Klepanie len v zatacke

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
myzu
Nováček
Odpovědi: 0

Klepanie len v zatacke

Příspěvek od myzu »

Zdravim, mam problem s Octaviou AGR, pri volnobehu len v pravotocivej zatacke je pocut od motora klepanie (tupy kovovy zvuk umerny otackam motora, kde intenzita sa umerne znizuje so znizujucou sa odstredivou silou). Zotrvacnik je si myslim v poriadku - neobjavili sa doposial priznaky vybracii pri dobrzdovani do krizovatky. Bol som s tym v servise, no nezistili nic, kontrolovali aj silentbloky (co som si myslel, ze to sposobuju) ale bolo mi povedane, ze su OK. Nemate niekto nejaku ideu co by to mohlo sposobovat??
Dakujem
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

těžké hledání del dole plochý řemen a jed bez agregátů jestli problém zmizne miloš
myzu
Nováček

Příspěvek od myzu »

Diky, cez vikend vyskusam.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Mě to dělá taky. Pro změnu při zatočení doleva. Už delší dobu zkoumám, co by to mohlo být. Homokineťáky jsem vyloučil. Frekvence klepání nesedí se změnou otáček kol, ale motoru. Vyzkoušeno ve všech rychlostních stupních, v různých režimech. Mám podezření na silentbloky motoru a převodovky. To se prohloubilo, když se zvuky začaly ozývat i při záběru motoru. Rád bych, kdyby to někdo vyloučil, nebo potvrdil.
jinak se jedná o VW Sharan 2001
VW Sharan
1.9 TDI PD
slovacek.milos
Aktivista

vilik píše:Mě to dělá taky. Pro změnu při zatočení doleva. Už delší dobu zkoumám, co by to mohlo být. Homokineťáky jsem vyloučil. Frekvence klepání nesedí se změnou otáček kol, ale motoru. Vyzkoušeno ve všech rychlostních stupních, v různých režimech. Mám podezření na silentbloky motoru a převodovky. To se prohloubilo, když se zvuky začaly ozývat i při záběru motoru. Rád bych, kdyby to někdo vyloučil, nebo potvrdil.
tak to zkus taky bez agregátů miloš
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

slovacek.milos píše:
vilik píše:Mě to dělá taky. Pro změnu při zatočení doleva. Už delší dobu zkoumám, co by to mohlo být. Homokineťáky jsem vyloučil. Frekvence klepání nesedí se změnou otáček kol, ale motoru. Vyzkoušeno ve všech rychlostních stupních, v různých režimech. Mám podezření na silentbloky motoru a převodovky. To se prohloubilo, když se zvuky začaly ozývat i při záběru motoru. Rád bych, kdyby to někdo vyloučil, nebo potvrdil.
tak to zkus taky bez agregátů miloš
Myslíš jako bez klimošky, alternátoru a posilovače? Tak to jsem si vyzkoušel včera , kdy jsem jel ze Švýcarska cca 600 km s prasklým řemenem od těchto agregátů. Zvuky se ozývaly také. :roll:
VW Sharan
1.9 TDI PD
slovacek.milos
Aktivista

já to řešil včera u P 4O7 po výměně klínáku a nic,

možná po přehustění pneu se zvuk ztratil

upřímnou soustrast ;) miloš
myzu
Nováček

Příspěvek od myzu »

Tak uz som na to prisiel, bola to stredna cast vyfukoveho potrubia ako je uchytene v silentblokoch, z nejakeho dovodu nie je stredna cast vyfuku symetricky medzi silentblokmi a na strane kde je rura vyfuku blizsie k silentbloku sa to pri odstredivej sile oprelo o ram silentbloku, ktory je upevneny dvomi skrutkami na plechovom dielci v tvare bumerangu(neviem ako ten diel nazvat:) co prenasalo vybracie na karoseriu a znelo to ako z motoroveho priestoru.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Já měl mezitím auto na výměně rozvodů. Zvuky přestaly, ale vydrželo to jen asi 14 dnů. Už se ozývají znovu. Ten výfuk je dobrý tip. :wink:
VW Sharan
1.9 TDI PD
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“