu se zeptat, jaký olej do vašich strojů lijete? Kde děláte rozvody a na kolik to asi přijde? Nějaký tip na servis nebo prodejnu s náhradními díly? Otázek by bylo víc, ale nechci moc otravovat. Každopádně předem dík za každou odpověď, radu nebo zkušenost z provozu.
Batistuta: Dík za odpověď. Mám štěstí, že se našel někdo, kdo má s tímto strojem zkušenosti. Ta moje hajska je z roku 98, obchodní označení 2,5 D, motor 2-LT, výkon 66kW, obsah 2446, zadní náhon. Ač to podle obchodního označení není jasné, je tam turbo. Stroj vypadá zachovale, najeto má asi něco kol 170 tkm, ale to je pouze odhad... Na jaře chci, (tada nechci, ale musím), udělat rozvody a vyměnit kapaliny a oleje. Můžu se zeptat, jaký olej do vašich strojů lijete? Kde děláte rozvody a na kolik to asi přijde? Nějaký tip na servis nebo prodejnu s náhradními díly? Otázek by bylo víc, ale nechci moc otravovat. Každopádně předem dík za každou odpověď, radu nebo zkušenost z provozu.
Ahoj. Tak my jsme měli ty staré modely bez turba(2.4D) a lil se do toho neznačkovej olej 10w-40,neznačkové rozvody komplet a úplně v pohodě. Do těch nových modelů se leje 5w-40. U nás se na firmě po skončení garance nedává nic značkového,pokud se to dá sehnat. Kolega si ji od firmy odkoupil,když měla 600 000 km a ted v těch -20 chytá líp než moje tdi. Druhovýroby se neboj,já v tom pracuju už nějakou dobu a pohoda,na vše je záruka (samozřejmě originál je lepší,ale ta cena). Kdyby jsi něco nemohl sehnat,dej vědět,seženeme a vymyslíme cenu. Čus.
origoš: Dík za info. Zaměřím se na to.
Moc do toho nevidím (teda skoro vůbec), ale předpokládám, že ta vývěva slouží na odsávání olejových par, nebo snad i spalin, z prostoru klikové skříně (nevím proč se ty páry odsávají, ale někde jsem to četl). Jak ta vývěva souvisí s popisovanou tlakovou hadicí? Odkud kam jde ta hadice? Pokud ten olej unikal hadicí ven, nemělo by sepnout čidlo poklesu tlaku a tak zavčas upozornit řidiče? Předem dík za upřesnění.
Moc do toho nevidím (teda skoro vůbec), ale předpokládám, že ta vývěva slouží na odsávání olejových par, nebo snad i spalin, z prostoru klikové skříně (nevím proč se ty páry odsávají, ale někde jsem to četl). Jak ta vývěva souvisí s popisovanou tlakovou hadicí? Odkud kam jde ta hadice? Pokud ten olej unikal hadicí ven, nemělo by sepnout čidlo poklesu tlaku a tak zavčas upozornit řidiče? Předem dík za upřesnění.
Batistuta: Dík moc za info a nabídku. Zvážím to. Ale jelikož jsem "vyplašenka", tak tam možná nakonec nechám dát "originální" rozvody v autorizovanému servisu. Sám tu montáž nezvládnu a mého známého "garážníka" bych pak nerad pronásledoval s tím, že ty rozvody nefungují tak, jak by měly viz. třeba:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=51
Každopádně ale dík za odpověď. Podle okolností bych si tedy případně ohledně těch dílů dovolil časem poslat soukromou zprávu.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=51
Každopádně ale dík za odpověď. Podle okolností bych si tedy případně ohledně těch dílů dovolil časem poslat soukromou zprávu.
jarin: Myslel jsem, že ta vývěva nějak souvisí s tou hadicí, ale ona byla zmíněna asi jen pro upřesnění modelu auta. Schválně se kouknu, jestli tu vývěvu na tom altíku najdu. Všechno je to ale na sobě dost namačkaný a tudíž je tam dost mizerně vidět. Nechápu, jak se na tom motoru dá vůbec něco dělat. Jinak dík moc za info - bylo snad přímo od šťastného majitele?
Nazdárek já mam Toyotu Hiace 5 let a v pohodě. Protože opravuju auta tak ti musím doporučit ND nipparts třeba na www.autokelly.cz Za 50000km. jsem zásadní problém neměl. Každých 10000km. vyměním olej 10W-40 nějaká prohlídka atd. nikdy jsem nebyl v Toyotě cokoli koupit. Vzimě startuju v poho pošli dotaz pokusím se ti poradit. 

Denda: Zdravím a děkuji za příspěvek. Jsem rád, že se ozval přímo majitel. No, já s tím svým bazarovým strojem naštěstí zatím žádný problém nemám (asi proto, že jsem toho moc nenajel...), ale jelikož jsem pesimista, tak každou chvíli čekám, co se vysype jako první. Proto se taky snažím najít nějaké lidi, kteří by pak mohli dobrou radou pomoci... Na jaře musím měnit, krom kapalin, filtrů a olejů, taky rozvody. Dík za tu adresu, já jsem zase nějaké díly našel na www.automatejcek.cz, případně bych třeba oslovil ochotného "Batistutu", který mi také něco nabízel.
Sám si na výměnu (ničeho) zatím netroufám, mám však známého "garážníka", je šikovný, ale s tímhle strojem nemá zkušenosti. Tak se bojím, abych to nepodcenil a nenavrtal ho do nějaké šlamastyky. Můžeš mi prosím stručně napsat, jak se k těm rozvodům dostat a jak moc je ta výměna náročná? Jde to udělat bez nějakých speciálních přípravků? Když koukám do motoru (obchodní označení 2,5 D, motor 2-LT, výkon 66kW, obsah 2446, výroba 98 ) tak si vůbec nedovedu představit, jak se k těm rozvodům probít, co všechno se musí rozmontovat. Také bych se rád dozvěděl, jak se dostat k filtrům (olej, palivo, vzduch) a kde je třeba zátka pro vypouštění oleje z motoru. Myslíš, že bys mi to mohl trochu popsat? Můžu třeba poslat nějaký fotky motorového prostoru, abychom si upřesnili typ. Každopádně dík za odpověď.
Sám si na výměnu (ničeho) zatím netroufám, mám však známého "garážníka", je šikovný, ale s tímhle strojem nemá zkušenosti. Tak se bojím, abych to nepodcenil a nenavrtal ho do nějaké šlamastyky. Můžeš mi prosím stručně napsat, jak se k těm rozvodům dostat a jak moc je ta výměna náročná? Jde to udělat bez nějakých speciálních přípravků? Když koukám do motoru (obchodní označení 2,5 D, motor 2-LT, výkon 66kW, obsah 2446, výroba 98 ) tak si vůbec nedovedu představit, jak se k těm rozvodům probít, co všechno se musí rozmontovat. Také bych se rád dozvěděl, jak se dostat k filtrům (olej, palivo, vzduch) a kde je třeba zátka pro vypouštění oleje z motoru. Myslíš, že bys mi to mohl trochu popsat? Můžu třeba poslat nějaký fotky motorového prostoru, abychom si upřesnili typ. Každopádně dík za odpověď.