čip tuning za 1390,- :-)

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zanek888
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Zanek888 »

chipmann píše:
Zanek888 píše:
L píše:Chtělo by to vyzkoušet, jen tak pro srandu. A pak to případně patřičně rozmáznout jako varování pro důvěřivé blázny. Byl bych ochotnej to v rámci testu koupit :-). Škoda že to nenabízí i na 2,5 TDi 132 kw (LOL) FUN by mi to mohl připájet a odbrzdit (noteeth)

Tak pokud máte někoho v okolí Brna - můžeme to zkusit odzkoušet na brzdě, nacpal jsem to do své A4 1.9 TDI 66kW - je tedy pravda, že výkon to zvedlo. Auto má odpichy oproti dřívějšku dost razantní.
Teď jde o to jak dlouho ti vydrží motor atd. :D

Neškrtím to do krve, jen sem tam, když je potřeba předjet nebo někde zrychlit, tak tomu šlápnu. Jinak jezdím piánko a za studena opatrně max 2tis. otáček.
Snad to až tak neublíží
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

No nevím uvidíš sám no když vidíš kolik stojí chip u renomované firmy a pak tohle (LOL)
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

Zanek888 píše:
chipmann píše:
Zanek888 píše:
Tak pokud máte někoho v okolí Brna - můžeme to zkusit odzkoušet na brzdě, nacpal jsem to do své A4 1.9 TDI 66kW - je tedy pravda, že výkon to zvedlo. Auto má odpichy oproti dřívějšku dost razantní.

Neškrtím to do krve, jen sem tam, když je potřeba předjet nebo někde zrychlit, tak tomu šlápnu. Jinak jezdím piánko a za studena opatrně max 2tis. otáček.
Snad to až tak neublíží
Tak to naloguj (LOL)
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
Zanek888
Nováček

Příspěvek od Zanek888 »

chipmann píše:No nevím uvidíš sám no když vidíš kolik stojí chip u renomované firmy a pak tohle (LOL)

jj to máš pravdu, ale taky ti řeknou
- budete tomu moc šlapat, tak půjde turbo do pr...e
- budete to moc dlouze honit, tak půjde motor do pr...e
- je to starej motor už toho s nebo bez chipu moc nevydrží

Takže nic novýho jsem se nedozvěděl, pokud bude chtít někdo ten chip napíchnout a otestovat co je to vlastně zač, jsem mu k dispozici. Pokud to bude chtít někdo oteestovat na brzdě taktéž (finanční vyrovnání nas domluvě).
Mám na tom motoru naběháno necelých 300tis. takže pokud odejde - má na už právo, s tím bohužel počítám. Ale zatím jede a nekouří, teď po tom chipu sice zakouří ale až u nějakých 3-4tis. otáčkách a tam se dostanu jen málo kdy.
Audi A4 1.9 TDI, 66kW, 1Z, sprint 520 + rádoby chip strýčka Příhody, EGR OFF, turbo zn.SHERUOLEJ
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Zanek888 píše:
chipmann píše:No nevím uvidíš sám no když vidíš kolik stojí chip u renomované firmy a pak tohle (LOL)

jj to máš pravdu, ale taky ti řeknou
- budete tomu moc šlapat, tak půjde turbo do pr...e
- budete to moc dlouze honit, tak půjde motor do pr...e
- je to starej motor už toho s nebo bez chipu moc nevydrží

Takže nic novýho jsem se nedozvěděl, pokud bude chtít někdo ten chip napíchnout a otestovat co je to vlastně zač, jsem mu k dispozici. Pokud to bude chtít někdo oteestovat na brzdě taktéž (finanční vyrovnání nas domluvě).
Mám na tom motoru naběháno necelých 300tis. takže pokud odejde - má na už právo, s tím bohužel počítám. Ale zatím jede a nekouří, teď po tom chipu sice zakouří ale až u nějakých 3-4tis. otáčkách a tam se dostanu jen málo kdy.
No nevím já mám najeto na svém 270tis a je od začátku chiplé a že bych počítal s tím že by měl mít motor už to nejlepší za sebou to mi teda nepřijde motor jde krásně a olej nežere tyhle motory si nechaj dost líbit a to já ho dost proháním podle mě dost záleží na chipu jak je udělaný
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

chipmann píše:
Zanek888 píše:
L píše:Chtělo by to vyzkoušet, jen tak pro srandu. A pak to případně patřičně rozmáznout jako varování pro důvěřivé blázny. Byl bych ochotnej to v rámci testu koupit :-). Škoda že to nenabízí i na 2,5 TDi 132 kw (LOL) FUN by mi to mohl připájet a odbrzdit (noteeth)

pravda je , ze v cechach cipuje kde kdo a i pomerne renomovane firmy ti neudelaj cip na miru ale nalejou ti tam upravenou mapu otazka je jestli za to dat 1400, nebo 4900 bez dph za cip na miru si podle me nikdo nerekne pod cca 8-10 tis kdyz vemu v potaz ze kazdej motor je v podstate original at uz vlivem ruznych opotrebeni , serizeni nebo sladeni ruznych komponent , chtelo by to nalogovat , at se vidi , co je v tech mapach zmeneno . taky se domnivam , ze v ni jiste neni pocitano napr s jinejma tryskama atd.
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Zanek888
Nováček

