klimatronic

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vlada5506
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

klimatronic

Příspěvek od vlada5506 »

Ahoj všichni, mám problém se zamlženými okno. Jakmile vlezu do auta hned se mi zamlží přední okno a celý zadek/kombi/. Zapínám na klimatroniku symbol s předním oknem ale velice dlouho trvá ofouknutí. Filtr do klimi/pylový/ jsem dával nový a odvětrávací klapky v kufru jsou volné. Nevím jestli zapínám vše tak jak mám, nevím není-li to u octavie normální ale dost mi to vadí. Dá se něco poradit?Díky za odpověd.Vlada
octávia 1.9 tdi/66kw,combi,
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

Jsem hrozne zvedavy na odpovedi, mam naprosto stejny problem :(
Tedkom to jde utrit ale az budou mrazy tak to skrabani zevnitr bude docela opruz :(

Moje uvaha je ze pricinou by mohlo byt vlhko v tom tunelu pod oknem z ktereho bere ventilator kabiny pres pylovy filtr vzduch
E91 N52B30 :)
supsak
Přispěvovatel

Příspěvek od supsak »

Ahojte, ten isty problem mam aj ja .
Asi za 2 tyzdne mi to spravilo 5x.Co doposial mam auto 2 roky a nikdy sa mi to nestalo na klimatroniku.
Vymenil som pelovy filter, pozrel do tunela/bol suchy/, skusil pustit klimu ci odteka voda cez otvor na karoserii vonku, /odteka/, pozrel do registra zavad-ciste, skusil spravit zakladne nastavenie-prebehlo OK, test clenov-ok, tak uvidime ako bude dalej.
Len jednu vec som si vsimol na klimatroniku? a neviem ci to tak ma byt a zda sa mi ze som to tak predtym nemal , ze ked zapnem zapalovanie, vsetko je na displey nastavene ako ma byt teplota, otacky ventil ..., a cakam vobec nefuka ventilator, moze byt zapnute zapalovanie aj dlhsiu dobu.
Ventilator zacne fukat az po nastartovani auta a cca po10 sekundach, co za tu dobu uz mam zarosene okna?,zda sami ze aj tu by mohol byt problem, lebo myslim si ze ventilator mi fukal predtym hned ako som zapol zapalovanie,Takze skuste ci vam ten ventilator na fukanie ak mate klimatronik , fuka tiez az po nastartovani.?

Jaro
supsak@zoznam.sk
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

ano, můj fouká až po nastartování motoru cca-10sekund.Měl jsem Nisanna a toto jsem neznal, myslím zamlžená okna,dost mi to vadí. Uvidíme co přinesou další reakce. :(
vencas
Sběrač informací

Příspěvek od vencas »

Myslím, že to je v tomhle období normální. Je relativně teplo, vysoká vlhkost vzduchu... Večer se venku ochladí a vlhkost se na studeným skle vysráží. Až začne mrznot, tak se to zlepší.
Octavia 66 kW
Martin Tibentak
Nováček

Příspěvek od Martin Tibentak »

V návodu k obsluze Klimatroniku píšou, že se uživatel nemá lekat toho, že při odmlžování čelního skla nezačne ventílátor hnedka ventilátorovat, protože studený a vlhký vzduch by to okno zamlžil ještě víc. Proto považuji za zcela v pořádku, když vám (stejně jako mě) ventilátor začne funět až po nastartování a to ještě se zpožděním.
Taky je třeba v návodu nastudovat, jak to tlačítko se znakem čelního okna používat. Ono totiž funguje tak, že když vypnu klimu (funkce ECON), tak to tlačítko vlastně nefunguje, tzn. že je potřeba zmáčknout tlačítko čelní sklo a dát teplotu na HI (max). Na displeji musí zůstat jen symbol čelního skla a jinak vše musí zmiznout (šipky nahoru na nohy i AUTO). Pokud totiž potom zmáčkneš ECON nebo AUTO, tak tuto funkci zase vyřadíš z provozu!
Auto parkuji venku a nemám problém.
Kdyby tato vsuvka nestačila, tak sem nějak návod k obsluze natlačím celej. Jsou tam celkem zajímavý vychytávky.

Jo a ještě tam píšou, že funkce odmlžování funguje nejlépe tehdy, když je motor (a hlavně chladicí kapalina) zahřátý, což je podle mě stupidní informace, protože odmlžovat potřebuju nejvíc za studena (LOL) a dál tam píšou, že mřížka na palubovce nesmí být ničím zakrytá a že mřížka u čelní kapoty nesmí být pod sněhem či ledem a nebo listím, aby mohl vzduch dovnitř, ale to by asi nikoho nenapadlo (wallbash) .
Martin Tibentak - Octavia I. SLX Combi, 1.9 TDI, 81 kW + chip
supsak
Přispěvovatel

Příspěvek od supsak »

Tak to potom je vsetko v poriadku s tym oneskorenym nabehom, mozno ze to bude iba fakt tym pocasim.
Jaro
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

díky za podrobný návod, takhle jsem to asi nedělěl, protože ty šipky jsem tam měl pořád.Jestli můžeš poslat ten návod mailem, byl bych ti vděčný.
Martin Tibentak
Nováček

Příspěvek od Martin Tibentak »

Jak budu mít chvilku čas, tak semka to nejdůležitější přepíšu. Jinak bych ho asi musel vyfotit digitálem a poslat jako obrázek mejlem, to by taky šlo. Tak posílejte adresy, nějak se s tím vypořádám.
Martin Tibentak - Octavia I. SLX Combi, 1.9 TDI, 81 kW + chip
Ondra
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra »

Ahoj kluci, před týdnem jsem měl úplně stejný problém. Dělal mi to servomotorek ovládání hlavní vzduchové klapky, která je pod pilovým filtrem. Motorek nefungoval a klapka byla skoro zavřená. Pokud oděláte pilový filtr a celý ten "futrál" co ten filtr drží, tak tu klapku uvidíte. Teď už jenom stačí přepínat na climatronicu mezi vnitřní cirkulací vzduchu a normálním režimem a hned uvidíte, zda se ta klapka otevírá a zavírá nebo ne!!! Nový motorek stojí cca 4 000 + práce. Na vrakovišti cca 1000 - 1500 + práce. Přeji hodně zdaru.
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

díky za tip, hned zítra to rozdělám a mrknu na tu klapku. Doufám že nebude chcát jako v sobotu. :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“