žhavící svíčky - nešly ven
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Taky mi nejde povolit...
Vyměnil jsem 3 (teda já ne, Ladas, když měnil olej
), ale poslední nejde. Ani s ní nehnu.
Zkoušel jsem zatím jen lehce prostříknout WD, zatím bez úspěchu.
Co radíte? 1,9 TDI AHF...
Passat BiTDI 2015
Re: Taky mi nejde povolit...
Radsi bych ji nechal bejt, tri to užhaví. to samý proberu se zakaznikem. Jedna nejde ven, budem ji dal skouset vyndavat nebo ne, muže stat že se ulomí a bude treba ji nechat vyjiskrit, nebo skouset navarovat a vyndavat a muže to skoncit sundanim hlavy. Pokud ty tri budou stacit, tak to radsi nechte bejt. A po prdely.capo píše:Vyměnil jsem 3 (teda já ne, Ladas, když měnil olej), ale poslední nejde. Ani s ní nehnu.
Ja je taky radsi vyndavam na horkým motoru, když je to studený, nastrikam na vsechny ten sprej na povolovaní, když horkej tak este jednou a jdu povolovat. Nejhuř dou snad na Renaulteh 1,5 i 1,9 DCI, a jak se zalomí treba na 2,2 DCI tak tam je kurna dlouha.rudy5 píše:Aj ja som ich dnes menil zohriaty motor tochu som počkal kým som nové vyskúšal či fungujú motor trošku ochládol a bez problémov pekne všetky išli a zsae som ich ani moc nedoťahoval len s citom.
No nevim, ale jestli si to dobře pamatuju tak hliník má právě větší tepelnou roztažnost, takže právě naopak.TDI tech píše:Hlinik ma mensiu teplotnu roztaznost ako ocel. Preto v zasade povolovat zahvice pri studenom motore!!! A aj mne sa uz stali nejake prusery so zhavicami. Najhorsie bolo ked sa mi pri uvolnovani zlomil
žh. svíčky..
...no, osobně nechápu, proč to výrobci aut nenamažou patřičným mazivem přímo při prvomontáži.... Na všechno jsou v jejich postupech maziva... Jen při výrobě na to nezbývá nějak čas...či vůle... Že by záměr???
Ale k věci... Mně osobně se velmi osvědčila rada jednoho starého praktika. Totiž před povolením čehokoliv, u čeho je předpoklad "problému", danou věc prvně mírně utáhnout, stačí opravdu trošinku a pak stálým, nepřerušovaným točením - nejlíp kolovrátkem z GOLY - vyšroubovat... Pak opravit závit, namazat....