Příspěvek od Zanek888 »

supermuf0090 píše:
chipmann píše:
Zanek888 píše:
pravda je , ze v cechach cipuje kde kdo a i pomerne renomovane firmy ti neudelaj cip na miru ale nalejou ti tam upravenou mapu otazka je jestli za to dat 1400, nebo 4900 bez dph za cip na miru si podle me nikdo nerekne pod cca 8-10 tis kdyz vemu v potaz ze kazdej motor je v podstate original at uz vlivem ruznych opotrebeni , serizeni nebo sladeni ruznych komponent , chtelo by to nalogovat , at se vidi , co je v tech mapach zmeneno . taky se domnivam , ze v ni jiste neni pocitano napr s jinejma tryskama atd.

To je konečně rozumně řečeno - pokud se mi tu ozve někdo kdo tomu rozumí, můžeme to zkusit nalogovat - tohle sám dělat nebudu, za prvé tomu nerozumím a ani netuším jestli to přes můj VAG-USB kabel jde.
Na druhou stranu měl jsem v jednotce ještě starý neflashovatelný chipy(ROM), takhle jsou tam nafénovaný patice a flashovatelný chipy, takže by se popř. mohly tyto mapy přehrát za nějaký rozumnější.
Pokud by tyto opravdu nestály za to.
Audi A4 1.9 TDI, 66kW, 1Z, sprint 520 + rádoby chip strýčka Příhody, EGR OFF, turbo zn.SHERUOLEJ
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

vag by byl...
záleží na tobě
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

Napiš mi SZ a můžem se domluvit. Není problém potom prohlídnout i fw v ecu.
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

no, 90 percent chipnutych aut v CZ a Sk ma naliaty E-bay software z DVD co dostanes ku galettu, cize lepsie ak za to das 1390 ako 5000, ostane viac na opravy :)
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Zanek888
Nováček

Příspěvek od Zanek888 »

netopier píše:no, 90 percent chipnutych aut v CZ a Sk ma naliaty E-bay software z DVD co dostanes ku galettu, cize lepsie ak za to das 1390 ako 5000, ostane viac na opravy :)

Tohle je právě dost dobře možný, dodnes jsem měl v blízkém okolí jednoho známého o němž mi všichni tvrdili, že je na VW koncern machr, co se týče diagnostiky, servisu atd...
Sám mi kdysi nabízel chip do auta, chtěl za něj okolo 5tis. s kamarádskou slevou a potřeboval k tomu celé auto, dnes jsem mu volal s dotazem zda by mi dokázal přehrát mapy v těchto čipech a upravit je na míru auta.
Asi po 10 minutách vytáčení z něj vylezlo, že ty chipy u někoho objednával na dobírku ....... (crazy)

No a pak věř profesionálům - v uvozovkách - teď bych nerad aby se to tu dotklo těch, jejichž práce je na míru auta a vlastně je to umělecký kousek po dokončení
8)
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

macher na dianostiku a servis, vobec neznamena ze rozumie softwaru, pritom na ostatne veci moze byt macher

kupovanie softveru je bezna vec, ak nejde o specialne aplikacie, a upravca je trebars aj na dialku oboznameny so stavom auta a ma k nemu nejake info(logy) nieje s upravou vacsinou problem .
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Zanek888
Nováček

Příspěvek od Zanek888 »

netopier píše:macher na dianostiku a servis, vobec neznamena ze rozumie softwaru, pritom na ostatne veci moze byt macher

kupovanie softveru je bezna vec, ak nejde o specialne aplikacie, a upravca je trebars aj na dialku oboznameny so stavom auta a ma k nemu nejake info(logy) nieje s upravou vacsinou problem .

To je ta lepší verze (hm) (LOL)
jansx
Nováček

chip

Příspěvek od jansx »

Zdravim a skusily ste niekedy porovať chip presionál a amater na brzde
to budete pozerať ako ste zbytočné vyhodili peniaze za profi.to Vás hneď prejdu tie "odborne " reči.
Zanek888
Nováček

Re: chip

Příspěvek od Zanek888 »

[quote="jansx"]Zdravim a skusily ste niekedy porovať chip presionál a amater na brzde
to budete pozerať ako ste zbytočné vyhodili peniaze za profi.to Vás hneď prejdu tie "odborne " reči.[/quote

S takovýmahle kecama opatrně ] (crazy) tady se to považuje za kacířství.
Mohl by jsi za to být veřejně zesměšněn, usmrcen výfukovými plyny s velkým osahem nespálené nafty, rozštvrcen, polit vyjetým olejem a upálen (LOL) (LOL) (LOL)

Origo profi chip je upraven na tvoje požadavky motoru, ale práci si s tím dají jen a jen profíci, kteří tomu rozumí a baví je to, protože je to piplačka.
Většina tuningshopů ti tam naleje stejnou mapu, co tam mám já.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“