Nefunguje gong - Octavia 1.9 D r.v. 1999
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nefunguje gong - Octavia 1.9 D r.v. 1999
Zdravím Vás. Nefunguje mi na Octavii 1.9 D r.v. 1999 gong pri zapnutých svetlách a vypnutom zapalovaní. Diagnostika akčnych členov gong pozná a v teste aj riadne funguje. Kde môže byť chyba, resp. čo aktivuje v elektrike gong? Prosím o pomoc.
Zdar-taky se mě nerozsvěcela kontrolka ve dveřích safe lock (mam OCTU 1.9 tdi) .Oprava je jednoduchá :
- rozdělat dveře ,
- vyndat servo centrálu,
- rozdělat servo a na konektoru,který je zapájen do plošného spoje určitě bude studený spoj(propájet pájkou-propájejte celý konektor!).
Ovšem ve kterých dveří servo zlobí je nejlépe zjistit diagnostikou.
Připojit se na komfort jednotku (nebo na central) a tam vetšinou piše-např.
pravé zadní dveře vykazují špatné signály(nebo něco v tom smyslu-už si to moc nepamatuju).
Ujištuji vás že postupně dělaj problemy všechny dveře.
Tím špatně připojeným rádiem to může být také!

- rozdělat dveře ,
- vyndat servo centrálu,
- rozdělat servo a na konektoru,který je zapájen do plošného spoje určitě bude studený spoj(propájet pájkou-propájejte celý konektor!).
Ovšem ve kterých dveří servo zlobí je nejlépe zjistit diagnostikou.
Připojit se na komfort jednotku (nebo na central) a tam vetšinou piše-např.
pravé zadní dveře vykazují špatné signály(nebo něco v tom smyslu-už si to moc nepamatuju).
Ujištuji vás že postupně dělaj problemy všechny dveře.
Tím špatně připojeným rádiem to může být také!
To by som tiež rád vedel, kde sa dá kúpiť, vačší problém je to, že spínač dosť často nie je na vine, horšie je to s tým excentrom, ktorý ho zatláča, neviem ktorý .... to vymyslel poplastovať. Nemáte na to nejakú fintu?Matrix píše:Tak tak... přesně můj problém... taky by ti možná mělo hezky blbnout zamykání, že ti nebliká kontrolka SAFE LOCK. P.S. - víte někdo jaká náhrada spínače se tam dá dát a kde se dá koupit ?
tak proste si daj vo vagu vypisat ktory spinac blbne a ten potom vyber z dveri a prepajkuj, namasti, nie je to nic hrozne a funguje potom ako novy...kiru píše:To by som tiež rád vedel, kde sa dá kúpiť, vačší problém je to, že spínač dosť často nie je na vine, horšie je to s tým excentrom, ktorý ho zatláča, neviem ktorý .... to vymyslel poplastovať. Nemáte na to nejakú fintu?Matrix píše:Tak tak... přesně můj problém... taky by ti možná mělo hezky blbnout zamykání, že ti nebliká kontrolka SAFE LOCK. P.S. - víte někdo jaká náhrada spínače se tam dá dát a kde se dá koupit ?