berlingo 1.9 po chvíli zdechne

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mirek CB
Sběrač informací
Odpovědi: 0

berlingo 1.9 po chvíli zdechne

Příspěvek od Mirek CB »

Ahoj. Nemá někdo zkušenosti s Berlingem 1.9D Klasický atmosférický motor, rv 2001 Nastartuje normálně na drc a asi po půl kilometru zdechne :( ale takovým způsobem, že je to jako bych otočil klíčkem a vypnul ho. Žádný náznak cukání, jako třeba zavdušňování a pod. Chytne vždycky ráno a pak celý den NIC :x Imobilizérem to zřejmně nebude, to by chytlo a zdechlo hned, teda aspoň myslím. A po vypnutí do nulové polohy, při otevření dveří hraje, tak že zřejmně funguje. Nafta taky spadlá nebude, když to ráno normálně chytne. Pokud něco víte, tak díky za každou radu. Mám to teprve týden a už zlobí :x
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Vyndat jádro ze stop ventilu a zkusit to...
nepropadat panice...
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

jericho-3 píše:Vyndat jádro ze stop ventilu a zkusit to...
A kde ho najdu. Na čerpadle? Kdysi jsem měl 405ku a tam to bylo docela jiný (crazy) jednodušší...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jaký máš čerpadlo ?Lucas ?Bude asi schovaný pod immem..Chtělo by to poslouchat v tichu,/po chcípnutí/ ,když se zapne klíček,zda to cvakne..A když to nechce nastartovat, kouří se z výfuku,nebo ne..?Asi ne,co? U tohohle obyč .motoru není moc možností, když to nejede..to není HDI..
nepropadat panice...
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

jericho-3 píše:Jaký máš čerpadlo ?Lucas ?Bude asi schovaný pod immem..Chtělo by to poslouchat v tichu,/po chcípnutí/ ,když se zapne klíček,zda to cvakne..A když to nechce nastartovat, kouří se z výfuku,nebo ne..?Asi ne,co? U tohohle obyč .motoru není moc možností, když to nejede..to není HDI..
Čerpadlo vážně nevím. Nedíval jsem se a teď se k autu dostanu asi až zítra nebo pozítří. Při zapnutí to cvakne a slabě vrní, ale asi to bude spojený se žhavením, protože to vrnění skončí v okamžiku jak skončí žhavení. Ale je fakt, že to vrnění je cítit rukou na čerpadle :? tak že moc nechápu, co by to mělo mít společnýho. Jinak z výfuku se nekouří, tak že tam nejde nafta.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

jj Jericho má pravdu, stopventily se tam serou. ;)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

dhfool píše:jj Jericho má pravdu, stopventily se tam serou. ;)
Tak jsem to nakonec dal do servisu. Vyměnili ventil na čerpadle. Je tam Lucas. Asi ten STOP ventil, nevím. Říkali, že museli vymontovat čerpadlo a vyměnili v něm ventil. Starý mě vrátili. Prý byl propojenej se zabezpečením auta. Možná jo... Natáhli k němu + kabel od pojistek a jede to. Jo a bylo to za 2.500,- Málo, moc... ?
Jinak díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Citroën“