POMOC PLS zablokované zadní dveře

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pleskot
Sběrač informací
Odpovědi: 0

POMOC PLS zablokované zadní dveře

Příspěvek od Pleskot »

Nevím už co s tím. Dneska jsem neodemknul levé zadní dveře u golfa 4 (variant 1,9 TDI, 2003) Zámek necvaká při otevírání a zavírání přes centrál. Rozebral jsem tapec, odtrhnul, tahal za lanko kleštěma,podařilo se mi i otáčet dětskou pojistkou, vztekle jsem na to koukal a nic. Okno funguje. Dostanu se v B sloupku ke konektoru, jde to nějak napojit napřímo? Třeba se to pohne. Moc díky za jakýkoliv nápad, vozím vzadu mimčo a takhle se tam nedostaneme:-(.
mpegsearch

Re: POMOC PLS zablokované zadní dveře

Příspěvek od mpegsearch »

Pleskot píše:Nevím už co s tím. Dneska jsem neodemknul levé zadní dveře u golfa 4 (variant 1,9 TDI, 2003) Zámek necvaká při otevírání a zavírání přes centrál. Rozebral jsem tapec, odtrhnul, tahal za lanko kleštěma,podařilo se mi i otáčet dětskou pojistkou, vztekle jsem na to koukal a nic. Okno funguje. Dostanu se v B sloupku ke konektoru, jde to nějak napojit napřímo? Třeba se to pohne. Moc díky za jakýkoliv nápad, vozím vzadu mimčo a takhle se tam nedostaneme:-(.
ahoj,bohužel nepomužu protože mám uplně ten samý problém, nejdříve se centrálem tyto dveře zamkli jen jednou cca ze třech pokusů pak už jednou za cca 10 zamčení a pak už vůbec tak sem je musel zacvaknout zevnitř ručně,jenže teď se blokly a nejdou už ani otevřít,taky netuším co s tím

OI r.2003 Tdi-PD LaK :(
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

Já se dostal už i na dětskou pojistku,vidím to očko zámku,ale přes ten rantl na kterém je těsnění se tam nedá dostat. Kliku ńerozeberu. Jedině mě napadlo zkusit napojit se na ten konektor v B sloupku, jenom nemám schéma kde je co. Béžovej je uzeměnej hned na sloupku a jedinej tlustej je tam červený kablík. Ostatní jsou tenoučký, asi osvětlení a dorazový spínač? Třeba by napojením + napřímo se zámek pohnul a pak povolil... nevím jak je to řízený, doufám, že jenom impulzem....
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

Nevíte teda někdo jak to propojit? Prosím.
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

tak jsem na to koukal, asi by šlo maličkou bruskou (jednu mám) odříznout to očko do kterého zapadá zámek, ale jenom na vnitřní straně. Pújde to pak vyhnout ven? Z čeho je to očko? Už začínám být nešťastnej, tak abych v "záchvatu" neudělal něco nenapravitelného (wallbash)
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

pokud máte tenoučký šroubovák a kleště trošku naohýbat a když dokonce vydíte na pojistku pude to jako po másle,na vedlejších dveřích zčíhnout mechanismus zámku a natvarovat šroubováček trohu cviku a hurá na to kdyžtak zevnitř se dá i sundat gumové těsnění a posvítit ale když píšete že je tam vidět tak je dílo skoro u konce pak výměna ale viděl jsem malým vrtákem i vytvořit dirku zvenku do kliky a odemknout zvenčí sekyrka je poslední varianta.
Pro inspiraci youtube ;)
T4+B5,5
Pleskot
Sběrač informací

Příspěvek od Pleskot »

***VYŘEŠENO***Tak díky za rady, sekyrka se nekonala (rofl) Stačilo jak tady někdo psal plácat rukou do dveří v oblasti zámku (tak, aby to nepromáčklo plech:-)) a přitom odemykat a zamykat tlačítkama na dveřích. Ejhle a bylo otevřeno. Tak jsem proměřil kablíky k zámku a jsou ok, prostříkal jsem zámek sprejem na zámky, rovnou i promazal lanko k vnitřní klice a zatím (klep, klep, klep) to chodí jak po másle, líp než ostatní zámky.. tak když se to někomu stane, zkuste nejdříve trošku poplácat (LOL) .
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

No to já častěji než golfíka plácám moji starou nemám potom tolik otlučenou ruku a je to příjemnější :-D
T4+B5,5
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“