Hyundai Terracan

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Valent2004
Nováček
Odpovědi: 0

Hyundai Terracan

Příspěvek od Valent2004 »

Nazdar, mám Hyundai Terracan 2,9 CRDI. O slabinách tokto auta - čerpadlo, vstreky viem veľmi dobre. Požiar mi chytil vrchnú časť motora. Zhoreli horné plastové kryty, prepadové hadičky, káblovanie vstrekov, nejaké hadice. Do požiaru išlo auto bez problémov. Všetko som vymenil, poskladal. Auto na prvý krát naštartovalo. Avšak dobre ide len na voľnobeh. Keď pridám auto ide nepravidelne, zrejme na 3 válce. Vyskúšal som všetko možné, dokonca som vymenil riadiacu jednotku motora. Diagnostika vypisuje vždy jednú chybu - 4. válec nízka hodnota spaľovania, prerušené. Dal som skontrolovať vstreky da Boschu. Vraj sú v poriadku. Črepadlo tláči koľko má. Dnes som natiahol hadičky z prepadu do jednotlivých nádob, naštartoval, a tu je výsledok:
http://www.ulozisko.sk/248170/CRDI_prepad.JPG
Buď su zapchaté vstreky, alebo na nich vplyvom požiaru je poškodená elektronika. Čo vy na to? Ďakujem
karol78
Přispěvovatel

Příspěvek od karol78 »

pri takychto prepadoch ti povedali ze su streky v poriadku???
podla foto by som ihned menil alebo opravil 1,2,4! su tam velke rozdiely oproti trojke. a akym sposobom si menil kabelaz? pajkoval si alebo zohnal druhu?
Alfa 156 2,4JTD 100kw soft-alpiners, nove vstreky+cerpadlo, nove turbo, kat + EGR vyhodene, K&N filter 186Ps 406Nm - uz aj viac!
Valent2004
Nováček

Zohnal som druhú, ale cela sa neda vymeniť. Tak som káble pospájkoval. Premeral som odpor na kábloch a v poriadku.
karol78
Přispěvovatel

Příspěvek od karol78 »

hmm... do elektriky sa az tak nevyznam, ale maly sme raz auto, co malo robenu el.a pouzily vela cinu a davalo zle hodnoty. auto trhalo a neslo dobre. ktomu by sa ale vedel vyjadrit presnejsie niekto, kto sa rozumie viac elektrike
Alfa 156 2,4JTD 100kw soft-alpiners, nove vstreky+cerpadlo, nove turbo, kat + EGR vyhodene, K&N filter 186Ps 406Nm - uz aj viac!
jamol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

hyundai

Příspěvek od jamol »

Zdravim. mam taky problem skladal jsem motor /koupeno rozebrano-tes pod hlavou/kdyz jsem ho slozil tak mam problem s nakodovanim striku dali me k tomu jine vstriky ale 2 vstriky nejdou kompet precist cislo vstriku.u jednoho jedno a u druheho dve cisla.pri plnem plynu hodi zavadu vstrikovaci davka,daji se nak zjistit cisla aby je mohl nakodovat. Diky
Valent2004
Nováček

Asi Ťa nepoteším, ale tie čísla sa už nedajú zistiť. Mal som podobný problém. Keď som jemne nechtom zoškrabal to číslo vstreku , tak pod ním je drudá vrstva tohto čísla v inej farbe. Dokonca na jednom vstreku je pod tou páskou s čislom vyrazené toto čislo priamo do vstreku. Je veľmi slabo viditeľné ale je tam.
jamol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

tercan

Příspěvek od jamol »

tak jsem ty vstriky vyndal ale zadne dalsi cislo pod tim puvodnim necitelnym jsem nenasel.presto diky za radu
karol78
Přispěvovatel

Příspěvek od karol78 »

neviem ci sa da precitat ale pridelit move cislo ist musi, ale robia to iba servisi, co tieto vstrekovace repasuju. po repase pridelia nove cislo a v RJ auta sa to prepise. v RJ nezostali zapisane povodne cisla vstrekov? mali by tam predsa byt ulozene.
jamol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

tercan

Příspěvek od jamol »

motor byl rozebran dostal jsem k tomu jine vstriky.taky si myslim ze by to nak melo jit
Valent2004
Nováček

Ešte k pôvodnej téme.
Rozhodol som sa kúpiť nové vstreky. Tretí vstrek som dal pred rokom na repas. http://www.ulozisko.sk/248170/CRDI_prepad.JPG
Vyzerá, že je v poriadku. Mám kúpiť tri alebo štyti nové vstreky?
jirka111
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka111 »

Ty zbejvající 3 kusy by stálo za to zrepasovat, repase vychází asi na
polovinu ceny nového, možná i méně.
jamol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

hyundai

Příspěvek od jamol »

ja nechal repas delat v Plzni za 2ks 10000,-
jirka111
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka111 »

Nabízím 3900.- za kus, vč. DPH, vše z orig. dílů se zárukou.
Více na: www.dieselpoint.cz
Odpovědět

Zpět na „Hyundai“