virtuemart

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
grim
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

virtuemart

Příspěvek od grim »

je tu někdo, komu toto slůvko něco říká a umí to..?
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

jo myslim, ze jsem to kdysi instaloval :)
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

a jak jsi (byl) spokojeny? (pripadne se i pochlub :) ) jestli treba nezkusit radsi prestashop, magento,...
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

ja ani nevim, uz je to nejakej patek a instaloval jsem to kamaradovi a ani nevim, jestli to pouzil
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Ma to byt applikace pro eCommerce nebo virtualni obchod.

Co Ti o nem zajma? taky bych se skusil o nem zajimat.

http://navody.c4.cz/virtuemart-instalace
http://virtuemart.net
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

no hlavne to neni samostatnej eshop, ale nadstavba RS Joomla
jestli si vzpominam dobre, tak mi to prislo takove nejake tezkopadne
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

ano, mám stránky v joomle a virtuemart je postavený pro joomlu, tak přemýšlím jestli ho zkusit nebo se podívat po něčem jiném. ty odkazy, co sem napsal Anas, znám. v češtině je toho asi nejvíc na www.obchod-virtuemart.cz.
chtěl jsem vědět osobní zkušenost někoho s tímto obchodem z hlediska nastavení a obsluhy. jestli je to intuitivní nebo jak napsal jaykay - že se mu to zdá těžkopádné (třeba zbytečně moc klikání a tak,..).
na stránkách o virtuemartu jsem totiž četl většinou to, že je to super obchod, má to spoustu lidí,.... na jiných stránkách lidi zase preferovali prestashop, atd...
nejsem programátor, proto, když jsem totiž přemýšlel o stránkách, tak jsem se rozhodl pro redakční systém a zvolil jsem joomlu. stránky už na ní nějaký čas běží a teď se rozhoduju v čem (nechat) nakonfigurovat eshop. někdo může říct - nech si to udělat na míru - ano, to se mi líbilo, ale tam je cena trošku vyšší a momentálně jsou peníze potřeba jinde..

takže, když to shrnu.. virtuemart ano - ne, proč? a který z free eshopů případně místo něj?
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Joomla pouzival muj kamos na stranku jedneho casopisu na net, a byl to i v Arabstine, a vubec se nestezoval, ja mam svuj hosting a taky tam nabizeji zadarmo to joomla ale este jsem to neskousel. spis ja bych se Te zeptal jak to je, asi si ho vztahnu a vystudujui.
Na hosting nabizeji i Zen Cart
http://navody.c4.cz/zencart-instalace
http://www.zencart.cz/

Jsem programator a reknu Ti to, jako zacatek skus ty zadarmo, a ne namiru, jak uz ten zadarmo nebude bavit a budes vic vedet co pro tebe vhodnejsi a ze se Ti vyplati si zaplatit na miru tak pak na to muzes.

Tyhle programy jsou Open Source, tak to znamena ze se daji upravit, nekdy ty upravy jsou jedno duche a nekdy narocne.
V pripade jestli to bude upravy jedno duche tak muze i ochotny kamarad Ti muze upravit (jestli budu mit cas si vyskouset tak muzes me brat jako ten kamarad) .
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Ted se vsimnul ze C4 je stranka na hosting . ale moje hosting neni u nech.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

neodmítnu žádnou pomoc ;) :). samozřejmě taky nečekám, že se někdo bude dřít zadarmo.

snažím se využívat open source programů - když vemu jako příklad třeba open office, tak pro moje potřeby stačí a od mého prvního seznámení se hodně věcí zlepšilo.
joomla mi přijde celkem v pohodě - řekl bych, že jsou i lepší RS, ale zatím je pro to pro mě dostačující (teď jsem zvědavý na novou verzi, která se chystá - prý má být hodně věcí změněných).
s virtuemartem mám zkušenost jen takovou, co jsem si zatím přečetl a co jsem zkusil odkazy na fungující eshopy. jak to funguje "pod povrchem" jsem moc neprozkoumal. zatím jsem nakoukl jen do dema admistrace na www.obchod-virtuemart.cz
jako nevýhoda - obecně - mi přijde to, že se nedá najít nějaký podrobný manuál (v češtině). anglicky tak nějak rozumím, ale když se vysvětluje něco odborného detailně, tak to můžu pochopit blbě a pak už je jen metoda pokus - omyl.. :)
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

skus radsej prestashop, ten virtuemart je dost neprirodzeny na administraciu, moj nazor
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Tvuj Hosting je Windows nebo Linux ? Joomla je postaveny na PHP ale ptam se jestli tvuj hosting podporuje .NET.

Cestou z Prahy do Dubai v letadle jsem skousel Joomla, celkem se mi zdal prima a dost dobry, i kdys jsem nevedel jak upravit nebo si postavit nevy templet.

Uvidime.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

Anas píše:Tvuj Hosting je Windows nebo Linux ? Joomla je postaveny na PHP ale ptam se jestli tvuj hosting podporuje .NET.

Cestou z Prahy do Dubai v letadle jsem skousel Joomla, celkem se mi zdal prima a dost dobry, i kdys jsem nevedel jak upravit nebo si postavit nevy templet.

Uvidime.
temnplate sa upravuje cez template manager, mozes upravit aj CSS aj html sablony.

virtuemart je ale modul do Joomly, a kvalitou sa nechyta
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“